Els dipòsits bancaris no compensen la inflació

La tímida reacció de la banca espanyola a reflectir la pujada dels tipus d’interès del BCE en la remuneració de l’estalvi provoca que la rendibilitat no estigui en els dipòsits bancaris, sinó en la inversió.

 

L’elevada inflació continua erosionant els estalvis que es deixen en el banc. Tot i que el passat 4 de maig el BCE va tornar a apujar els tipus d’interès, per setena vegada des del juliol del 2022, els clients dels bancs reben amb comptagotes la millora en la remuneració dels seus dipòsits.

Això ha provocat una fuga de dipòsits per part de moltes famílies que han decidit diversificar els estalvis traient els seus diners dels bancs en favor d’altres productes i inversions que ofereixin una major rendibilitat. Una situació que s’ha vist agreujada per la por a la seguretat dels dipòsits a causa dels col·lapses bancaris dels últims mesos.

A Espanya, els millors dipòsits donen una rendibilitat de gairebé el 4%, això vol dir que en els millors dels casos no compensen la deterioració que suposa la inflació actual del 4,1%, o encara menys si tenim en compte la inflació acumulada. No obstant això, hem preparat una taula comparativa amb els dipòsits més rendibles que ofereix la banca actualment.

Hi ha millors opcions per incrementar el rendiment dels meus estalvis?

Què et semblaria aconseguir guanys d’entre el 9% i l’11%, aportant un capital mínim de només 10.000 €, en un producte de baix risc que incorpora una assegurança d’alta qualitat? Sembla que no pugui ser, oi? Si vols descobrir com aconseguir guanys pels teus estalvis amb un producte de justícia social, 11Onze Recomana Finança Litigis.

Finança les demandes contra els bancs. Fes justícia i aconsegueix rendiments pels teus estalvis per damunt de la inflació gràcies a les indemnitzacions que hauran de pagar els bancs. Trobaràs tota la informació sobre Finança Litigis a 11Onze Recomana.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

Finança Litigis: alts rendiments i justícia social

3min lectura

El Finança Litigis, que 11Onze Recomana, se simplifica i...

Estalvis

Seràs l’últim a protegir els teus diners?

4min lectura

La inflació, els baixos interessos que ofereixen els bancs...

Economia

Fuga de dipòsits de la banca espanyola

4min lectura

En els primers dos mesos de l’any, les famílies van retirar...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per portar a la comunitat productes per poder fer front a la inflació.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   No hi ha de què, Manel, és la nostra missió, la de informar adequadament. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play