‘Universal bank account’: així neix una utopia

Amb una comunitat forta, una estructura compartida i una tecnologia capdavantera, operar arreu del món amb un sol compte corrent pot ser una realitat. El cap de productes d’11Onze, Jordi Sànchez, ens explica en què ens hem inspirat per canviar el món de la banca.

 

T’imagines que amb un sol gest poguéssim fer transaccions, sol·licitar préstecs o moure els estalvis arreu del planeta? Els experts de la nova banca digital fa mesos que es fan la mateixa pregunta, una vegada i una altra, i han trobat resposta al voltant d’un concepte que ha fet fortuna: l’universal bank account (compte bancari universal). Asseguren que, si cadascú tingués un sol compte universal, el sector de la banca seria més eficient, i faria la vida més fàcil als clients

“Hi ha moltes coses a 11Onze que ja s’assemblen a aquest ideal de compte bancari universal”, ens revela Sánchez. Actualment, Espanya és un exemple paradigmàtic de com el sector de la banca tendeix a la concentració, facilitant que uns pocs controlin tot el mercat i, per tant, ofereixin productes al preu que volen. En canvi, inspirades en aquest universal bank account, les noves entitats bancàries, mitjançant la tecnologia blockchain, poden compartir informació, serveis i estructura. 

La comunitat d’11Onze s’inspira en aquesta utopia, i n’ha fet tota una filosofia de treball. “D’una banda, des del punt de vista del sector, rebaixa els costos i fa més competitiu el mercat. De l’altra, des del punt de vista del client, permet que tothom pugui tenir un compte corrent bàsic per poder operar de forma més lliure”, resumeix el nostre cap de producte. En definitiva, 11Onze està construint una experiència bancària única al món.

Una sola targeta per fer múltiples transaccions

Així, d’entrada, si en la utopia del compte bancari universal s’assignaria un número virtual a cada client, una mena d’identificació amb la qual podríem operar des de qualsevol punta del planeta, a 11Onze també assignem a cada persona un codi que li permetrà, a través del Fem Cua, descarregar la nostra aplicació de primer nivell, El Canut, i començar a operar. A més, els clients disposaran d’una sola targeta per gestionar tota mena de transaccions diferents, un moneder digital que compleix fil per randa la normativa PSD2 (Payment Services Directive).

A l’hora, a 11Onze tindrem cura de tota la nostra comunitat mitjançant una central KYC (Know Your Costumer [Coneix el teu client]). Aquests processos asseguren que l’entitat financera compleix de forma estricta un seguit de criteris per conèixer, reconèixer i resseguir tots els comptes corrents de què es fa càrrec. A La Plaça ja us hem explicat com l’aplicació d’11Onze protegirà tots els clients gràcies a l’última tecnologia en reconeixement biomètric. 

“Tot i que una operació bancària, com pot ser una transferència o sol·licitar un préstec, sí que ha de tenir una contrasenya per validar l’operació, un KYC uniforme estalvia la duplicitat de processos quan el client es registra o ha de fer tràmits burocràtics, perquè totes les entitats financeres compartiran una base de dades i tindran un procediment comú”, amplia Sánchez.

 

El hub financer: molta oferta per a una fintech

Per últim, i més important: tot aquest sistema de nova generació que ve a capgirar la banca tradicional ha de permetre, a través del codi d’accés a 11Onze, que el client esculli on vol obrir el seu compte bancari universal. “A 11Onze concentrem molta oferta d’IBAN en una sola fintech. Això vol dir que podràs escollir entre diverses entitats bancàries europees on obrir els teus comptes corrents. Volem ser un hub financer i que el client pugui operar amb diversitat i seguretat”, es referma el nostre cap de producte.

Com a fintech líder, 11Onze ha creat una xarxa compartida amb altres financeres que millora l’eficiència, comparteix estratègies, tecnologia i serveis, i redueix costos estructurals. Alhora, fa possible que el client pugui prescindir de comptes múltiples deslligats entre ells, que entorpeixen actuar amb llibertat en el mercat global. Ja som la primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, prepareu-vos per ser la punta de llança de totes les fintech del món. El món canvia. Els diners, també. Evoluciona amb 11Onze.

 

Vols un compte d’11Onze? Demana tanda a Fem Cua. Amb el codi que et donarem, podràs obrir un compte l’1 d’octubre.

11Onze

Saps què és El Canut?

3min lectura

Què era un canut? Per què brindem dient “salut i força al canut”? Què serà El Canut a

Economia

Préstecs entre particulars

3min lectura

Quan tenim necessitat de trobar finançament, el primer que

Economia

Tot el que cal saber sobre la nova banca

4min lectura

Encara et preguntes què és, ben bé, una fintech?Equip Editorial Equip Editorial
 1. Xavier BoiraXavier Boira says:
  Xavier

  Ara mateix sol·licitar un compte es només per empreses/autònoms o particulars, hi haurà també per comunitat de veïns?

  • David LópezDavid López says:
   David

   De mica en mica el Canut anirà agafant forma i es buscarà oferir productes que s’adeqüin a les necessitats de la nostra comunitat. ☺️

   Fa 3 anys
 2. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Això vol dir que l’IBAN també serà internacional?

