11ONZE TV

Casas pasivas: Passivhaus

Núria Rambla Vilamitjana

¿Qué es una casa pasiva? ¿Qué tipos de casas pasivas hay? ¿Qué las caracteriza?

Núria Rambla Vilamitjana
 1. Josep Lluís Ramírez Saparra says:

  Fantàstic aquest vídeo. A casa meva tinc aerotèrmia amb plaques solars i vehicle elèctric. Arribo a produir el 80% del que consumeixo. Però tinc un projecte per aprofitar l’aire que llança l’aparell d’aerotèrmia i produir 2Kw hora amb un aerogenerador. Calculo que estaré a prop del 100% del meu consum.

  • Silvia Garriga Sole says:

   Això és magnífic Josep Lluis, tan de bo tots poguéssim produir-nos tan percentatge d’energia nosaltres mateixos. Esperem que et funcioni aquest projecte d’aprofitament d’aire. Gràcies per seguir-nos!!

   Hace 7 días
 2. alicia Coiduras Charles says:

  I tan que ho han de ser i si pot ser en un futur molt pròxim, molt ben explicat Nuria, gràcies

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Gràcies, esperem que aquest sigui el camí i cada vegada hi hagi més cases passives o que s’hi acostin al màxim.

   Hace 1 mes
 3. Laura León Amat says:

  Allò dels petits canvis són poderosos!! Aquí ens ho hem de creure i poc a poc anar adquirint habits, poder fer petites obres o millores i ben aviat anar fent les cases més saludables i sostenibles

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Si, i fins i tot si casa nostra no és passiva, posar un tendal, l’ombra d’un arbre pot millorar la temperatura de dins de casa. Ara a l’estiu si tens un terrat, només posant un plàstic que el cobreixi es redueix la insolació de la planta de sota de manera espectacular. Estic d’acord amb tu, els petits canvis poden tenir molts efectes encara que no ens ho sembli.

   Hace 1 mes
 4. Jordi Ferré says:

  Això està genial. Aquí no hi han aquestes classificacions, oi?

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Aquí s’estan a construint algunes cases segons aquestes classificacions i ja hi ha diversos arquitectes i constructors que s’hi han especialitzat. Però malauradament encara es construeixen poques cases passives. Estem millorant perquè s’estan demanant unes condicions de consum energètic a les cases que es construeixen noves, però encara estan lluny de les cases passives.

   Hace 1 mes
 5. Sergi Zamora Sola says:

  Hola Núria. Tot es començar. Si desde la plaça podem ajudar a que tot això vagi més rápid ja serà fantástic. Però hem de començar tots nosaltres a prendre mesures personal d’estalvi energètic.

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   Si Sergi, estic d’acord, hem de començar amb casa nostra encara que no sigui passiva. I anar prenent mesures per petites que ens semblin, mica en mica millorarem.

   Hace 1 mes
 6. laura bunyol says:

  Jo sóc fan de les construccions de Michael Reynolds, les cases model earthship! Fins hi tot pots tenir l’hort a dins de casa..! Lògicament hi ha molt a resoldre segons la situació geogràfica en què ens trobem!

  • Núria Rambla Vilamitjana says:

   I tant… encara hi ha molt camí per fer. Esperem que tothom vagi agafant consciència. Gràcies pel teu comentari

   Hace 2 meses

Deja una respuesta