11ONZE TV

Combustibles alternativos para los vehículos

Coral Santacruz

Hoy en día, las nuevas energías alternativas para los vehículos cada vez van teniendo más importancia. Os explicamos dos de las principales energías alternativas y sus diferencias: vehículos eléctricos y vehículos de hidrógeno.

Coral Santacruz
 1. Miquel Pérez Corral says:

  Amb les plaques solars, les piles d’hidrogen i els motors elèctrics, cada día més eficaços, el transport serà millorat de valent.

 2. Mercè Comas says:

  Pel medi ambient semblava que el cotxe elèctric era la panacea pero no ho és. Té dos problemes: d’on prové l’energia elèctrica i com es reciclaran les bateries. Per la butxaca el manteniment del vehicle és econòmic. No té res a veure un motor elèctric amb un de combustió, el que no es tan clar és el cost de l’ electricitat que és variable segons com es faci la càrrega.
  Sembla que el cotxe elèctric serà no una solució sinó una transició cap el d’ hidrògen

  • Coral Santacruz says:

   Tota la raó Mercè, cada energia té les seves avantatges i els seus inconvenients, haurem de veure fins a on es desenvolupa cadascuna d’elles.

   Hace 2 meses
 3. Laura Carlús says:

  Gràcies mil Coral, el futur serà l’hidrogen o no serà.

 4. alicia Coiduras Charles says:

  Ben explicat i de fàcil entendre, sembla que el millor es l’hidrogen, haurem d’esperar una mica encara
  Gràcies per aquest vido

 5. Pau De la cuesta gonzalez says:

  l’hidrogen serà la font energètica del futur. universal, no tens dependència de minerals, no hi ha bateres que tenen un cost mediambiental molt gran, els vehicles pesen molt menys,temps de càrrega més ràpid, no ha de fer infreatructures electriques faraóniques per poder 2,3 punts de recàrrega d’alta capacitat, les bateries tenen un a vida util limitada,etc… .
  eficiència vs rendiment amb més cost global amb l’actual enfocament de la mobilitat elèctrica… gran debat!.

  PD: Es pot fer la finestra del camp textarea mes gran?. merci. Endevant!

  • Coral Santacruz says:

   Gràcies pel comentari Pau! Haurem d’estar atents a com evoluciona l’hidrogen! Seguim!!

   Hace 2 meses
 6. Josep Maria Vilaregut Soler says:

  Hola Coral, algunes precisions. El cotxe d’hidrogen, a dia d’avui, és menys eficient que un de bateries. Amb l’energia que necessites per obtenir l’hidrogen pots fer tres vegades més de quilometres si aquesta energia la carregues a un vehicle de bateries. L’hidrogen no el podem obtenir a casa facilment, l’electricitat si. I finalment, ara és urgent que proliferin aquestes «noves» tecnologies, ja que és urgent deixar de cremar combustibles fòssils quan abans millor. Però haurem d’estar molt atents a fer aquesta transició, les bateries no son gratuïtes pel planeta tampoc, haurem d’exigir que es fabriquin amb certa ètica i que hi hagi un sistema de reciclatge per quan acabin la seva vida útil. Tot i això, les bateries, hidrogen i potser altres fonts renovables, son imprescindibles ara mateix

  • Coral Santacruz says:

   Es cert que encara aquestes dues energies necessiten progressos, però com dius son molt necessàries així que esperem que en un futur proper es puguin substituir pels combustibles fòssils. Moltes gràcies pel teu comentari Josep Maria. Seguim!!

   Hace 2 meses
 7. laura bunyol says:

  Molt interessant! I ara penso, com es produeix l’hidrogen? Amb els cotxes elèctrics convé tenir plaques solars…. penso. Gràcies Coral!

  • Coral Santacruz says:

   L’hidrogen no el podríem obtenir nosaltres tan fàcilment, necessitaríem benzineres que ens el subministressin. De moment, haurem d’esperar una mica per veure els progressos d’aquesta font. Gràcies a tu Laura!

   Hace 2 meses

Deja una respuesta