La negociació de l’or supera als majors actius

El volum d’operacions sobre el metall preciós per excel·lència supera els 150.000 milions d’euros diaris en els últims dotze mesos, convertint-lo en l’actiu financer més negociat després de les divises. Tot i els màxims històrics del seu preu, els inversors mantenen la compravenda d’or més activa que mai.

 

El valor intrínsec de l’or, que no comporta risc de crèdit, que no pot inflar-se, i que s’ha mantingut inalterat al llarg de la història, l’ha convertit en el valor refugi per excel·lència per als inversors en temps d’incertesa econòmica i el fa especialment atractiu a l’hora de diversificar i rendibilitzar els nostres estalvis.

Aquesta característica ha fet que l’or sigui més popular que mai en el context econòmic i geopolític que estem experimentant en els darrers anys. El preu i la demanda del metall daurat han assolit màxims històrics durant els últims dos anys i no donen senyals de decaure el 2024.

La demanda mundial d’or s’ha mantingut ferma en el primer trimestre de l’any, augmentant un 3% interanual fins a les 1.238 tones i marcant el primer trimestre més fort des de 2016, segons va anunciar el Consell Mundial de l’Or (WGC).

 

El mercat amb més liquiditat

El mercat de l’or és ampli, global i molt líquid. El WGC estima que les tinences d’or físic d’inversors i bancs centrals ascendeixen aproximadament a 4,7 bilions d’euros, als quals cal afegir 0,9 bilions d’euros en interessos oberts a través de derivats negociats en borses o en el mercat no organitzat (OTC).

“El mercat de l’or és més líquid que pràcticament el de qualsevol altre actiu financer.”, apunten des del WGC. Així ho demostren els elevadíssims volums de negociació d’aquest actiu, que segons dades del WGC en els últims dotze mesos han superat els 150.000 milions diaris, 139.000 milions de mitjana en els darrers cinc anys

Encara més, el volum d’operacions sobre l’or ha superat els bons de deute alemany i els del deute dels Estats Units. Només l’índex borsari del S&P 500 acumula un volum de negociació més elevat: 195.000 milions diaris de mitjana en els últims cinc anys. Així com el mercat global de divises, que juga en una altra lliga i supera els 6 bilions d’euros diaris.

Aquest boom de l’or als mercats internacionals gràcies a la creixent demanda dels bancs centrals, a la inversió especulativa i a l’interès de particulars que volen protegir els seus estalvis enfront de l’actual context econòmic, fa pensar a molts analistes que la febre de l’or encara té un llarg recorregut. 

 

Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat. Truca’ns i parla sense cap compromís amb un dels nostres agents per aclarir qualsevol dubte que puguis tenir i protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Finances

La demanda mundial d’or augmenta

4min lectura

Impulsada per la incertesa geopolítica i econòmica, la...

Finances

Baixa el preu de l’or: moment per comprar?

4min lectura

El preu de l’or està a punt de marcar la seva major...

11Onze

La premsa generalista s’apunta a la febre de l’or

4min lectura

Des d’11Onze fa temps que avisem que el preu de l’or...



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
    Cristian

    Gràcies per l’aportació.

  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play