La fincom que forja la sobirania financera

A 11Onze no estem creant només una fintech. Estem forjant una comunitat que serà clau per assolir la sobirania financera, individual i col·lectiva. “Si ens ajuntem, tindrem més força”, defensa el president d’11Onze, James Sène. Repassem amb ell què entenem per fincom i com és clau per empoderar-nos.

 

Ens hem inventat un nou terme perquè estem fent una cosa nova, que no existia fins ara: una comunitat financera. “La paraula fincom neix de la contracció de fintech i comunitat. Estem inaugurant un nou model, però no ho estem fent sols”, comença Sène. La idea, segueix explicant-nos, s’inspira en un tipus de bancs que neixen al voltant d’una comunitat, sobretot als Estats Units, on són habituals per aplegar una certa col·lectivitat com l’afroamericana.

Inspirada per aquestes iniciatives financeres, tanmateix, la comunitat d’11Onze ha anat més enllà. La diferència, detalla Sène, es troba en la propietat de l’entitat financera. “Cap d’aquests projectes comunitaris no estan impulsats per la mateixa comunitat. En canvi, a 11Onze expandim fins al màxim la propietat de l’entitat. Tenim més de 150 inversors i estem lluitant perquè arribi al màxim de gent. Tots ells en seran els propietaris. I això és molt important. A Catalunya compartim una llengua, una vida, una cultura i, ara, volem ajudar a fer que aquesta comunitat construeixi la seva sobirania financera”, resumeix.

Una col·lectivitat que aprèn a aprendre

El model és pioner i necessari. En un món globalitzat, que està experimentant canvis que en els pròxims anys capgiraran els pols d’influència mundials, la ciutadania ha d’aprendre a construir un teixit social i cultural fort, també econòmic. “Fins ara, hi havia hagut un lideratge molt clar dels Estats Units, però tot això comença a trontollar amb la competència de la Xina i tot de països asiàtics. Europa està quedant entremig. No hi ha països independents els uns dels altres. Ens necessitem per poder protegir les nostres comunitats. Per això la gran pregunta que ens fem a 11Onze: de qui volem dependre i com en volem dependre?”.

Si Catalunya vol respondre aquesta pregunta, afirma Sène, primer cal que exerceixi la llibertat, el dret, a escollir “què volem ser i com ho volem ser”. I això, en conseqüència, té a veure amb com gestionar els nostres diners, amb com assolim la nostra sobirania financera. Per això, si 11Onze vol ser una eina útil, ha de bastir una comunitat que s’esperoni a aprendre com funciona el mercat i a moure’s financerament. És en aquest sentit que hem creat La Plaça, que hi ha un equip d’agents 11Onze que atendran els usuaris les 24 hores del dia i que hem creat l’aplicació El Canut. Tot serveix al mateix objectiu.

Sène ho resumeix sense embuts: “Nosaltres tenim un pla al servei d’una visió que ha de servir per atendre les necessitats d’ara, però també per donar resposta al que esperem que passi al món d’aquí a cinc anys. Per això, pensem en la comunitat, l’aplicació financera i en un marketplace, un lloc on la gent no només intercanviï idees, sinó que, al final, també pugui intercanviar productes”. En definitiva, sentencia Sène, “si tenim un nexe financer, això ens farà més competitius, individualment i col·lectiva”.

 

Revolucionar la banca de baix a dalt

Així, afirma el president d’11Onze, “quan tinguem beneficis, una part d’aquests beneficis tornaran a la comunitat i l’altra part anirà als inversors o membres d’aquesta comunitat”. Per fer-ho possible, és imprescindible, diu Sène, “tenir el control absolut de les nostres finances, és a dir, dels diners, però també dels actius, siguin accions, metalls preciosos o criptomonedes”. És per això que El Canut és una nova tecnologia creada per revolucionar la banca tradicional. “Ara, tothom té tots aquests actius disgregats en diferents comptes. I nosaltres hem creat un moneder de moneders que permetrà gestionar totes les finances en un sol espai. S’ha de gestionar de forma àgil, fàcil i segura”, apunta Sène.

