La fal·lera per comprar lletres del Tresor
En l’última licitació de l’any, els inversors minoristes s’han bolcat a comprar deute de l’Estat. Les llars busquen rendibilitzar els seus estalvis per sobre de la baixa remuneració que ofereix la gran banca pels dipòsits i augmenten les tinences d’aquests actius fins a màxims històrics. Però, hi ha altres opcions que donin més rendibilitat?
L’última subhasta de l’any de lletres del Tresor deixa el 30% del deute de l’Estat en mans de particulars que busquen una millor remuneració pels seus estalvis de la que ofereixen els bancs pels dipòsits. Tot i que la persistent inflació i la pujada dels tipus d’interès han fet evaporar una bona part de la bossa d’estalvi acumulada per les famílies durant la crisi sanitària, l’alta rendibilitat del deute públic estatal a curt termini ha esperonat la compra d’aquests actius.
Mentre que durant els dos primers trimestres de l’any la banca espanyola patia la major fuga de dipòsits d’Europa, la ciutadania incrementava la seva inversió en el Tresor Públic fins a superar els 28.000 milions d’euros aquest 2023, un rècord sense precedents. Així, les famílies espanyoles s’han convertit per primera vegada en les grans propietàries de les lletres del Tresor, les quals acaparen gairebé un de cada tres euros invertits.
L’alta rendibilitat que ofereix el deute públic a curt termini ha arribat a fregar el 4% (3,7% en l’última subhasta) enfront del 2,45% de mitjana que donen els bancs tradicionals pels dipòsits. En el cas de l’emissió de deute a deu anys, la seva rendibilitat va arribar a superar el 4 % davant de la previsió que els bancs centrals mantindrien els tipus d’interès alts durant més temps del previst.
Més rendibilitat pels teus estalvis
L’auge en la compra de deute públic es deu al fet que, d’una banda, respon a les necessitats dels consumidors en un moment en el qual els bancs tradicionals no estan oferint una remuneració de l’estalvi prou atractiva i, per l’altra, a una aparent manca d’alternatives fàcilment a l’abast de la ciutadania.
Això, però, no és ben bé així. Un producte com el Finança Litigis, que 11Onze Recomana, ofereix un rendiment anual fix més elevat que els dipòsits bancaris i que les lletres del Tresor. A curt termini, 1 o 2 anys en funció de la quantitat, genera uns guanys d’entre el 9% i l’11% amb la tranquil·litat que una asseguradora cobreix el capital dels nostres clients.
En aquest context, no ens podem oblidar del valor refugi per excel·lència, l’or. El 4 de desembre va assolir el seu preu màxim històric, arribant als 2.100 dòlars per unça, i en els últims 12 mesos s’ha revalorat gairebé un 11%, confirmant-se com una de les millors opcions per protegir els nostres estalvis. Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat.
Si vols descobrir com aconseguir guanys pels teus estalvis amb un producte de justícia social, 11Onze Recomana Finança Litigis.
Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:
Estalvia en comunitat i aconsegueix majors guanys
3min lectura11Onze Recomana, a petició de la comunitat, ha aconseguit...
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👍
Gràcies, Manel!!!
Gràcies
Gràcies, Joan!!!
👌
Gràcies, Carles!!!