L’or és l’actiu més valuós del món
L’actiu amb la capitalització borsària més elevada no és una empresa, sinó un metall preciós. L’or és l’actiu més valuós món, per sobre de les accions de qualsevol corporació. Al llarg de la història ha mantingut o augmentat el seu valor tot i les fluctuacions del mercat, confirmant-se com a l’actiu refugi per excel·lència.
El deute públic global acumulat com a percentatge del producte interior brut ha creat un desequilibri en vers la capacitat de generar riquesa. Els Estats estan pagant més del que poden assumir i augmenten la pressió fiscal sobre una ciutadania colpejada per uns tipus d’interès elevats per mirar de contenir la inflació.
En aquest context d’incertesa econòmica, el valor intrínsec de l’or, que no comporta risc de crèdit i que no pot inflar-se, l’ha convertit en el valor refugi per excel·lència per als inversors i el fa especialment atractiu a l’hora de diversificar i rendibilitzar els nostres estalvis.
Mentre que molts inversors tenen la mirada posada en l’esperada retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE) a partir d’aquest mes, el volum d’operacions sobre el metall daurat ha superat els 150.000 milions d’euros diaris en els últims dotze mesos, convertint-lo en l’actiu financer més negociat després de les divises.
Per altra banda, les accions de les empreses poden fluctuar dràsticament a causa de diverses variables. Ho hem vist durant els darrers anys amb les grans tecnològiques, on la seva capitalització de mercat ha fet front a considerables vents en contra pel temor a la sobrevaloració i l’espectre de la pujada dels tipus d’interès, encara que han protagonitzat una notable recuperació des de principi d’any.
No ha estat el cas del preu de l’or, que segueix la tendència a l’alça experimentada al llarg de la seva història. Només enguany, ja s’ha revalorat un 17%, després de pujar un 15% durant el 2023 a causa de la crisi bancària estatunidenca, les tensions geopolítiques, els conflictes bèl·lics i la política monetària de la Fed.
L’actiu més brillant
La capitalització de mercat és el valor total de les accions d’una empresa en el mercat borsari i es calcula multiplicant el nombre total d’accions en circulació d’una empresa pel preu unitari actual de cada acció. En el cas dels metalls preciosos, la capitalització borsària s’obté multiplicant el seu preu actual pel de les existències del metall que ja han estat minades.
Els valors amb més capitalització de mercat tendeixen a ser una aposta més segura, tanmateix, les empreses més petites poden tenir un major potencial de creixement ràpid i majors rendiments. En general, valors amb una gran capitalització borsària ajuden els inversors a diversificar la seva cartera per a gestionar el risc.
L’or, com a actiu, té un valor actual de mercat de 15,899 bilions de dòlars. Molt per sobre Microsoft (3 bilions), Apple (2,9 bilions) i NVIDIA (2,8 bilions). De fet, supera el valor total de les cinc empreses que el segueixen en el rànquing i en gairebé deu vegades el valor de la plata, convertint-lo en l’actiu més valuós del món i en un valor segur si volem protegir els nostres estalvis.
Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👍
Gràcies, Manel!!!