11ONZE TV

¿Renovar o comprar uno nuevo?

En este vídeo os hablaré de la conveniencia de renovar un electrodoméstico o aparato electrónico, o bien si es preferible comprar un aparato nuevo. También os explicaré el significado de la “obsolescencia programada” y la nueva ley que la combate. Asimismo, os informaré de dos propuestas en Barcelona que os ayudarán a aprender a reparar vuestros propios aparatos electrónicos de manera gratuita.

Marifé Fariñas
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Mica en mica amb l’aplicació de la llei serà més fàcil poder reparar i comprar productes d’un sol ús anirà disminuin

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  👍👍👍👍

 3. Enrique Puig i DomingoEnrique Puig i Domingo says:
  Enric

  Gràcies pel vídeo Marifé. Els tips que dones són molt positius, una de les coses que més em molesten de la globalització és la maleïda “obsolescència” que tant de mal fa al nostre planeta així que cel·lebro que la UE hagi près aquesta primera acció per allargar la vida dels aparells elèctrics/electrònics. Gràcies també pels tips de les campanyes per aprendre a reparar els aparells. Salut =)

  • Marifé FariñasMarifé Fariñas says:
   Marifé

   Moltes gràcies, Enrique! És responsabilitat de tots tenir cura del planeta i triar opcions de vida sostenibles, encara que moltes vegades les grans multinacionals no ens ho posin fàcil. Salut!

   Hace 3 años
 4. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
  Josep Maria

  Hola, ja hi ha algun fabricant que treballa sense pensar en l’obsolescència programada. El que passa és que son molt desconeguts, son molt pocs, i de vegades amb prestacions inferiors a la competència amb el mateix preu o més alt. Ara bé, si tens en compte el temps que duren resulten més barats. És tasca de cadascú de nosaltres buscar aquests productes, que no és fàcil. Se’n podria fer una llista en algun lloc per facilitar-ho a la gent.

  • Marifé FariñasMarifé Fariñas says:
   Marifé

   Hola Josep Maria! Com bé dius és responsabilitat de cadascú de nosaltres triar un producte sostenible, que a la llarga resultará més econòmic.
   En uns dies publicaren dos articles més sobre l’obsolescència programada i la nova normativa europea que obliga els fabricants a tenir recanvis durant diversos anys per garantir el dret a reparar.
   Moltes gràcies per la teva aportació i suggeriment!

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Sostenibilidad

Consejos para la compra de segunda mano

03:36

En este video os enseñamos los aspectos más importantes para

Sostenibilidad

¿Dónde comprar productos de segunda mano?

04:13

Hablaremos de diferentes lugares donde se pueden

Sostenibilidad

Apps para comprar y vender objetos de segunda mano

04:07

Es probable que tengas en casa objetos que no utilizas y qué teApp Store Google Play