Defend yourself against financial abuse

11Onze Podcast launches a series of chapters to find out all about banking abuses, conversations with Arcadi Sala-Planell, Head of Legal at 11Onze. First chapter: les comissions.

 

“All traditional banks have jumped on the commissions’ bandwagon to make money, because banks can’t survive”, explains Sala-Planell in the first chapter of Abusos Bancaris. In several chapters, the lawyer will go through the abuses most commonly suffered by users of the banking system, in conversation with the Head of Contents of 11Onze Toni Mata.

“Banking commissions are regulated, but in practice financial institutions bypass this regulation”, says Sala-Planell, who recommends checking on the Bank of Spain’s website whether the commissions are irregular or not. “The banks abuse people because they know they won’t go to court for a commission,” says the CLO of 11Onze.

 

More 11Onze Podcast


In addition to the chapters on banking abuses, 11Onze Podcast will increase its content offering. It will do so with conversations on topics of interest around the world of money that will feature 11Onze agents and some of its managers.

 

Do you want to be the first to receive the latest news about 11Onze? Click here to subscribe to our Telegram channel

11Onze 11Onze
 1. Manel LopezManel Lopez says:
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Ramon PuigRamon Puig says:
  Ramon

  Bona nit, tinc 64 anys i espero poder viure el final d’aquesta mala gestió monetària dels estats i bancs centrals, moltes gracies per aquestes informacions, Arcadi i companyia.

 4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Ja hi han ganes d’11onze etica, transparència i no lladrocini

  • Silvia Granado says:

   Alicia, nosaltres també en tenim moltes ganes. Ens veiem ben aviat!

   3 years ago
 5. Francisco Borja Cardoso SantanaFrancisco Borja Cardoso Santana says:
  Francisco Borja

  Hola buenas!! Tengo muchas ganas de que podamos empezar a operar desde Onze, con plena normalidad como otra aplicación. Tengo muchas esperanzas puestas en Onze, que demuestre que los catalanes sabemos hacer las cosas bien!! Me parece maravilloso la gran familia de empleados que estáis creando, seguir así y no tires la toalla, tenéis muchísima gente detrás ilusionada con lo que estáis haciendo. Ánimo!!! Mi catalán escrito es malísimo lo siento.

  • Xavier Esteve says:

   Hola, Francisco, te agradecemos mucho tus palabras y animos. Nos esforzamos y tenemos confianza en trabajar bien. Per il.lusió i treball no serà. Gracias de nuevo.

   3 years ago
 6. Teresa Del PinoTeresa Del Pino says:
  Teresa

  España está gobernada por el capitalismo y los jueces, por eso los ciudadanos estamos desprotegidos en cuanto a los abusos infringidos por los bancos hacia nosotros, y el Banco de España lamentablemente es un títere que baila al son que le marcan los demás bancos no tiene ninguna potestad sobre ellos. Si realmente gobernara el gobierno de la nación, entonces debería declarar ANTICONSTITUCIONAL el hecho de aplicar comisiones a sus clientes que todavía estamos pagando su RESCATE y lo seguirán pagando nuestros descendientes. Por tanto creo que es una GRAN BURLA Y UN MALTRATO hacia nosotros, los ciudadanos que DESGRACIADAMENTE somos sus clientes y aunque quisiéramos no serlo, no tenemos opción, porque todos los bancos son iguales y no sirve de nada cambiar.
  Yo tengo esperanza de que con ONZE eso cambie, porque creo que tiene un enfoque humanista, es decir tratar al cliente como una persona respetándola e informándola adecuadamente y si puede ser eliminando la letra pequeña de los contratos bancarios que nos viene trayendo de cabeza desde hace décadas al sufrido cliente.

  • Jordi Oller says:

   Muchas gracias por su comentario Teresa, estoy seguro de que desde 11Onze vamos a dar respuesta a todas las personas con ética y absoluta transparencia. Nos vemos por La Plaça.

