Els ‘youtubers’ catalans que has de conèixer

El compromís amb la llengua ha d’expandir-se per tots els canals possibles. I a YouTube en tenim una bona mostra. De ‘youtubers’ catalans en trobem que parlen d’humor, de llengua, de joves, de filosofia, de cinema, de noves tecnologies o d’empresa. A 11Onze recollim set perfils que has de conèixer. 

 

Precisament, una de les maneres per combatre la desinformació és seguir perfils a les xarxes socials que siguin de confiança. Més de 80 organitzacions de verificació han denunciat aquesta setmana que YouTube permet la difusió sense control de ‘fake news’ i teories de la conspiració i que el canal és un gran difusor de continguts tòxics. Us assegurem que aquests de sota són tot el contrari.

 1. Pol Gise, humor en català. En Pol Gise té més de 26.000 seguidors al seu canal de YouTube en català, on penja vídeos d’humor, on reinterpreta els contes clàssics catalans, on ha anat publicant una sèrie sobre en Rafel i en Jaume i on encara té temps per trencar alguns tabús sobre la llengua, la cultura o els joves. Amb en Pol Gise vam conversar a 11Onze fa tan sols uns mesos per un fil de tuits que es va fer viral, en què reivindicava poder guanyar-se la vida com a ‘youtuber’ en català tan bé com ho fa en castellà.  
 2. Miss Tagless, fent la Gen Z. Si vols seguir els maldecaps d’una noia de la Gen Z, la Miss Tagles t’agradarà. Retransmet les seves aventures en videojocs, desestigmatiza els trastorns de salut mental, parla de precarietat i joventut, repassa els seus viatges i, fins i tot, de vegades s’aventura a fer receptes. T’hi entretindràs estona, en aquest canal!
 3. Filosofia d’estar per casa, una bombolla de pensament. Aquesta colla de Filosofia d’estar per casa tant t’explica les teories polítiques de Maquiavel o les de Hannah Arendt, com repassa les autores del ciberfeminisme com Judit Butler, com enfronta filòsofs com Vattimo i Ronti. Si vols aprendre filosofia i passar-t’ho bé, aquest canal t’encantarà! I si tens algun fill que no sap com fer-s’ho amb els clàssics grecs, els vídeos que tenen penjats poden ser un bon recurs pedagògic.
 4. Albert Lloreta, una finestra al metavers. El periodista Albert Lloreta és un expert en noves tecnologies i com les travessen les polítiques capitalistes. Al seu canal parla dels blogs per on campa l’extrema dreta i els negacionistes, de censura a internet, dels discursos de l’odi a les xarxes socials… Els temes no se li acaben.
 5. La filòloga de guàrdia, per difondre el català. Si tens dubtes lingüístics, si alguna vegada t’han grinyolat les traduccions en català d’alguns llibres o d’algunes pel·lícules, si sents un compromís amb la llengua i vols saber-ne més, aquest és el teu canal. De forma didàctica i divertida, la filòloga de guàrdia ensenya, i molt bé! 
 6. Criticutres i el cinema fantàstic. Si ets un apassionat de les pel·lícules de ciència-ficció i fantasia, en aquest canal podràs trobar crítiques a mansalva. Hi ha novetats en cartellera, però també clàssics per descobrir a les plataformes de continguts. Bons consells per entretenir-se sense límits.
 7. Pau Font Sancho, el futur del treball. Si busques recursos sobre empresa, sobre treball en equip, sobre com preparar-te per a una entrevista laboral, sobre economia bàsica o sobre formació professional, aquest és el teu canal. Hi ha consells per donar i per vendre i, a més, els vídeos estan molt ben treballats!

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Les instagramers que has de seguir

4min lectura

N’hi ha centenars, i a 11Onze n’hem seleccionat prop d’una

Comunitat

Els 11 millors tiktokers

4min lectura

Us presentem un recull dels 11 millors perfils de TikTok fets en català.

Cultura

“L’audiovisual no creu en el talent jove”

4min lectura

Es diu Pol Gise i té centenars de milers de seguidors.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Merci per la info

 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. James SeneJames Sene says:
  James

  Bon article. Merci

 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Bona informació semblava que al mon dels youtubers no existia el català.
  gracies

 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play