TikTok: don’t miss these learning profiles!

El català és un idioma tan bo com qualsevol altre per fer divulgació a les xarxes socials. Hi podem trobar continguts de tota mena, des de ciència i cultura fins a gastronomia. Ho demostren aquests 11 perfils de TikTok que s’han guanyat la confiança de milers de seguidors.

 

TikTok, l’aplicació nascuda a la Xina fa sis anys, s’ha fet gran de mica en mica. Ja no és només una plataforma per a adolescents interessats a mostrar les seves coreografies i excentricitats. A poc a poc, hi van tenint cabuda continguts de tota mena. Des d’11Onze, volem donar a conèixer 11 perfils que fan divulgació de temes molt diversos en català. Aquí els tens per ordre alfabètic:

  • ametller_origen: receptes i molts consells sobre cuina, nutrició i conservació dels aliments que en un any ja s’han guanyat més de 2.000 seguidors i 10.000 m’agrada.
  • culinaryjep: un compte sobre gastronomia i cuina catalana que en un any acumula prop de 1.500 seguidors i 18.000 m’agrada. Gràcies a ell descobriràs, per exemple, que la tradició dels canelons de Sant Esteve s’ha popularitzat en l’últim segle i que abans el plat típic d’aquesta festivitat era l’arròs del cardenal.
  • desfake: aquest grup de joves fa dos anys que ens ensenya com detectar dades manipulades i denuncia mentides i notícies falses que circulen per les xarxes. Els seus vídeos ja han aplegat més de 3.300 seguidors i han rebut 31.000 m’agrada.
  • el_radical_lliure: un perfil que s’apropa a la química de forma entenedora i divertida. Els seus responsables són el Dr. Oriol Marimon en la presentació, la Dra. Helena González en els guions i l’Adrián García en la producció. En poc més de quatre mesos han acumulat més de 1.300 seguidors.
  • expli.cat: aquest grup de joves científics divulguen temes de ciència en vídeos de menys d’un minut. Trobaràs des de què determina el factor de protecció de les cremes solars fins a les bases de la fusió nuclear. En poc més de mig any ja tenen 1.700 seguidors i 10.000 m’agrada.
  • filologa_de_guardia: els vídeos de l’Aida, una estudiant de filologia catalana, són modernes classes de català a la xarxa. El seu perfil de TikTok ja té 15.000 seguidors i més de 160.000 m’agrada.
  • informatik.cat: consells i tutorials des de Girona per resoldre problemes i dubtes d’informàtica. Ja els segueixen més de 1.000 persones.
  • juju_mamaplant: la Júlia, també coneguda com a Mama Plant, ens parla de les propietats de les plantes i ens ofereix remeis naturals des de fa poc més d’un any. Ja compta amb més de 5.400 seguidors i 100.000 m’agrada.
  • paisatges_de_catalunya: un compte per descobrir racons de Catalunya que ja té més de 5.000 seguidors i 94.000 m’agrada.
  • parlemdescriure_catala: un canal que examina errors típics quan parlem i escrivim en català. Ja té 7.500 seguidors i 15.000 m’agrada.
  • 11onzecat: l’onzè perfil recomanat no podia ser un altre. Educació financera a l’abast de tothom des del nostre compte de TikTok. Tot i que som una comunitat petita, ja acumulem més de 2.000 m’agrada.

Tots aquests comptes de TikTok s’han guanyat la popularitat mostrant-se al món en català.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Comunitat

Els 11 millors tiktokers

4 min read

Us presentem un recull dels 11 millors perfils de TikTok fets en català.

Cultura

Instagramers catalanes que has de seguir

4 min read

N’hi ha centenars, i a 11Onze n’hem seleccionat prop d’una

Cultura

Els ‘youtubers’ catalans que has de conèixer

4 min read

El compromís amb la llengua ha d’expandir-se per tots els canals



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Gràcies!!!!!

  2. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Interessant aquest recull. En faig difusió d’aquesta pàgina de “La Plaça” a coneguts

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Em sembla molt bé, Francesc, esperem que els hi agradi. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

      1 year ago
  3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    M’han encantat els comptes de receptes de cuina!!🤩

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Celebrem que t’hagi agradat, Jordi, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

      1 year ago
  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Al pot petit hi ha la bona confitura. 😉

Leave a Reply

App Store Google Play