11ONZE TV

La expansión feudal hacia Oriente

El destrozo sufrido por el ejército bizantino en la batalla de Manarzkert (1071) significó una alteración de la geopolítica medieval. Atrapado por la derrota, el basileo Aleix I Comnè pidió ayuda al Papa de Roma, Urbano II. Aprovechando la debilidad del Imperio de Oriente, el Papa promulgó en el concilio celebrado en la ciudad francesa de Clermont-Ferran (noviembre de 1095) la famosa peregrinación armada con el objetivo de recuperar Tierra Santa, ya que “¡Dios lo quería!”.

Oriol Garcia Farré
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  A l’altra banda de la mar mediterrania em sembla q va començar el periode de les creuades, es a dir els regnes cristians europeus en resposta a “la crida papal” es van llançar a la ofensiva sobre la Terra Santa per arrebatar el control territorial als musulmans, o algo així crec😅

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Gràcies, Jordi pel teu comentari. Aquest és el tema del tòpic que has vist. Atent al següent perquè et quedarà súper clar. Seguim a La Plaça!

   Hace 2 años
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Sembla mentida que es promogui que no cal aprendre història, o al menys conèixer-la, no cal memoritzar-la. La geopolítica va fent voltes de 360 gr. Amb el coneixement del món antic entenem més el d’ ara, perquè tot i que canvien els llocs i els noms, es repeteixen les situacions adaptades a les noves civilitzacions.
  Per sort, no tot està perdut. Hi ha adolescents que comencen a qüestionar perquè es deixa de banda i es minimitza el coneixement del context en el qual els pobles i les cultures que ens han precedit s’han desenvolupat.

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   En general, estem una mica adormits, però encara podem aprendre moltes coses del passat. Gràcies, Mercè per seguir-nos. Seguim a La Plaça!

   Hace 2 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Cultura

Mare Nostrum

03:56

Desde tiempos inmemoriales, el mediterráneo modeló la historia de diferentes pueblos que

Cultura

Acogerse a sagrado

03:49

El período que va entre 1030 y 1060 fueron unos años de una grave crisis política en los

Cultura

Molienda, moliendinare!

04:35

Finalmente, el feudalismo se impuso. Los nuevos señores feudales -laicos y eclesiásticos-App Store Google Play