11ONZE TV

Financial ignorance

Have you ever wondered why we are not educated financially at school, to provide us with the basic knowledge that allows us to make conscious and free decisions in our daily lives? Should a subject on home or financial economics be integrated in schools?

Miriam Frías
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Si Miriam tens tota la raó,per a ser persones lliures ens cal apoderament i no dependre ni financerament ni de cap mena
  El saber, l’estat informat porta a poder ser lliure per aprendre de manera més acurada les pròpies decisions
  Es el origen que em va atreure d”11Onze fer aquesta comunitat on podem aprendre i formar-nos
  Gràcies de nou

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Moltes gràcies a tu, Alícia! Ho has dit perfectament, és així i aquest és l’objectiu de la nostra comunitat: empoderar a la ciutadania i poder prendre decisions de manera conscient respecte a les seves finances. Gràcies pel teu suport!

   1 month ago
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Jordi RubioJordi Rubio says:
  Jordi

  Gràcies per la teva reflexió Míriam i gràcies als agents i a tot l’equip d’onze.Esteu aconseguint que cada dia agafi més consciència sobre la importància de conèixer aquest món fins ara tan opac.

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Moltes gràcies a tu, Jordi! Me n’alegro que aquest espai de trobada i formació com és La Plaça et serveixi de font de reflexió i de coneixement, aquest és el nostre objectiu. Gràcies de nou i benvingut!!

   5 months ago
 4. Enrique Puig i DomingoEnrique Puig i Domingo says:
  Enric

  Hoal Miriam, estic 100% d´acord amb tu, a partir del confinament he fet un curs com assesor financer i m´he adonat de la inexistent cultura financera que tenim en general les persones. He descobert eines i proveïdors que no havia conegut i que m´ha empoderat d´una manera que mai havia imaginat. És fonamental dispossat d´aquesta informació per disposar de possibilitats d´un futur millor i Catalunya com a país compromes amb les persones, i la iniciativa que tenim devant nostre podem empoderar-nos per dirigir la nostre pròpia vida. Gràcies per compartir.

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Hola Enrique! Gràcies per la teva aportació. Sí, és això justament el que volem fer a través de la Plaça, fer reflexionar i fer que la gent pugui prendre consciència d’on som i a on volem arribar per empoderar-nos i poder prendre decisions en l’àmbit econòmic especialment, ja que és un aspecte molt important en el nostre dia a dia. Hem de tenir uns mínims coneixements i unes eines que ens facin ciutadans lliures.
   Gràcies i benvingut a La Plaça!

   6 months ago
 5. Rubèn CastroRubèn Castro says:
  Rubèn

  Totalment d’acord. Cal molta més educació financera. Amb més coneixements la gent tindria més eines per resoldre la seva economia.

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
   Silvia

   Tens raó Rubèn, i no només això, sinó que tindríem eines per detectar si algú intenta vendre’ns bou per vaca. Aquest és l’objectiu de La Plaça, intentar donar aquestes eines a la comunitat. Gràcies per seguir-nos!

   6 months ago
 6. Oleguer BertranOleguer Bertran says:
  Oleguer

  Tota la raó. De fet, cada vegada que surt una notícia d’alguna sentencia judicial que fa referència a clàusules no entenedores, em ve al cap que sí, és cert, hi ha hagut una voluntat expressa perquè el redactat no s’entengués. Però també que això ha estat possible perquè els ciutadans no hem rebut una mínima formació en productes financers

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Gràcies per la teva reflexió, Oleguer! Correcte, és així. Ha estat una estratègia per part del sistema des de sempre, això unit a la falta d’ètica i d’escrúpols de la banca en general ha donat com a resultat el desempara i la mala praxi que ha patit la ciutadania. Moltes gràcies de nou i benvingut a La Plaça!

   6 months ago
 7. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
  Josep Maria

  D’acord en que som uns analfabets financers, almenys parlo per mi. A més diria que acomplexat davant temes financers, com que des de lluny es veu complicat tendim a deixar-ho als “experts”, i ens fa certa por autoempoderar-nos

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Gràcies pel teu feedback Josep Maria! Tens tota la raó, ens passa a la gran majoria. És per això que cal fer reflexions d’aquest tipus per almenys, si més no, prendre consciència i intentar canviar aquesta dinàmica que arrosseguem des de sempre. No cal que ser un expert en la matèria, però sí disposar d’uns coneixements bàsics i indispensables i això és el que volem fer des d’ 11Onze. Gràcies novament i benvingut a La Plaça!

   6 months ago
 8. Sergi Zamora SolaSergi Zamora Sola says:
  Sergi

  M’encanta el teu punt de vista Miriam. Penso exactament el mateix. Només ens ensènyen el que els interessa. Pero poc a poc anirem canviant aquests rols que ens lliguen a les elits opressores.

  • Miriam FríasMiriam Frías says:
   Miriam

   Hola Sergi, moltes gràcies pel teu comentari! Sí, realment és així com tu dius, però penso que hi ha molta gent que no és conscient d’aquesta situació. És per això, que vaig voler introduir aquest aspecte a través de la Plaça perquè penso que és un bon canal de difusió per fomentar l’esperit crític i l’empoderament dels ciutadans mitjançant l’aprenentatge i la presa de consciència.

   6 months ago

Leave a Reply