Targeta de dèbit o de crèdit? Ho tenim clar!

Si a 11Onze ens demanes quines són millors, si les targetes de dèbit o les de crèdit, no hi ha debat: les de dèbit. T’expliquem per quins motius hauríem de desterrar de les nostres carteres les targetes de crèdit. 

 

Quines són les diferències entre l’una i l’altra? La primera és que les targetes de dèbit estan associades al saldo que el client té en el compte, mentre que les targetes de crèdit pretenen operar amb diners prestats per l’entitat financera. Així, quan pagues amb una targeta de dèbit, l’import se’t descompta automàticament i, de fet, si no tens prou saldo, aleshores no podràs pagar. Per això, els experts asseguren que les targetes de dèbit permeten tenir un major control de les finances.

En canvi, quan es paga amb la targeta de crèdit, l’entitat financera, efectivament, t’està prestant uns diners que hauràs de retornar el mes següent o en terminis, amb l’interès que marca l’entitat. És per aquest motiu que les entitats financeres s’asseguren que només els clients que són solvents puguin tenir una targeta de crèdit. I, així i tot, tenen un límit de saldo.

A més dels interessos per despesa, les targetes de crèdit tenen un cost més elevat que les de dèbit, i s’acostuma a abonar de tres maneres diferents: a final de mes, a través d’un percentatge cada mes o amb una quota fixa que l’entitat estableix i que converteix les targetes en les anomenades ‘revolving’, que no són gens recomanables. 

De fet, de targetes, n’hi ha de moltes menes: evidentment, les de dèbit i crèdit, les més habituals; les virtuals, que poden ser tant de dèbit com de crèdit, però no existeixen de forma física i són molt segures; les perilloses ‘revolving’, els interessos de les quals cal vigilar, com hem dit; les de prepagament, on vas recarregant el saldo segons t’interessa; i les que permeten acumular punts en determinats comerços, entre d’altres.

Tenir clares les comissions

És important analitzar bé si la nostra entitat financera ens està cobrant les comissions de la targeta de forma transparent, perquè, tal com ha explicat el president d’11Onze, James Sène, de vegades l’entitat financera fa servir paquets de serveis per ocultar la despesa. Més enllà de la quota per obrir un compte, a 11Onze la targeta de dèbit costa 14,95 euros en un sol pagament. I, si prefereixes operar amb la targeta virtual, el cost és de dos euros. 

Per últim, els experts també recomanen que no es faci servir la targeta de crèdit per retirar diners en els caixers automàtics, perquè, cada vegada que ho fas, l’entitat financera et cobra interessos segons el saldo de la targeta, una xifra que pot suposar fins a un 20% anual. Per tot plegat, si hem de triar entre l’una o l’altra, ho tenim clar: la targeta de dèbit permet estalviar, controlar les finances i, si és virtual, proporcionar encara més seguretat. I tu, ja has activat la teva targeta 11Onze?

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Activa la teva targeta 11Onze

2min lectura

Les targetes de dèbit estan arribant als usuaris d’11Onze.

Tecnologia

Targetes virtuals per a compres virtuals

3min lectura

L’auge de l’e-commerce ha creat nous hàbits de consum.

11Onze

De la targeta física a la virtual

3min lectura

Repassem la història de les targetes i les seves possibilitats.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan VilaJoan Vila says:
    Joan

    Compte! Per segons quines activitats a alguns llocs, només serveixen les de crèdit: per exemple, per deixar la fiança en llogar un cotxe, o per assegurar despeses obertes en l’estada d’un hotel.
    Per pagar, sens dubte, millor les de dèbit (cal vigilar, però, que dtinguin el CVC al dors, sino no es podran fer segons quins pagaments per Internet)

  2. Josep RouraJosep Roura says:
    Josep

    Gràcies Albert, llavors les de crèdit podrien ser necessaries si anéssim a països “No Sepa”.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Com a garantia de poder fer pagaments, és una opció. De tota manera, el fet que viatgis a un país no de la zona SEPA, no implica necessàriament que la teva targeta de dèbit no ha de ser acceptada.

      Fa 3 anys
  3. Josep RouraJosep Roura says:
    Josep

    Per anar a l’estranger va bé tenir la de crèdit, no sé si amb la de dèbit pots tenir problemes a l’hora de pagar per Tpv. Podeu confirmar aquest punt, agent d’11onze?

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Entenc que això depèn de què s’entén per “estranger”, financerament parlant. Si et desplaces a un altre país de la zona SEPA, el funcionament de la targeta de dèbit ha de ser idèntic al de dins les fronteres de l’estat espanyol; si és fora de la zona SEPA, pot ser que hi hagi problemes, en funció del país de què es tracti. Per exemple, hi ha països amb presència de Mastercard, però no pas de VISA, i viceversa.

      Fa 3 anys
    • Jennifer Roca Civit says:

      Moltes gràcies pel teu comentari, Josep. Encantats de què ens llegeixis. Que passis bon vespre, ens veiem per La Plaça!

      Fa 3 anys
  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    La millor en quant control les de dèbit, tot i que les de credit podent ser fins i tot millir si ets capaç de portar un bon control de les despeses
    La virtual estar bé en quan seguretat i tb control de despeses

    • Jennifer Roca Civit says:

      Moltes gràcies per la teva recomanació, Alícia. Gràcies per les teves paraules.

      Fa 3 anys
  5. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  6. Josep RuaixJosep Ruaix says:
    Josep

    👍👍👍👍

  7. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  8. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Claríssim. De dèbit. Les de crèdit són un parany, i per impagament de petites quantitats es queda fitxat a l´Asnef, que vol dir que et deneguen qualsevol crèdit

Deixa una resposta

App Store Google Play