11ONZE TV

La quarta falcídia

Segons l‘article 427.40 del Codi de Successions de Catalunya, és el dret que té l’hereu de quedar-se amb la quarta part de la massa hereditària quan aquesta està desmesuradament gravada (bé per llegats a altres persones, o bé per drets reals o càrregues, com hipoteques o embargaments).

Jordi Coll
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  No se si d’aquest dret o d’altres específics del Codi de Successions de Catalunya els advocats i notaris n’estan al cas per assessorar els afectats, o simplement no volen feixa extra.
  I més, tinc els meus dubtes sobre el coneixement i ganes d’aplicar-lo que tenen del Codi Civil Català en general,

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Per la meva experiència professional et diré, pel que fa als advocats, que hi ha de tot, i segurament que no és no voler feina extra, per mi és falta de coneixement en general de les Lleis Catalanes. Pel que fa als notaris, et diré que no volen massa problemes, com amb les clàusules abusives a les escriptures d’hipoteca, si el banc, que és un client que li porta feina, ho vol posar, i el deutor no es queixa, doncs endavant…, en tot cas feina pels Registres de la Propietat, que ja ho exclouran conforme a la Llei, i així, els notaris, ara mateix només donen fe de l’acte jurídic esdevingut entre les parts, i poca cosa més, o sigui, que assessorar, ben poc. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

També et pot interessar

Finances

Guia per a tramitar una herència

06:29

Hora de fer tots els tràmits. Què es necessita?

Finances

Els registres de la propietat

05:58

Què són, per a què serveixen i diferents tràmits que s’hi fan.

Finances

La pòlissa de crèdit

04:48

Què és? Com funciona? Característiques.App Store Google Play