“Si es gratuito, el producto eres tú”

Hace un mes que se lanzó El Canut, la super app de 11Onze. En un nuevo capítulo de ‘Ens interessa’, el presidente de 11Onze James Sène valora el lanzamiento y explica a la comunidad hacia dónde va el proyecto.

 

“Estamos hablando de problemas, de cosas que no funcionan bien en El Canut. Y esto quiere decir, efectivamente, que tenemos un Canut, es decir, que tenemos una nueva entidad financiera catalana que está aquí para las personas”, explica Sène en conversación con la jefa de agentes Lara de Castro.

El presidente de 11Onze se siente satisfecho con el lanzamiento, porque “cualquier empresa tecnológica necesita entre seis y ocho semanas de estabilización”: “Nosotros lo hemos hecho en cuatro”, remacha. En este sentido, valora muy positivamente el esfuerzo tecnológico de la empresa, que ha sido capaz de avanzar actualizaciones de la aplicación para resolver problemas detectados por los usuarios.

 

Los costes de 11Onze

Uno de los temas sobre los cuales ha hablado con De Castro es acerca de los costes de 11Onze. El hecho que la cuenta 11Onze tenga un coste de 2,95 euros mensuales, por ejemplo, cuando en otras entidades es gratuito. “Nada es gratuito —evidencia Sène—. Si es gratuito, el producto eres tú, o tu dinero”. Se refiere al hecho que 11Onze explica directamente este coste, pero otras entidades financieras dicen que ofrecen un servicio totalmente gratuito, cuando en realidad lo cargan por otro lado, ya sea obligando a domiciliar la nómina o pensión u obligando a contratar sus seguros.

“Pedimos un cambio de mentalidad, un esfuerzo, a nuestra comunidad. Los servicios tienen costes, nosotros te los explicamos”, señala Sène. 11Onze es una fincom, una fintech comunitaria. Esto quiere decir que la parte de comunidad es tan importante como la de fintech. Es necesario una comunidad formada, empoderada, que use los conocimientos que se transmiten en La Plaça para aprender y fiscalizar la tarea de 11Onze o de cualquier otra entidad financiera.

Os invitamos a escuchar este podcast para comprender la mirada de 11Onze.

11Onze se está convirtiendo en un fenómeno como primera comunidad fintech de Cataluña. Ahora, lanza la primera versión de El Canut, la super app de 11Onze, para Android y Apple. Desde El Canut se puede abrir la primera cuenta universal en el territorio catalán.

Si te ha gustado este artículo, te recomendamos:

Finanzas

«11Onze es un hub financiero»

1min lectura

El magazine de actualidad L’Estat de la Nació ha

Finanzas

La fincom que forja la soberanía financiera

5min lectura

Nos hemos inventado un nuevo término porque estamos

11Onze

Una fincom es mucho mejor que una fintech

3min lectura

¿Qué nos diferencia de la banca tradicional? ¿Y de las fintech?



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Miquel MartíMiquel Martí says:
    Miquel

    I si no és gratuït també som el producte. Només cal mirar la d’informació personal que es demana. O millor dit, no diu enlloc, no existeix cap llei que digui que per cobrar la meva nòmina hagi de tenir un compte bancari, és a dir, podria cobrar en físic o bé en xec, però en canvi, ens “obliguen” a tenir compte bancari i des del compte veieu en què gastem els nostres diners, quants en tenim, on viatgem, quins serveis tenim contractats, etc etc etc. Tant si pagues com si no, el producte és la informació del consumidor… Prou ja de bonismes. Siguem honestos, o millor dit, sigueu honestos.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Tens raó, Miquel, en la teva reflexió, però m’agradaria matisar que el que en James explica aquí com a benefici de serveis suposadament gratuïts, no se circumscriu només a les dades personals (que són usades per moltes organitzacions, i no sempre complint la llei), sinó també als diners que cadascú té. Quan una entitat financera et ven compte, transferències, targetes, etc tot gratuït, però et demana de domiciliar-hi la nòmina, o de contractar una assegurança, o domiciliar rebuts, o traspassar-hi un pla de pensions, per exemple, la gratuïtat l’estan cobrant tot fent negoci amb els teus diners.
      Gràcies per la teva reflexió!

      Hace 2 años
  2. Jana RomanJana Roman says:
    Jana

    Molt d’acord, tots aquells serveis “gratuïts” te’ls cobraran d’altre forma i amb lletra petita.
    Un motiu més per fer-se d’Onze.

  3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
    Joan

    Moltes gràcies per l’article, seguim aprenent

  4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Totalment d’acord amb l’article.
    Gràcies per fer-ho possible.

  5. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  6. Jordi

    Felicitats a tots vosaltres . Endavant que som indepents dels pebrots de bancs

  7. Joan BringuesJoan Bringues says:
    Joan

    Amb la banca tradicional sempre he estat molt anticomisions, ja tenen els nostres diners i que ells fan treballar per enriquir-se, ara bé, haurem de fer cas a 11onze

  8. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
    Jesus Manuel

    Moltes gràcies i endavant, a la vida res es gratuït.

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Cert, Jesús! Encara que hi hagi gent que s’ho cregui. Ens veiem per La Plaça,

      Hace 2 años
  9. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Gràcies per totes les explicacions.

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Gràcies, Pere per seguir-nos i llegir-nos. Ens veiem a La Plaça.

      Hace 2 años
  10. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  11. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Ben vist Francesc ,amb la comunitat ens enriquim amb sapiencia,amb valors i això no te preu

  12. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    L’etica estar en la transparencia i el sentit de comunitat creixent amb l’apoderament de les persones que formen part de la comunitat ,i que per aconseguir-ho ens esteu facilitant tota la formacio
    Gràcies

  13. Anónimo says:

    Està clar !!! Dingu regala res , no hi ha una millor explicació , “el producte ets tu” es la màxima definició .

  14. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Com diu la dita castellana: “Los números claros y el chocolate espeso”
    Vaig dubtar sobre el preu de la subscripció, però repassant els objectius del Canut i l’empoderament que en puc obtenir amb les formacions i articles ja s’ho val. Agraït.

  15. Josep RouraJosep Roura says:
    Josep

    Estem d’acord, James. Fins i tot afegiria que si un banc és gratuït, llavors té molts numeros de no ser ètic. Fixeu-vos que els bancs ètics com Triodos o Fiare, una de les seves característiques és que pagues per serveis que en altres bancs tindries “gratuïtament” (targetes, comptes, transferències…).

Deja una respuesta

App Store Google Play