El preu de l’or marca un nou rècord històric

El preu de l’or ha assolit un altre màxim històric, situant-se en 2.259 euros per unça. La incertesa econòmica, les tensions geopolítiques i la probable baixada dels tipus d’interès per part de la Fed impulsen a l’alça el metall daurat, que s’ha revalorat un 17% des de principi d’any.

 

L’or marca un altre màxim històric amb la mirada posada en l’esperada retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed), en un context d’incertesa econòmica i geopolítica. Aquest dilluns, l’unça d’or assolia un pic de 2.259 euros, superant el rècord anterior establert a l’abril, fins a quedar-se en els 2.235 el dia d’avui.

Des de principi d’any, l’or s’ha revalorat un 17%, seguint la tendència a l’alça del 2023 en què, encara que va experimentar algunes fluctuacions al llarg de l’any, va pujar un 15% a causa de la crisi bancària estatunidenca, les tensions geopolítiques, els conflictes bèl·lics i la política monetària de la Reserva Federal dels Estats Units.

Els analistes es mostren positius de cara a l’evolució a l’alça del preu de l’or, que en els últims dies s’ha vist impulsat amb força per les últimes dades macroeconòmiques dels Estats Units. La inflació general es va elevar fins al 3,4% a l’abril, degut principalment a la pujada dels preus de l’energia sumant-se una vegada més a la inflació dels preus dels béns, però si excloem els preus de l’energia, veiem que la inflació subjacent es va alentir fins al 3,6% des del 3,8% de març, la qual cosa ha fet revivar les previsions que la Fed redueixi finalment els tipus d’interès.

Els inversors preveien dues retallades de tipus per a finals d’any que es podrien quedar en una enfront d’un creixement més lent del que s’esperava i d’una inflació persistent. L’economia dels Estats Units podria estar dirigint-se cap a un escenari d’estagflació, una situació difícil de corregir perquè les mesures monetàries i fiscals per a combatre l’estancament tendeixen a esperonar la inflació i a la inversa.

És un bon moment per comprar or?

En el context econòmic en el qual ens trobem, l’or s’ha mostrat de nou com una inversió clau per als qui busquen protegir el seu patrimoni contra la volatilitat dels mercats o obtenir beneficis pels seus estalvis, molt per sobre de la remuneració què ofereix la banca pels dipòsits bancaris als seus clients. Però, seguirà pujant el preu de l’or?

La cotització de l’or és multifacètica i rarament respon a un sol detonant, si no que es regeix per diversos factors, tanmateix, alguns factors indiquen que seguirà la tendència a l’alça. Deixant de banda la possible baixada de tipus d’interès per part de la Fed, en la conjuntura geopolítica actual, la creixent instrumentalització del sistema financer global per part de l’Administració estatunidenca per a sancionar a països que no s’alineen amb la política exterior de Washington ha creat desconfiança sistema monetari dominat per Occident.

Això ha vingut acompanyat d’una guerra freda tecnològica contra la Xina i de la por a una crisi del deute als EUA. El gegant asiàtic està minimitzant intencionadament la seva exposició al dòlar, comprant grans quantitats d’or, més de 300 tones d’or per valor de 561.000 milions de dòlars només en els últims divuit mesos, i venent més de 74.000 milions de dòlars en bons del Tresor estatunidencs en l’últim any.

Per altra banda, la meteòrica pujada de l’or també es podria veure impulsada per les eleccions presidencials estatunidenques de novembre, que Donald Trump té moltes possibilitats de guanyar i que presenten un teló de fons molt favorable perquè el preu de l’or assoleixin els 3.000 dòlars l’unça molt abans de l’esperat.

 

Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat. Truca’ns i parla sense cap compromís amb un dels nostres agents per aclarir qualsevol dubte que puguis tenir i protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

La Xina compra or i ven deute dels EUA

4min lectura

Mentre que la demanda d’or per part de la Xina ha...

Economia

Estem a les portes d’un nou ordre mundial?

5min lectura

Els imperis sorgeixen i desapareixen de manera...

Finances

La demanda mundial d’or augmenta

4min lectura

Impulsada per la incertesa geopolítica i econòmica, la...Equip Editorial Equip Editorial

    Deixa una resposta

    App Store Google Play