11ONZE TV

La renda bàsica universal (RBU)

Què és la renda bàsica universal i quines són les diferències amb altra mena de rendes mínimes, fent un resum dels avantatges que hi veuen els defensors, com finançar-la i els arguments que en donen els detractors.

11Onze
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Interessant debat, tot i que les diferents experiències pressuposen una llibertat individual, on sembla que hi ha una manca de voler treballar, si reps la RBU, cal dignitat a la feina i entre les persones, car al contràri, no hi ha progrés possible, i la llibertat resta condicionada

  • Marc Jara Gimeno says:

   Efectivament, Guillem, un dels objectius de la RBU i dels arguments dels seus defensors, és que incentiva els empresaris a millorar les retribucions i les feines acaben sent més ben pagades. Moltes gràcies pel comentari.

   Fa 3 anys
  • Pol says:

   La dignitat de la feina és el més important, per mi Guillem

   Fa 3 anys
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Més que interessant, n’idea de que tothom te dret a la RBU, el debat es interessant i porta efectivament en el punt que has mencionat si tens covert les teves necessitats mínimes qui voldrà treballar? Sempre es cau en aquesta discussió… El debat segueix obert

  • Marc Jara Gimeno says:

   En una prova feta a Finlàndia amb un grup de persones, es va comprovar que no suposava un menor incentiu per buscar feina respecte a altres persones que no rebien una renda bàsica sense condicions. Sí que sembla, però, que la menor oferta de treballadors per determinades feines, incentiva l’empresari a augmentar les retribucions. En qualsevol cas, caldria provar-ho més per poder-ne treure conclusions. Gràcies pel comentari, Alícia!

   Fa 3 anys
  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Alicia! Molt bon debat. Aquí cadascú hi dirà el què li sembli, però per mi la feina ha de ser motivadora i amb un component de millora de la societat. En aquest sentit, sempre hi ha coses per fer!

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

També et pot interessar

Economia

Els 5 pilars dels diners

03:12

En aquest clip us donarem 5 consells per començar a fer un estalvi; estalvi perquè el dia de

Economia

La llei de la demanda

06:41

Si ens interessem per l’àmbit de l’economia, un dels conceptes més bàsics que s’ha de

Economia

Macroeconomia vs. microeconomia

02:37

En aquest vídeo parlem sobre l’anàlisi i comportamentApp Store Google Play