11ONZE TV

Renew or buy new?

In this video I will talk about the convenience of renewing a household appliance or electronic device, or whether it’s preferable to buy a new one. I’ll also explain the meaning of “planned obsolescence” and the new law against it. Moreover, I’ll inform you about two proposals in Barcelona that will help you to learn how to repair your own electronic appliances for free.

Marifé Fariñas
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Mica en mica amb l’aplicació de la llei serà més fàcil poder reparar i comprar productes d’un sol ús anirà disminuin

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  👍👍👍👍

 3. Enrique Puig i DomingoEnrique Puig i Domingo says:
  Enric

  Gràcies pel vídeo Marifé. Els tips que dones són molt positius, una de les coses que més em molesten de la globalització és la maleïda “obsolescència” que tant de mal fa al nostre planeta així que cel·lebro que la UE hagi près aquesta primera acció per allargar la vida dels aparells elèctrics/electrònics. Gràcies també pels tips de les campanyes per aprendre a reparar els aparells. Salut =)

  • Marifé FariñasMarifé Fariñas says:
   Marifé

   Moltes gràcies, Enrique! És responsabilitat de tots tenir cura del planeta i triar opcions de vida sostenibles, encara que moltes vegades les grans multinacionals no ens ho posin fàcil. Salut!

   3 years ago
 4. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
  Josep Maria

  Hola, ja hi ha algun fabricant que treballa sense pensar en l’obsolescència programada. El que passa és que son molt desconeguts, son molt pocs, i de vegades amb prestacions inferiors a la competència amb el mateix preu o més alt. Ara bé, si tens en compte el temps que duren resulten més barats. És tasca de cadascú de nosaltres buscar aquests productes, que no és fàcil. Se’n podria fer una llista en algun lloc per facilitar-ho a la gent.

  • Marifé FariñasMarifé Fariñas says:
   Marifé

   Hola Josep Maria! Com bé dius és responsabilitat de cadascú de nosaltres triar un producte sostenible, que a la llarga resultará més econòmic.
   En uns dies publicaren dos articles més sobre l’obsolescència programada i la nova normativa europea que obliga els fabricants a tenir recanvis durant diversos anys per garantir el dret a reparar.
   Moltes gràcies per la teva aportació i suggeriment!

   3 years ago

Leave a Reply

You may also like

Sustainability

Tips between second and hand

03:36

In this video we list the more important items to bear in mind

Sustainability

Where to buy second-hand products?

04:13

We will talk about different places where you can find

Sustainability

Apps to buy and sell second hand items

04:07

It is likely that you have items at home that you do not use andApp Store Google Play