Baixa el preu de l’or: és bon moment per comprar?

El preu de l’or està a punt de marcar la seva major caiguda setmanal des del 8 de desembre gràcies a la desescalada de les tensions geopolítiques i a les poques perspectives d’una retallada immediata dels tipus d’interès de la Fed. Es tracta tan sols d’una correcció temporal després d’un llarg període de màxims històrics?

 

Encara que s’ha recuperat lleugerament aquest divendres per segon dia consecutiu fins a assolir els 2.182 euros l’unça, l’or sembla que marcarà la seva major pèrdua de valor setmanal des del 8 de desembre de 2023. Aquesta correcció a la baixa s’ha vist impulsada per una menor demanda d’actius refugi a mesura que han disminuït les tensions a l’Orient Mitjà entre Iran i Israel.

Els precedents històrics ens han ensenyat que les pujades o baixades del preu de l’or enfront de tensions geopolítiques o de l’esclat d’un conflicte armat sovint responen a la percepció de risc que tenen els mercats borsaris i governs.

Per altra banda, els inversors no preveuen una retallada dels tipus d’interès per part de la Fed durant els mesos de juny i juliol d’aquest any, la qual cosa fa pensar que no ens trobem davant d’una possible desacceleració econòmica que històricament acostuma a esperonar la demanda del metall daurat.

Així mateix, una demora en la rebaixada dels tipus d’interès del banc central dels Estats Units en comparació als bancs centrals d’altres economies del grup del G7 afavoreix el rendiment dels actius estatunidencs amb tipus d’interès baixos, com ara els bons del Tresor, en detriment d’actius que no generen rendiments fixos, com és el cas dels metalls preciosos.

Es mantenen les previsions a l’alça pel 2024

El preu de l’or ha pujat un 25% des de l’esclat de l’últim conflicte armat a Palestina i un 15% en què va d’any. Unes xifres han contribuït a la pujada meteòrica del metall daurat en els últims cinc anys, en els quals s’ha revalorat un 80%.

Les fluctuacions o correccions temporals del preu de l’or experimentades durant les últimes dues setmanes després d’aquest llarg període de màxims històrics no haurien d’afectar les previsions el seu valor es mantindrà elevat al llarg de l’any

El creixent procés de desdolarització dels països que volen blindar les seves economies de les sancions occidentals, la continuada compra d’or per part dels bancs centrals de països emergents, la volatilitat de les tensions geopolítiques a l’Orient Mitjà i la incertesa sobre una possible escalada de la guerra a Ucraïna han solidificat la popularitat de l’or com a actiu refugi. A més, aquest es podria veure impulsat per les diverses eleccions presidencials que tindran lloc aquest any, especialment les estatunidenques de novembre en què no es descarta una altra victòria de Donald Trump.

Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat. Truca’ns i parla sense cap compromís amb un dels nostres agents per aclarir qualsevol dubte que puguis tenir i protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Assolirà l’or els 3.000 $ l’unça el 2024?

4min lectura

Alguns analistes de mercats preveuen que el preu de l’or...

Estalvis

La febre de l’or continua imparable el 2024

6min lectura

El preu i la demanda d’or han assolit màxims històrics...

Economia

Per a un futur brillant, Or Patrimoni

4min lectura

La demanda d’or creix un 176% el primer trimestre de...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Carles MarsalCarles Marsal says:
    Carles

    Gràcies, per informar

  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play