Per a un futur brillant, Or Patrimoni

La demanda d’or creix un 176% el primer trimestre de 2023, segons el World Gold Council. En un context de temors econòmics generalitzats, la puixança de l’or físic indica que és un dels valors refugi més buscats. Seràs l’últim de protegir els teus estalvis?

 

Tal com va anticipar 11Onze fa pràcticament un any i mig, l’or físic s’està convertint en una eina indispensable per protegir els estalvis a llarg termini. Per això Preciosos 11Onze ofereix diverses eines perquè la comunitat pugui fer servir l’or per resistir millor el període de turbulències econòmiques que estem vivint. D’una banda, hi ha l’Or Llavor, que permet aconseguir guanys a curt termini aprofitant la revalorització constant de l’or. I de l’altra hi ha l’Or Patrimoni, on la idea és comprar or físic pensant en el llarg termini.

 

Or Patrimoni

És com hem anomenat a l’or que venem des del primer dia a Preciosos 11Onze, per tal de diferenciar-lo de l’Or Llavor. Són lingots d’or de diverses mides, amb una compra mínima de 3.000 euros. I l’or te l’enviem a casa o es pot quedar en custòdia en una cambra cuirassada.

Per què l’or es pot considerar un patrimoni com ho podria ser una casa? Perquè és un bé que tendeix a revalorar-se i té una alta liquiditat. En els darrers anys l’or s’ha revalorat un 40% i, només durant 2022, el seu preu va augmentar un 9,5%. Cal recordar que l’any 2022 la inflació mitjana a Espanya va ser del 8,4%. Per tant, les persones que tenien els seus estalvis en or van guanyar una mica de poder adquisitiu, mentre que les que els tenien en euros en van perdre.

Però l’Or Patrimoni s’ha de veure en perspectiva. Per això està bé recordar que el gener de 2008 l’unça tenia un cost de 883 dòlars, mentre que avui en dia ronda els 1.960 – 2.000 dòlars, un increment de més del 100% en 15 anys. La perspectiva, però, segueix sent alcista. Per què? Doncs perquè els bancs centrals estan fent compres rècord d’or, probablement buscant un patrimoni segur i tangible sobre el qual recolzar els immensos deutes públics. Durant el 2022, el World Gold Council va apuntar que els bancs centrals havien comprat 4.741 tones d’or, unes xifres que no s’assolien des de feia 55 anys.

Les turbulències i els indicatius

Les crisis bancàries encadenades dels darrers mesos han generat dubtes en els dipositants. Del Silicon Valley Bank a Credit Suisse, passant pel First Republic Bank, la història es repeteix. Si hi afegim que el darrer mes de novembre la visió de la FDIC assegurava que el volum de deute no és sostenible, és normal que molta gent estigui buscant opcions segures per als seus diners. Les retirades de diners dels comptes bancaris estan sent molt altes a Espanya, el Regne Unit i els Estats Units. Els moviments indiquen, tal com també apuntava la FDIC, que la gent amb més diners i informació està protegint d’alguna manera els seus estalvis traient-los dels bancs, un comportament que pot accelerar nous col·lapses.

I ara, què?

Una de les preguntes a respondre és què es pot fer amb els diners un cop no els tens al banc. En panorames complicats cal buscar opcions segures. Poden ser bons, propietats o productes que comptin amb assegurances (com els Fons Garantits o el Finança Litigis). Però si un producte destaca per la seva històrica seguretat aquest és, sempre, l’Or Patrimoni.

Vull més informació

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

El col·lapse bancari s’anunciarà un divendres

6min lectura

Un altre banc dels Estats Units ha fet fallida, els bancs...

Finances

Els dipòsits bancaris no compensen la inflació

2min lectura

La tímida reacció de la banca espanyola a reflectir...

Estalvis

Seràs l’últim a protegir els teus diners?

4min lectura

La inflació, els baixos interessos que ofereixen els bancs...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Bon article per ajudar les persones a poder estalviar reduint el risc de la pèrdua de poder adquisitiu per la moneda fiduciaria. Gràcies.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’hagi agradat, Cristian, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 5 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Miquel Pérez CorralMiquel Pérez Corral says:
  Miquel

  Gràcies per tenir en compte la nostre salut monetària!

 4. MARC PASCUALMARC PASCUAL says:
  MARC

  Molt interessant!

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Moltes gràcies per les teves paraules, Marc, celebrem que t’agradi, i agrair-te, també, el comentari.

   Fa 8 mesos
 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Un producte excel.lent per tenir estalvis

 6. Joan BringuesJoan Bringues says:
  Joan

  Una bona opció, però si tot va al carall, a qui li vendrem l’or?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   L’economia són vasos comunicants, perquè algú hi guany, algú hi perd, i viceversa. A més a més, en temps difícils els valors segurs en surten reforçats, i aquesta és la raó d’invertir en Or. Moltes gràcies pel teu comentari, Joan!!!

   Fa 11 mesos
 7. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per donar-nos la possibilitat de poder-hi invertir.

Deixa una resposta

App Store Google Play