

“Si és gratuït, el producte ets tu”
Fa un mes que es va llençar El Canut, la super app d’11Onze. En un nou capítol d’‘Ens interessa’, el president d’11Onze James Sène valora el llançament i explica a la comunitat cap a on va el projecte.
“Estem parlant de problemes, de coses que no funcionen prou bé a El Canut. I això vol dir, efectivament, que tenim un Canut, és a dir, que tenim una nova entitat financera catalana que està aquí per les persones”, explica Sène en conversa amb la cap d’agents Lara de Castro.
El president d’11Onze se sent satisfet amb el llançament, perquè “qualsevol empresa tecnològica necessita entre sis i vuit setmanes d’estabilització”: “Nosaltres ho hem fet en quatre”, rebla. En aquest sentit, valora molt positivament l’esforç tecnològic de l’empresa, que ha estat capaç d’avançar actualitzacions de l’aplicació per resoldre problemes detectats pels usuaris.
Els costos d’11Onze
Un dels temes dels quals ha parlat amb De Castro és els costos d’11Onze. El fet que el compte 11Onze tingui un cost de 2,95 euros mensuals, per exemple, quan en altres entitats és gratuït. “Res és gratuït —evidencia Sène—. Si és gratuït, el producte ets tu, o els teus diners”. Es refereix al fet que 11Onze explica directament aquest cost, però altres entitats financeres diuen que ofereixen un servei totalment gratuït, quan en realitat ho carreguen per un altre cantó, sigui obligant a domiciliar la nòmina o la pensió o obligant a contractar les seves assegurances.
“Demanem un canvi de mentalitat, un esforç, a la nostra comunitat. Els serveis tenen costos, nosaltres te’ls expliquem”, assenyala Sène. 11Onze és una fincom, una fintech comunitària. Això vol dir que la part de comunitat és tan important com la de fintech. Cal una comunitat formada, empoderada, que faci servir els coneixements que es transmeten a La Plaça per aprendre i fiscalitzar la tasca d’11Onze o de qualsevol altra entitat financera.
Us convidem a escoltar aquest podcast per comprendre la mirada d’11Onze.
I si no és gratuït també som el producte. Només cal mirar la d’informació personal que es demana. O millor dit, no diu enlloc, no existeix cap llei que digui que per cobrar la meva nòmina hagi de tenir un compte bancari, és a dir, podria cobrar en físic o bé en xec, però en canvi, ens “obliguen” a tenir compte bancari i des del compte veieu en què gastem els nostres diners, quants en tenim, on viatgem, quins serveis tenim contractats, etc etc etc. Tant si pagues com si no, el producte és la informació del consumidor… Prou ja de bonismes. Siguem honestos, o millor dit, sigueu honestos.
Tens raó, Miquel, en la teva reflexió, però m’agradaria matisar que el que en James explica aquí com a benefici de serveis suposadament gratuïts, no se circumscriu només a les dades personals (que són usades per moltes organitzacions, i no sempre complint la llei), sinó també als diners que cadascú té. Quan una entitat financera et ven compte, transferències, targetes, etc tot gratuït, però et demana de domiciliar-hi la nòmina, o de contractar una assegurança, o domiciliar rebuts, o traspassar-hi un pla de pensions, per exemple, la gratuïtat l’estan cobrant tot fent negoci amb els teus diners.
Gràcies per la teva reflexió!
Molt d’acord, tots aquells serveis “gratuïts” te’ls cobraran d’altre forma i amb lletra petita.
Un motiu més per fer-se d’Onze.
Gràcies, Jana!
👇🏿 una prova més de que estem liderant el canvi!🙏🏿
https://www.santander.com/es/sala-de-comunicacion/notas-de-prensa/2021/10/santander-consumer-finance-lanza-simplifi-una-plataforma-para-impulsar-la-educacion-financiera-en-espana
Moltes gràcies per l’article, seguim aprenent
Gràcies a tu per ser-hi, Joan!
Totalment d’acord amb l’article.
Gràcies per fer-ho possible.
Gràcies a tu Manel per ser-hi. Ens veiem per la Plaça
👍👌
Felicitats a tots vosaltres . Endavant que som indepents dels pebrots de bancs
Gràcies pel comentari Jordi!
Amb la banca tradicional sempre he estat molt anticomisions, ja tenen els nostres diners i que ells fan treballar per enriquir-se, ara bé, haurem de fer cas a 11onze
Moltes gràcies pel teu comentari Joan! Ens veiem per La Plaça
Moltes gràcies i endavant, a la vida res es gratuït.
Cert, Jesús! Encara que hi hagi gent que s’ho cregui. Ens veiem per La Plaça,
Gràcies per totes les explicacions.
Gràcies, Pere per seguir-nos i llegir-nos. Ens veiem a La Plaça.
Ben definit
Gràcies, Ricard! Seguim a La Plaça.
Ben vist Francesc ,amb la comunitat ens enriquim amb sapiencia,amb valors i això no te preu
Ben vist, Alícia! Seguim a La Plaça.
L’etica estar en la transparencia i el sentit de comunitat creixent amb l’apoderament de les persones que formen part de la comunitat ,i que per aconseguir-ho ens esteu facilitant tota la formacio
Gràcies
Gràcies pel teu comentari Alícia!, ens veiem per La Plaça
Està clar !!! Dingu regala res , no hi ha una millor explicació , “el producte ets tu” es la màxima definició .
Moltes gràcies pel teu comentari, Manel. Ens veiem per la Plaça!
Com diu la dita castellana: “Los números claros y el chocolate espeso”
Vaig dubtar sobre el preu de la subscripció, però repassant els objectius del Canut i l’empoderament que en puc obtenir amb les formacions i articles ja s’ho val. Agraït.
Gràcies Francesc
Estem d’acord, James. Fins i tot afegiria que si un banc és gratuït, llavors té molts numeros de no ser ètic. Fixeu-vos que els bancs ètics com Triodos o Fiare, una de les seves característiques és que pagues per serveis que en altres bancs tindries “gratuïtament” (targetes, comptes, transferències…).
Molt bona Observació Josep.🙏🏿