   3 years ago
 7. Carles Mateu del Rio i de BatlleCarles Mateu del Rio i de Batlle says:
  Carles Mateu

  Es cert, però si no tenim bancs com vosaltres, no aconseguirem res. D’això s’aprofiten.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Ben cert, Carles! Aquest és el nostre compromís; amb les persones i amb el país.

   3 years ago
 8. montse cabanasmontse cabanas says:
  montse

  Un dels grans errors de la banca ( i de qualsevol empresa ) és crear ressentiment entre els seus clients. En el meu cas , el que han aconseguit és que no en deixi passar ni una, i que esperi amb candeletes treballar amb un banc transparent i legal.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Totalment d’acord, Montse! Gràcies per la teva aportació.

   3 years ago
 9. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Interessant capítol… El peix gros es menja el petit i indefens (sempre hi hem d’anar al darrera). Perquè jo fan bé les coses abans? Perquè sempre vol enganyar i guanyar La Banca??

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Sí, Laura. Aquest “voler guanyar sempre” ha estat possible per la impunitat de què han gaudit fins ara. Però això se’ls està acabant… Gràcies per comentar l’article!

   3 years ago
 10. Xavier BellatriuXavier Bellatriu says:
  Xavier

  A la web del Banc d’Espanya “sanciones impuestas por el Banco de España” aquest any hi ha publicades 3 sancions, 21 el 2020 i 40 el 2019.
  Nomes dues a un dels 3 bancs importants (CaixaBank, B.Santander, BBVA), una de 3.200.000€ i l’altra de 33.250€
  Cap per aplicar comissions indegudes a usuaris, cap per posar clients en fitxers de morositat sense comunicació fefaent, cap per no respondre abans de 60 dies el servei de atenció al client, etc. etc.
  Jo tinc una documentació del Banc d’Espanya “Departamento de Conducta de Mercado y Reclamaciones” en que la resposta a la meva reclamació es “este Departamento considera que la entidad “CaixaBank” ha incurrido en mala práctica bancaria”.
  El document deixa clar que les consideracions del Banc d’Espanya no son vinculants.
  On esta la sanció a CaixaBank per la seva mala practica bancaria?
  Quin mal li ha fet a CaixaBank la meva reclamació?
  Si el 80% de les queixes son favorables al client, on estan les sancions?
  A quants clients, a tota Espanya, posen en fitxers de morositat sense una comunicació fefaent (burofax) i no hi ha cap sanció.
  Quan un banc es salta la llei, (encara que sigui a un usuari petit, per un import de 6€) es salta la llei igualment, però gairebé mai hi ha sanció.

 11. Carme Marin benedictoCarme Marin benedicto says:
  Carme

  Molt interessant

 12. Xavier BellatriuXavier Bellatriu says:
  Xavier

  el problema principal de les reclamacions al Banc d’Espanya, no es que el banc no et torni els calés, es que NO es vinculant, per el que les seves resolucions no afecten el més mínim als Bancs, mes tenint en compta que el Banc d’Espanya es el garant dels clients i el controlador dels Bancs.
  Si les resolucions del Banc d’Espanya fossin vinculants i es sancionés immediatament a la entitat amb les multes establertes, es pensarien dues vegades fer les males praxis que utilitzen normalment.
  No avisen si et canvien les comissions, si no pagues un rebut t’inclouen a fitxérs de morosos sense una comunicació fefaent (burofax), els seus advocats menteixen al Banc d’Espanya en coses fàcilment comprovables i ningú els sanciona, etc.
  El usuari queda en indefensió i nomes li queda la defensa jurídica, que al nostra país es lenta i molt cara, per el que encara que tinguis raó tindràs de gastar un munt de calés i els bancs grans “CaixaBank” poden anar endarrerint el judici anys i panys…