Davant de l’expectació que ha generat El Canut, el president d’11Onze, però, fa una crida a la calma. A 11Onze som ben conscients que la majoria de la comunitat no és experta en banca i que haurem d’anar aprenent, de mica en mica i de forma conjunta, quina és la millor manera de donar rendibilitat als diners de cadascú. Per això, El Canut anirà anunciant i ampliant els seus serveis a poc a poc. “No s’espera que l’1 d’octubre, quan obrim els primers 5.000 comptes, tothom pugui operar de cop en un mercat financer desconegut. Hem de tenir paciència”, argumenta Sène.

“Venim a assegurar el benestar financer dels Països Catalans i a promoure la cultura catalana. Venim a donar independència financera individual per assolir-ne la col·lectiva”, es referma el president d’11Onze. En definitiva, ha arribat l’hora que la gent aprengui a gestionar els seus béns de la millor manera possible. 11Onze és l’eina per fer-ho, és un dels pilars per exercir totes les llibertats.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Catalunya té una pecularietat

19min lectura

James Sène, en la seva benvinguda als 50 primers

Episodi 4 | La fintech comunitària

1min lectura

11Onze no és una fintech normal, sinó que és la primera fincom

Economia

La independència econòmica

6min lectura

“Independència econòmica és que no depens de ningú ni deEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  Daniela

  Gràcies

 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  FinCom!👌Som-hi😃

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Fantàstic, Jordi, celebrem que t’agradi, i moltes gràcies pel teu comentari.

   Fa 1 any
 3. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  També es important la independència energètica…

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Certament Pere tenim molt per endavant. Sobirania alimentària, energètica, financera… molt camí per anar fent.

   Fa 3 anys
 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. EduMC

  Revolució es superació, 11Once no para de superarse…..

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Esperem fer història plegats. Mentrestant, seguim a La Plaça atents a les novetats!

   Fa 3 anys
 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  He estrenat l’smartphone i abans que el whatsapp he entrat a “La Plaça”.Expectació màxima

 7. Cristòfol Soler i CladeraCristòfol Soler i Cladera says:
  Cristòfol

  Continuam espectants!

 8. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  “Venim a assegurar el benestar financer dels Països Catalans i a promoure la cultura catalana. Venim a donar independència financera individual per assolir-ne la col·lectiva”, es referma el president d’11Onze. En definitiva, ha arribat l’hora que la gent aprengui a gestionar els seus béns de la millor manera possible. 11Onze és l’eina per fer-ho, és un dels pilars per exercir totes les llibertats”.
  Tenim la capacitat,la il·lusió, les ganes ,i 11Onze ens dona la ma per fer junts el camí
  Gràcies

 9. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 10. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Hi ha tants i diversos conceptes per destacar, que em quedo amb el que penso que ho resumeix tot. “11Onze no ve a fer de comparsa”.
  Afegeixo: De ningú . Gràcies

 11. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  En relació a la market place, Onze pensa la possibilitat de posar en contacte (per ejemple), als pagesos amb els posibles compradors dels productes dels pagesos, perque ens estalviem els diners dels intermediaris?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   Aquest precisament és un dels meus objectius més important Jordi.
   Porto uns 5 anys estudiant la pagesia nostra i aprenent. Portarem solucions molt potents…ben aviat.🙏🏿

   Fa 3 anys
  • David LópezDavid López says:
   David

   Totes les característiques del producte que 11Onze tingui disponibles, tindran tota la seva informació, perquè puguis decidir obertament si és un producte que t’interessa o no.

   Fa 3 anys
 12. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Quan podrem invertir a Onze els petits inversors?

 13. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Bon concepte el fincom. Ja falta menys per l’ú d’octubre.

 14. Santiago AlcoverroSantiago Alcoverro says:
  Santiago

  “fincom”: concepte interessantíssim i revolucionari. S’obren oportunitats increïbles. Excel·lent!

  • David LópezDavid López says:
   David

   Aquesta és la nostra feina Santiago, oferir portes i vosaltres escolliu quina us agrada més. ☺️

   Fa 3 anys
 15. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Tenim totes les raons!!!

 16. Xavier TarridaXavier Tarrida says:
  Xavier

  Estem certament expectants a veure com evoluciona tot el que expliqueu a cada article, vídeo, podcast,…
  Ja falta menys per 1OCT, Salut i força al Canut !!!!

  • David LópezDavid López says:
   David

   Gràcies, Xavier, nosaltres estem molt il·lusionats, de mica en mica i amb molt de treball, farem del Canut un producte de referència.

   Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play