11ONZE TV

Passive houses: Passivhaus

What is a passive house? What kinds of passive houses are there? What characterises them?

11Onze
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Jo crec que també per necessitat I perqué ja anem tard😅Som-hi!💪

 2. Santiago VázquezSantiago Vázquez says:
  Santiago

  M’ha agradat molt el video, però el problema que Jo veig és que moltissima gent vivim en entorns metropolitans que no faciliten gaire segons quines iniciatives energètiques.

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Estic d’acord, amb vivendes d’entorns metropolitans ja construides és difícil aplicar-ho. Però si que es poden fer actuacions com millorar tancaments , aillaments, electrodomèstics alt rendiment, aerotèrmia d’alt rendiment… La qüestió és aconseguir la casa el més passiva possible dins les nostres possibilitats. Moltes gràcies pel teu comentari.

   2 years ago
 3. Xavier RicoXavier Rico says:
  Xavier

  El que s’ha de ser prudent en el nostre clima és copiar un standars del nord d’Europa, clima fred, a les nostres contrades, un clima calurós i més complexe. Aillar del fred és relativament fàcil, aïllar del fred i calor no tant. L’estandars passivhaus s’ha de revisar, sobretot en ventilacions i protecció solar, aïllament per al nostre clima.

 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Els amos de les masies catalanes ja sabien el que és una casa passiva de nivell 1. Al menys a la meva comarca estan edificades de cara a migdia, la manera d´aprofitar la calor, la fresca i la llum del sol de forma racional. Les cases dels pobles també estaven orientades al migdia. La cara Nord feia de nevera. Actualment hi ha planificadors urbanístics que ni ho saben. I si ho saben no en fan cas perquè el que importa és aprofitar al màxim el terreny. Els tancaments també són molt importants i aquí sí que cada propietari hi pot contribuir amb reformes que surten molt compte

  • Xavier Esteve says:

   Quanta raó., Mercè, la saviesa i l’experiència popular que moltes vegades es desaprofita. Gràcies per les teves aportacions,

   3 years ago
 5. Lluís UrpíLluís Urpí says:
  Lluís

  Si poguéssim fer les nostres pròpies polítiques el futur seria més a prop

 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 7. Josep Lluís Ramírez SaparraJosep Lluís Ramírez Saparra says:
  Josep Lluís

  Fantàstic aquest vídeo. A casa meva tinc aerotèrmia amb plaques solars i vehicle elèctric. Arribo a produir el 80% del que consumeixo. Però tinc un projecte per aprofitar l’aire que llança l’aparell d’aerotèrmia i produir 2Kw hora amb un aerogenerador. Calculo que estaré a prop del 100% del meu consum.

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
   Silvia

   Això és magnífic Josep Lluis, tan de bo tots poguéssim produir-nos tan percentatge d’energia nosaltres mateixos. Esperem que et funcioni aquest projecte d’aprofitament d’aire. Gràcies per seguir-nos!!

   3 years ago
 8. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  I tan que ho han de ser i si pot ser en un futur molt pròxim, molt ben explicat Nuria, gràcies

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Gràcies, esperem que aquest sigui el camí i cada vegada hi hagi més cases passives o que s’hi acostin al màxim.

   3 years ago
 9. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Allò dels petits canvis són poderosos!! Aquí ens ho hem de creure i poc a poc anar adquirint habits, poder fer petites obres o millores i ben aviat anar fent les cases més saludables i sostenibles

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Si, i fins i tot si casa nostra no és passiva, posar un tendal, l’ombra d’un arbre pot millorar la temperatura de dins de casa. Ara a l’estiu si tens un terrat, només posant un plàstic que el cobreixi es redueix la insolació de la planta de sota de manera espectacular. Estic d’acord amb tu, els petits canvis poden tenir molts efectes encara que no ens ho sembli.

   3 years ago
 10. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Això està genial. Aquí no hi han aquestes classificacions, oi?

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Aquí s’estan a construint algunes cases segons aquestes classificacions i ja hi ha diversos arquitectes i constructors que s’hi han especialitzat. Però malauradament encara es construeixen poques cases passives. Estem millorant perquè s’estan demanant unes condicions de consum energètic a les cases que es construeixen noves, però encara estan lluny de les cases passives.

   3 years ago
 11. Sergi Zamora SolaSergi Zamora Sola says:
  Sergi

  Hola Núria. Tot es començar. Si desde la plaça podem ajudar a que tot això vagi més rápid ja serà fantástic. Però hem de començar tots nosaltres a prendre mesures personal d’estalvi energètic.

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Si Sergi, estic d’acord, hem de començar amb casa nostra encara que no sigui passiva. I anar prenent mesures per petites que ens semblin, mica en mica millorarem.

   3 years ago
 12. laura bunyollaura bunyol says:
  laura

  Jo sóc fan de les construccions de Michael Reynolds, les cases model earthship! Fins hi tot pots tenir l’hort a dins de casa..! Lògicament hi ha molt a resoldre segons la situació geogràfica en què ens trobem!

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   I tant… encara hi ha molt camí per fer. Esperem que tothom vagi agafant consciència. Gràcies pel teu comentari

   3 years ago

Leave a Reply

You may also like

Sustainability

Alternative fuels for vehicles

01:54

Nowadays, new alternative energies for vehicles are

Sustainability

Marine energy

01:59

Find out what types there are, their characteristics and how to get the most out of them.

Economy

Circular Economy

04:48

If you want to know about this economy that can save the future, click on the video toApp Store Google Play