11ONZE TV

La incultura financiera

¿Os habéis planteado alguna vez por qué no nos educan financieramente en la escuela? En general, no nos enseñan conocimientos básicos que nos permitan tomar decisiones de manera consciente y libre en nuestro día a día. ¿Se debería integrar una asignatura de economía doméstica o financiera en las escuelas?

11Onze
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Si Miriam tens tota la raó,per a ser persones lliures ens cal apoderament i no dependre ni financerament ni de cap mena
  El saber, l’estat informat porta a poder ser lliure per aprendre de manera més acurada les pròpies decisions
  Es el origen que em va atreure d”11Onze fer aquesta comunitat on podem aprendre i formar-nos
  Gràcies de nou

  • Miriam Frías says:

   Moltes gràcies a tu, Alícia! Ho has dit perfectament, és així i aquest és l’objectiu de la nostra comunitat: empoderar a la ciutadania i poder prendre decisions de manera conscient respecte a les seves finances. Gràcies pel teu suport!

   Hace 3 años
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Jordi RubioJordi Rubio says:
  Jordi

  Gràcies per la teva reflexió Míriam i gràcies als agents i a tot l’equip d’onze.Esteu aconseguint que cada dia agafi més consciència sobre la importància de conèixer aquest món fins ara tan opac.

  • Miriam Frías says:

   Moltes gràcies a tu, Jordi! Me n’alegro que aquest espai de trobada i formació com és La Plaça et serveixi de font de reflexió i de coneixement, aquest és el nostre objectiu. Gràcies de nou i benvingut!!

   Hace 3 años
 4. Enrique Puig i DomingoEnrique Puig i Domingo says:
  Enric

  Hoal Miriam, estic 100% d´acord amb tu, a partir del confinament he fet un curs com assesor financer i m´he adonat de la inexistent cultura financera que tenim en general les persones. He descobert eines i proveïdors que no havia conegut i que m´ha empoderat d´una manera que mai havia imaginat. És fonamental dispossat d´aquesta informació per disposar de possibilitats d´un futur millor i Catalunya com a país compromes amb les persones, i la iniciativa que tenim devant nostre podem empoderar-nos per dirigir la nostre pròpia vida. Gràcies per compartir.

  • Miriam Frías says:

   Hola Enrique! Gràcies per la teva aportació. Sí, és això justament el que volem fer a través de la Plaça, fer reflexionar i fer que la gent pugui prendre consciència d’on som i a on volem arribar per empoderar-nos i poder prendre decisions en l’àmbit econòmic especialment, ja que és un aspecte molt important en el nostre dia a dia. Hem de tenir uns mínims coneixements i unes eines que ens facin ciutadans lliures.
   Gràcies i benvingut a La Plaça!

   Hace 3 años
 5. Rubèn CastroRubèn Castro says:
  Rubèn

  Totalment d’acord. Cal molta més educació financera. Amb més coneixements la gent tindria més eines per resoldre la seva economia.

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
   Silvia

   Tens raó Rubèn, i no només això, sinó que tindríem eines per detectar si algú intenta vendre’ns bou per vaca. Aquest és l’objectiu de La Plaça, intentar donar aquestes eines a la comunitat. Gràcies per seguir-nos!

   Hace 3 años
 6. Oleguer BertranOleguer Bertran says:
  Oleguer

  Tota la raó. De fet, cada vegada que surt una notícia d’alguna sentencia judicial que fa referència a clàusules no entenedores, em ve al cap que sí, és cert, hi ha hagut una voluntat expressa perquè el redactat no s’entengués. Però també que això ha estat possible perquè els ciutadans no hem rebut una mínima formació en productes financers

  • Miriam Frías says:

   Gràcies per la teva reflexió, Oleguer! Correcte, és així. Ha estat una estratègia per part del sistema des de sempre, això unit a la falta d’ètica i d’escrúpols de la banca en general ha donat com a resultat el desempara i la mala praxi que ha patit la ciutadania. Moltes gràcies de nou i benvingut a La Plaça!

   Hace 3 años
 7. Josep Maria Vilaregut SolerJosep Maria Vilaregut Soler says:
  Josep Maria

  D’acord en que som uns analfabets financers, almenys parlo per mi. A més diria que acomplexat davant temes financers, com que des de lluny es veu complicat tendim a deixar-ho als “experts”, i ens fa certa por autoempoderar-nos

  • Miriam Frías says:

   Gràcies pel teu feedback Josep Maria! Tens tota la raó, ens passa a la gran majoria. És per això que cal fer reflexions d’aquest tipus per almenys, si més no, prendre consciència i intentar canviar aquesta dinàmica que arrosseguem des de sempre. No cal que ser un expert en la matèria, però sí disposar d’uns coneixements bàsics i indispensables i això és el que volem fer des d’ 11Onze. Gràcies novament i benvingut a La Plaça!

   Hace 3 años
 8. Sergi Zamora SolaSergi Zamora Sola says:
  Sergi

  M’encanta el teu punt de vista Miriam. Penso exactament el mateix. Només ens ensènyen el que els interessa. Pero poc a poc anirem canviant aquests rols que ens lliguen a les elits opressores.

  • Miriam Frías says:

   Hola Sergi, moltes gràcies pel teu comentari! Sí, realment és així com tu dius, però penso que hi ha molta gent que no és conscient d’aquesta situació. És per això, que vaig voler introduir aquest aspecte a través de la Plaça perquè penso que és un bon canal de difusió per fomentar l’esperit crític i l’empoderament dels ciutadans mitjançant l’aprenentatge i la presa de consciència.

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Finanzas

Diccionario financiero 2022

04:01

Estos son los once conceptos claves para afrontar vuestra

11Onze

"Nos tenemos que formar financieramente"

06:54

La jefa de agentes Mireia Cano ha visitado el Estat de la Nació

Finanzas

Las 5 D de la inversión financiera

03:31

Este clip explica 5 factores de vital importancia en cualquierApp Store Google Play