11ONZE TV

What are the rare earth elements?

Have you ever wondered what materials your mobile phones, car or household appliances need? Geopolitics investment and, above all, rare earth elements composed of rare metals have much to do with it.

11Onze
 1. Carme Dalmau PlanasCarme Dalmau Planas says:
  Carme

  Molt interessant. No en tenia ni idea.

 2. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  S’ha de trobar l’equilibri entre el cost mediambiental al extreure les terres rares, i el rendiment mediambiental del producte final, plaques fotovoltaiques, cotxes elèctrics…

 3. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  En el vídeo el Sergi explica molt be el perquè puja la cotització de les terres rares , i ens pregunta què n’opinem. Es evident que deurà dependre de si es descobreix o no algun substitut fora de la Xina i del mercat que monopolitza.
  Però hi ha dues coses: No sé si es pot considerar economia Verda la utilització de matèries primes que s’extreuen de les terres amb materials químics difícils de reciclar, posem per cas el neodimi usat per fabricar els imams dels cotxes elèctrics (si hi afegim el problema de les bateries, el cotxe elèctric perd part de la seva gràcia), o l’europi per a la construcció d’armament. Es pot considerar ètic un ETF una part del qual cotitzi sobre aquest material? Es clar que tot es complica quan es grata per sota de l’etiqueta, per no parlar de que les lleis mediambientals xineses són molt més laxes que les europees. Un detall importat per augmentar el marge de benefici i contribuir a l’escalfament global.

  • Sergi Colell Vázquez says:

   Tot depèn de l’ús que li volem donar. Al cap hi ha la fi són materials que ens estan ajuda’n a fer la transició cap a noves tecnologies més eficients. Tot i que la gran majoria de materials s’utilitza per armament també s’utilitza per a noves fonts d’energia renovable. En el món de les inversions és molt difícil separar de les inversions ètiques a les que no.

   2 years ago
 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  Gràcies Sergi!

Leave a Reply

You may also like

Invest

Value of precious metals as an investment

02:06

What is the value of precious metals as an investment?

11Onze

"Gold is the refuge value par excellence"

07:36

The product owner of 11Onze Jordi Sánchez visited the Estat

11Onze

Preciosos 11Onze

00:33

Your money is precious to you. And they are also precious to us. In order that you can protectApp Store Google Play