11ONZE TV

La renta básica universal (RBU)

Qué es la renta básica universal y cuáles son las diferencias con cualquier otro tipo de renta mínima, haciendo un resumen de las ventajas que exponen los defensores, de cómo financiarla y de los argumentos que contraponen sus detractores.

11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Interessant debat, tot i que les diferents experiències pressuposen una llibertat individual, on sembla que hi ha una manca de voler treballar, si reps la RBU, cal dignitat a la feina i entre les persones, car al contràri, no hi ha progrés possible, i la llibertat resta condicionada

  • Marc Jara Gimeno says:

   Efectivament, Guillem, un dels objectius de la RBU i dels arguments dels seus defensors, és que incentiva els empresaris a millorar les retribucions i les feines acaben sent més ben pagades. Moltes gràcies pel comentari.

   Hace 3 años
  • Pol says:

   La dignitat de la feina és el més important, per mi Guillem

   Hace 3 años
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Més que interessant, n’idea de que tothom te dret a la RBU, el debat es interessant i porta efectivament en el punt que has mencionat si tens covert les teves necessitats mínimes qui voldrà treballar? Sempre es cau en aquesta discussió… El debat segueix obert

  • Marc Jara Gimeno says:

   En una prova feta a Finlàndia amb un grup de persones, es va comprovar que no suposava un menor incentiu per buscar feina respecte a altres persones que no rebien una renda bàsica sense condicions. Sí que sembla, però, que la menor oferta de treballadors per determinades feines, incentiva l’empresari a augmentar les retribucions. En qualsevol cas, caldria provar-ho més per poder-ne treure conclusions. Gràcies pel comentari, Alícia!

   Hace 3 años
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Alicia! Molt bon debat. Aquí cadascú hi dirà el què li sembli, però per mi la feina ha de ser motivadora i amb un component de millora de la societat. En aquest sentit, sempre hi ha coses per fer!

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Economía

Los 5 pilares del dinero

03:12

En este clip os daremos 5 consejos para empezar a ahorrar; ahorro para que el día

Economía

La ley de la demanda

06:41

Si nos interesamos por el ámbito de la economía, uno de los conceptos más básicos que

Economía

Macroeconomia vs. microeconomia

02:37

En este video hablamos sobre el análisis y comportamientoApp Store Google Play