L’or duplica el seu valor en els últims cinc anys

Des dels inicis d’11Onze hem anat informant la nostra comunitat que l’or és una gran eina per protegir els estalvis i que el seu preu continuaria pujant. El temps ens ha donat la raó. En els darrers cinc anys, ha experimentat un augment espectacular de valor, duplicant el seu preu i reafirmant-se com a l’actiu més valuós del mercat. 

 

El preu de l’or s’ha consolidat per sobre dels 2.150 euros l’unça després del tercer mes consecutiu a l’alça, tot i la lleugera davallada de preu a mitjan maig. La fortalesa de la seva cotització durant els primers cinc mesos de l’any ha estat causada per la forta demanda procedent dels bancs centrals d’economies emergents a raó de les tensions geopolítiques i la persistent inflació.

Des de principi d’any, l’or s’ha revalorat un 17%, seguint la tendència a l’alça del 2023 en què, encara que va experimentar algunes fluctuacions al llarg de l’any, va pujar un 15% a causa de la crisi bancària estatunidenca, les tensions geopolítiques, els conflictes bèl·lics i la política monetària de la Reserva Federal dels Estats Units.

John Reade, estrateg de mercat en cap per a Europa i Àsia del Consell Mundial de l’Or, apuntava fa un mes que els preus de l’or han experimentat un notable repunt, duplicant-se en els últims cinc anys des de 2019. Encara més, Reade assenyalava que l’evolució del preu del metall daurat ha estat en gran manera independent de la del dòlar estatunidenc, que sol ser un dels factors que més influeixen en el preu de l’or.

Els mercats emergents marquen el camí

L’analista del WGC explicava que els mercats emergents, en particular l’Índia i la Xina, ja representen la meitat de la quota del mercat mundial de l’or després d’haver experimentat un augment de la producció i del comerç en aquest metall preciós. A més, preveu que el preu de l’or augmenti substancialment ben aviat, citant la compra constant per part dels bancs centrals com a principal factor impulsor darrere la tendència a l’alça.

Instem els inversors a incorporar l’or a les seves carteres financeres i d’inversió i a buscar la diversificació. L’or no sols diversifica, sinó que també estabilitza les carteres financeres. A més, és probable que qualsevol reducció dels tipus d’interès estatunidencs repercuteixi favorablement en els preus de l’or”, va aconsellar Reade.

Altres analistes, com els del Bank of America, esperen que continuï el repunt i creuen possible un preu de 3.000 dòlars per unça a la fi d’any. I és que, la incertesa econòmica, les polítiques monetàries expansives, la inflació i la desvaloració de monedes, continuen sent tan rellevants avui com fa uns mesos i podrien continuar impulsant el preu de l’or en un futur pròxim.

 

Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat. Truca’ns i parla sense cap compromís amb un dels nostres agents per aclarir qualsevol dubte que puguis tenir i protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Finances

L’or és l’actiu més valuós del món

4min lectura

L’actiu amb la capitalització borsària més elevada no...

Finances

Per què els bancs centrals estan comprant tant or?

5min lectura

Els bancs centrals de tot el món han estat comprant...

Finances

La negociació de l’or supera als majors actius

3min lectura

El volum d’operacions sobre el metall preciós per...



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Gelaberto SansJoan Gelaberto Sans says:
  2. Joan Gelaberto SansJoan Gelaberto Sans says:

    Joan Gelabertó Sans

  3. Joan Gelaberto SansJoan Gelaberto Sans says:

    D’on surt el preu de unça que dieu en l’article de 1150 €?
    No tindria d’esser 2150 € ???
    Joan Gelabertó Sans

    • Xavier Vinolas EscodaXavier Vinolas Escoda says:
      Xavier

      Tens tota la raó. Gràcies per avisar, Joan!

      Fa 2 mesos

Deixa una resposta

App Store Google Play