11ONZE TV

La cuarta falcidia

Según el artículo 427.40 del Código de Sucesiones de Catalunya, es el derecho que tiene el heredero a quedarse con la cuarta parte de la masa hereditaria cuando esta está desmesuradamente gravada (bien por legados a otras personas, o bien por derechos reales o cargas como hipotecas o embargos).

Jordi Coll
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  No se si d’aquest dret o d’altres específics del Codi de Successions de Catalunya els advocats i notaris n’estan al cas per assessorar els afectats, o simplement no volen feixa extra.
  I més, tinc els meus dubtes sobre el coneixement i ganes d’aplicar-lo que tenen del Codi Civil Català en general,

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Per la meva experiència professional et diré, pel que fa als advocats, que hi ha de tot, i segurament que no és no voler feina extra, per mi és falta de coneixement en general de les Lleis Catalanes. Pel que fa als notaris, et diré que no volen massa problemes, com amb les clàusules abusives a les escriptures d’hipoteca, si el banc, que és un client que li porta feina, ho vol posar, i el deutor no es queixa, doncs endavant…, en tot cas feina pels Registres de la Propietat, que ja ho exclouran conforme a la Llei, i així, els notaris, ara mateix només donen fe de l’acte jurídic esdevingut entre les parts, i poca cosa més, o sigui, que assessorar, ben poc. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Finanzas

Guía para tramitar una herencia

06:29

Hora de hacer todos los trámites. ¿Qué se necesita?

Finanzas

Los registros de la propiedad

05:58

Qué son, para qué sirven y los diferentes trámites que se hacen

Finanzas

La póliza de crédito

04:48

¿Qué es? ¿Cómo funciona? Características.App Store Google Play