  • Arcadi Sala-PlanellArcadi Sala-Planell says:
   Arcadi

   el problema principal de les reclamacions al Banc d’Espanya, no es que el banc no et torni els calés, es que NO es vinculant, per el que les seves resolucions no afecten el més mínim als Bancs, mes tenint en compta que el Banc d’Espanya es el garant dels clients i el controlador dels Bancs.
   Si les resolucions del Banc d’Espanya fossin vinculants i es sancionés immediatament a la entitat amb les multes establertes, es pensarien dues vegades fer les males praxis que utilitzen normalment.
   EL BANC D’ESPANYA POSA SANCIONS ALS BANCS. MIRA LA QUE HE PENJAT AVUI. AIXO ELS HI FA MOLT DE MAL PERQUE LA SANCIO ES SEMPRE MOLT ELEVADA
   No avisen si et canvien les comissions, si no pagues un rebut t’inclouen a fitxérs de morosos sense una comunicació fefaent (burofax), els seus advocats menteixen al Banc d’Espanya en coses fàcilment comprovables i ningú els sanciona, etc.
   HI HA UNA ESTADISTICA DE QUE EL 80% DE LES QUEIXES AL BdE SON FAVORABLES AL CLIENT
   El usuari queda en indefensió i nomes li queda la defensa jurídica, que al nostra país es lenta i molt cara, per el que encara que tinguis raó tindràs de gastar un munt de calés i els bancs grans “CaixaBank” poden anar endarrerint el judici anys i panys… SI L’ASUMPTE ES GROS GUANYARAS SEGUR. SI ES UN ASUMPTE DE POCA QUANTITAT UNA DENUNCIA AL BdE FA MOLT DE MAL

   3 years ago
 13. Toni MataToni Mata says:
  Toni

  I tant que podeu fer preguntes a l’Arcadi. Ens l’apunt em.

 14. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Thanks👍

 15. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Ens feia falta aquesta informació que habitualment no es dona, més aviat els bancs l’amaguen, i si reclamar sol una infracció bancària es esgotador i malgrat ho facis acaben estafant
  Es allò de la banca siempre gana, per això tb estic a 11Onze un concepte de banca que es l’antitesi de la banca tradicional
  No sé si li podem fer preguntes a l’Arcadi però ho faig per si de cas
  Es legal que els bancs no declarin a hisenda un compte que s’ha tancat al final de l’exercici fiscal?
  Gràcies per awuesta valuosa informació

  • Arcadi Sala-PlanellArcadi Sala-Planell says:
   Arcadi

   Ens feia falta aquesta informació que habitualment no es dona, més aviat els bancs l’amaguen, i si reclamar sol una infracció bancària es esgotador i malgrat ho facis acaben estafant. TOTALMENT D’ACORD . AQUESTA ES LA SEVA ARMA.
   Es allò de la banca siempre gana, per això tb estic a 11Onze un concepte de banca que es l’antitesi de la banca tradicional. FA ANYS PER ESTAN PERDEN MOLTES JUDICIS . FA 15 ANYS NO HI HAVIA NINGU I EM DEIEN QUE ESTAVA BOIG PERO ARA LA MAJORIA DE SENTENCIES SON FAVORABLES
   No sé si li podem fer preguntes a l’Arcadi però ho faig per si de cas
   Es legal que els bancs no declarin a hisenda un compte que s’ha tancat al final de l’exercici fiscal? NO ENTENC BÉ LA PREGUNTA. PERO AIXO ES UN PROBLEMA D’ELLS.
   Gràcies per awuesta valuosa informació

   3 years ago
 16. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Cert, la gent normal no anirà al jutjat per una comissió ni per res relacionat amb el seu banc si no és una estafa grossa. Gràcies per ensenyar a perdre la por i a ajudar a reclamar.

  • Xavier Esteve says:

   Gràcies, la plaça pretén donar eines. El que importa és la transparència i donar tota la informació a les persones.

   3 years ago
 17. Josep RosJosep Ros says:
  Josep

  Interessantíssim seguir aquest fil

  • Sergi Colell Vázquez says:

   Moltes gràcies pel teu comentari, i de ben segur que hi haurà més d’interessants.

   3 years ago
 18. Anna PortabalesAnna Portabales says:
  Anna

  Molt interessant i útil. Gràcies!

  • Marifé FariñasMarifé Fariñas says:
   Marifé

   Moltes gràcies, Anna i benvinguda a la Plaça!

   3 years ago

Leave a Reply

App Store Google Play