11Onze s’Arremanga

Algú ho ha de fer

11Onze s’Arremanga és el servei que posa en marxa 11Onze per ajudar altres persones arreu del món. No fem caritat, no netegem consciències. Fem el que s’ha de fer. 11Onze s’Arremanga. Algú ho ha de fer!

 

Catàstrofes que ja no són ‘trendy’: Turquia i Síria

¿Recordes que el 6 de febrer de 2023 a Turquia i al nord de Síria hi va haver un terratrèmol de magnitud 7,8 a l’escala Richter? Ja no surt a les notícies! Hi ha hagut més de 50.000 persones mortes, que ja no tornaran, però, i tota la gent que ha perdut les cases? I totes les criatures que s’han quedat sense escola? Ja han tornat a la normalitat?

Volem aconseguir 100.000 € per crear 50 Escoles Refugi per atendre 1.750 criatures

Segons UNICEF hi ha més de 850.000 nens i nenes desplaçats pels terratrèmols.

Els donem una escola?

© UNICEF/UN0835839/Haşim Kiliç
Vull arremangar-me!

Arremanga’t per les escoles refugi

A 11Onze sabem que el futur es construeix sempre des de les escoles, per això volem construir escoles refugi al nord de Síria. Perquè els infants puguin reprendre les classes i continuar amb les seves vides. 

 

11Onze s’Arremanga amb Better Shelter

Per aquest motiu, 11Onze ha arribat a un acord de col·laboració amb la fundació sueca Better Shelter. Tenen una llarga trajectòria construint cases i escoles per a damnificats per guerres o catàstrofes. La idea va sorgir l’any 2009. De seguida van contactar la Fundació Ikea i l’ACNUR per dissenyar cases i escoles confortables a baix cost. Des d’aleshores han instal·lat refugis en 80 països, millorant les condicions de vida de 400.000 persones.

Com és una Escola Refugi?

La idea és fer aules resistents, que perdurin en bones condicions. Pots veure una classe d’una escola refugi de Better Shelter a Ruba, a un campament de refugiats per la guerra a Síria.

New call-to-action

Què puc fer?

Posar diners. El que puguis. Els diners van a un compte d’11Onze, que fa una donació agregada a Better Shelter per una intervenció directa a la zona. Des d’11Onze farem un seguiment de l’impacte efectiu de les donacions i de com s’han transformat en aules perquè els infants vagin a classe.

Perquè puguis fer un càlcul exacte de per a què servirà la teva ajuda, pots consultar la llista de preus de Better Shelter.

 

New call-to-action

Un dels objectius d’11Onze és transformar realitats que no ens agraden. I comptem amb una comunitat activa, conscient i responsable. Per això podem dir que, quan cal, 11Onze s’Arremanga. Perquè algú ho ha de fer.

FAQs

No. Els donatius els recollim en un compte d’una empresa d’11Onze que no és fundació ni ONG, per tant, no són deduïbles fiscalment.

A mesura que aconseguim acumular imports que permeten la construcció dels refugis escola els anem transferint a una fundació sueca que està muntant els refugis a Síria. 

Des d’11Onze hem prioritzat tenir la seguretat que els diners arriben a l’objectiu i no pas que es perdin pel camí… Sovint reben més diners les organitzacions que no pas els afectats.

Les zones més afectades pels terratrèmols del mes de febrer de 2023 han estat Turquia i Síria, però és Síria la que té més dificultats per proveir d’espais per escoles als infants.

11Onze té per objectiu millorar la nostra comunitat, però no ens volem oblidar de la resta del món.

El projecte de les escoles refugi és el primer 11Onze s’Arremanga, on donarem aixopluc i formació als nens Sirians.

Però ens arremangarem per més casos d’arreu, sempre que puguem garantir i mostrar que els fons es destinen a l’objectiu final i no es perden pel camí.

Els refugis de Better Shelter estan dissenyats i construïts per la fundació IKEA i estan fets per durar, ja que després d’un desastre natural calen anys perquè es recuperi la zona afectada. Per això s’han de construir els refugis que durin. Un refugi és una solució més llarga, sòlida i millor que una tenda de campanya.

Aquests refugis són molt fàcils de construir, es munten com un moble d’Ikea amb eines senzilles.

El refugi ve empaquetat en una caixa i Ikea els fa arribar a un centre de distribució que té a Turquia, molt proper a la zona afectada.

11Onze s’Arremanga mostrarà a la comunitat les escoles i aules que hem aconseguit construir. En poc temps veurem els resultats.

App Store Google Play