11ONZE TV

Universal Basic Income (UBI)

What is the universal basic income and how is it different from any other type of minimum income. A summary of the arguments in favour and against it, as well as the forms of financing.

11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Interessant debat, tot i que les diferents experiències pressuposen una llibertat individual, on sembla que hi ha una manca de voler treballar, si reps la RBU, cal dignitat a la feina i entre les persones, car al contràri, no hi ha progrés possible, i la llibertat resta condicionada

  • Marc Jara Gimeno says:

   Efectivament, Guillem, un dels objectius de la RBU i dels arguments dels seus defensors, és que incentiva els empresaris a millorar les retribucions i les feines acaben sent més ben pagades. Moltes gràcies pel comentari.

   3 years ago
  • Pol says:

   La dignitat de la feina és el més important, per mi Guillem

   3 years ago
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Més que interessant, n’idea de que tothom te dret a la RBU, el debat es interessant i porta efectivament en el punt que has mencionat si tens covert les teves necessitats mínimes qui voldrà treballar? Sempre es cau en aquesta discussió… El debat segueix obert

  • Marc Jara Gimeno says:

   En una prova feta a Finlàndia amb un grup de persones, es va comprovar que no suposava un menor incentiu per buscar feina respecte a altres persones que no rebien una renda bàsica sense condicions. Sí que sembla, però, que la menor oferta de treballadors per determinades feines, incentiva l’empresari a augmentar les retribucions. En qualsevol cas, caldria provar-ho més per poder-ne treure conclusions. Gràcies pel comentari, Alícia!

   3 years ago
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Alicia! Molt bon debat. Aquí cadascú hi dirà el què li sembli, però per mi la feina ha de ser motivadora i amb un component de millora de la societat. En aquest sentit, sempre hi ha coses per fer!

   3 years ago

Leave a Reply

You may also like

Economy

The 5 Pillars of Money

03:12

In this clip we will give you 5 tips to start saving; saving so that tomorrow you can do that

Economy

Law of Demand

06:41

If we are interested in the field of economics, one of the most basic concepts to know is the

Economy

Macroeconomics Vs. microeconomics

02:37

In this video we talk about the analysis and economic behaviorApp Store Google Play