11ONZE TV

The conquest of the Holy Land

The destruction suffered by the Byzantine army at the Battle of Manarzkert (1071) was a major turning point in medieval geopolitics. Trapped by the defeat, the basileus Aleix I Comnè asked the Pope of Rome, Urban II, for help. Taking advantage of the weakness of the Eastern Empire, at the council held in the French city of Clermont-Ferran (November 1095), the Pope promulgated the famous armed pilgrimage with the aim of recovering the Holy Land because “God wanted it”.

Oriol Garcia Farré
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  A l’altra banda de la mar mediterrania em sembla q va començar el periode de les creuades, es a dir els regnes cristians europeus en resposta a “la crida papal” es van llançar a la ofensiva sobre la Terra Santa per arrebatar el control territorial als musulmans, o algo així crec😅

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Gràcies, Jordi pel teu comentari. Aquest és el tema del tòpic que has vist. Atent al següent perquè et quedarà súper clar. Seguim a La Plaça!

   2 years ago
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Sembla mentida que es promogui que no cal aprendre història, o al menys conèixer-la, no cal memoritzar-la. La geopolítica va fent voltes de 360 gr. Amb el coneixement del món antic entenem més el d’ ara, perquè tot i que canvien els llocs i els noms, es repeteixen les situacions adaptades a les noves civilitzacions.
  Per sort, no tot està perdut. Hi ha adolescents que comencen a qüestionar perquè es deixa de banda i es minimitza el coneixement del context en el qual els pobles i les cultures que ens han precedit s’han desenvolupat.

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   En general, estem una mica adormits, però encara podem aprendre moltes coses del passat. Gràcies, Mercè per seguir-nos. Seguim a La Plaça!

   2 years ago

Leave a Reply

You may also like

Cultura

Mare Nostrum

03:56

Since time immemorial, the Mediterranean has marked the history of different peoples who

Culture

Sacred ground

03:49

The period between 1030 and 1060 was a period of serious political crisis in the Catalan

Culture

Molienda, moliendinare!

04:35

Eventually, feudalism prevailed. The new feudal lords – lay and ecclesiastical – at the endApp Store Google Play