11ONZE TV

The fourth falcidia

According to article 427.40 of the Inheritance Code of Catalonia, this is the right of the heir to keep a quarter of the estate when it is disproportionately encumbered (either by bequests to other persons, or by rights in rem or charges such as mortgages or liens).

Jordi Coll
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  No se si d’aquest dret o d’altres específics del Codi de Successions de Catalunya els advocats i notaris n’estan al cas per assessorar els afectats, o simplement no volen feixa extra.
  I més, tinc els meus dubtes sobre el coneixement i ganes d’aplicar-lo que tenen del Codi Civil Català en general,

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Per la meva experiència professional et diré, pel que fa als advocats, que hi ha de tot, i segurament que no és no voler feina extra, per mi és falta de coneixement en general de les Lleis Catalanes. Pel que fa als notaris, et diré que no volen massa problemes, com amb les clàusules abusives a les escriptures d’hipoteca, si el banc, que és un client que li porta feina, ho vol posar, i el deutor no es queixa, doncs endavant…, en tot cas feina pels Registres de la Propietat, que ja ho exclouran conforme a la Llei, i així, els notaris, ara mateix només donen fe de l’acte jurídic esdevingut entre les parts, i poca cosa més, o sigui, que assessorar, ben poc. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   2 years ago

Leave a Reply

You may also like

Finances

Inheritance guide for Catalonia

06:29

Time to do all the paperwork. What do you need?

Finances

Land registration

05:58

What they are, what they are for, and the different procedures that can be carried out through

Finances

The credit policy

04:48

What is it? How does it work? Characteristics.



App Store Google Play