 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  👍👍👍👍

 5. David MateosDavid Mateos says:
  David

  Molt bona iniciativa, i de gran utilitat per a molts. Ànims

 6. Faust CardielFaust Cardiel says:
  Faust

  Fins ara no en tenia ni idea

 7. Carles Gonzàlez NoguésCarles Gonzàlez Nogués says:
  Carles

  El compte podrà estar a nom de més d’un titular?

  • Mireia Cano says:

   Hola Carles! Quan el producte es llenci al mercat se’n detallaran totes les característiques. 😉

   Fa 3 anys
 8. J.Carles PlanasJ.Carles Planas says:
  Josep Carles

  Esperant el dia 1 d.octubre

 9. Àlex PallarèsÀlex Pallarès says:
  Àlex

  Universal? Això vol dir que si visc a Costa Rica puc obrir un compte amb Onze desde allà, poder fer pagaments allà, portar un control de les finances amb la App?, etc…

  • David LópezDavid López says:
   David

   Tots aquests dubtes ho tindràs resolt amb els articles que anem publicant, o inclús abans de contractar el teu producte, podràs confirmar que és adequat per a les teves necessitats. Si no és així, no pateixis, “El Canut” no deixarà de créixer i segur que arribarà el moment on 11Onze podrà ser d’ajuda.

   Fa 3 anys
 10. Carlos Selle RubioCarlos Selle Rubio says:
  Carles

  una pregunta , amb DNI espanyol , caldrà ser resident fiscal a Espanya ?
  Avui dia molta gent trevalls fora de Espanya ,. inclús fora de Europa ,..

  • Cristian Domínguez ValeroCristian Domínguez Valero says:
   Cristian

   Aquesta es fàcil, ets resident a espanya si passes 183 dies a Espanya. T’atorga els drets com a resident i l’obligació a tributar a Espanya.

   Fa 3 anys
 11. Pere

  Per aquí dalt ja han preguntat sobre la repercusió fiscal. El Canut facilitarà les dades necessàries per passar comptes amb la hisenda pública?

  • Antoni PuigAntoni Puig says:
   Tonet

   Esperem que et responguin. Jo tenia el mateix dubte però em van dir que 11Onze no feia d’assesor fiscal. En fi…

   Fa 3 anys
  • Cristian Domínguez ValeroCristian Domínguez Valero says:
   Cristian

   Com es farà per pensionistes o persones amb cobraments de prestacio s públiques espanyoles? Fins on cconec, demanen un IBAN espanyol

   Fa 3 anys
  • James SeneJames Sene says:
   Fa 3 anys
 12. montse cabanasmontse cabanas says:
  montse

  M’agrada poder triar l’IBAN i no està subjecte a les bestièses del banc d’Espanya. ( i no vull entrar en els dubtes que suposa pensar que per ells no és cap bestièsa el que habitualment fan) He estat apunt de tancar el comtpe que tinc amb un broker perquè volien posar-ho tot sota la bandereta del banco de España.

  • Mireia Sitjà López says:

   Hola Montse, genial si et podem ajudar amb el tema de l’IBAN, gràcies per confiar amb 11Onze

   Fa 3 anys
 13. Josep RosJosep Ros says:
  Josep

  Però, així vol dir que no tindrem una compta directament amb Onze, sinó que la tindrem a través d’un banc Europeu, fora de l’abast del banc d’Espanya?
  I com sabrem quin banc triar per tindre una compta ferma ,segura i sòlida?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   11onze és un compte central. Conectat a les diferents opcions possible. No solament comptes amb ibans de països de la UE diferents però també productes financers diferents. Crèdits, préstecs, dipòsits…etc… simplement l’usuari podrà triar amb l’ajuda dels agents la millor opció per a ell. Però anirem introduint complexitats molt poc a poc. Les primeres decisions seran binàries…I poc a poc anirem afegint productes. El Canut sencer amb totes les opcions estarà pel Nadal…hi ha temps
   .🙏🏿

   Fa 3 anys
 14. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Interessant, tots els vostres comentaris, a la espera d’utilitzar l’app l’1-O.

 15. Cristian Domínguez ValeroCristian Domínguez Valero says:
  Cristian

  I com sabrem quin compte es el millor sense tenir coneixements de la banca d’altres països?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   La plaça i els agents estan per acompanyar en aquest viatge. No obstant tots els productes presents a 11onze ja hauran sigut triats com a segurs i aptes. Despres les circumstàncies i necessitats de
   cadascú determinaran les solucions més adequades. Heu d’anar pas a pas.

   Fa 3 anys
 16. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  Josep

  Way 👍✌️

 17. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
  Jordi

  Moltes ganes de començar a operar amb vosaltres! 😍

  • Mireia Sitjà López says:

   gràcies, Jordi, tots en tenim ganes, ja queda menys!! Ens veiem per la Plaça

   Fa 3 anys
 18. ANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉ says:
  ANGEL JAIME

  una pregunteta a nivell fiscal la propera declaracio de renta, no inventaran algo per penalitzarnos ?

 19. Jordi PonsJordi Pons says:
  Jordi

  Jo el que entenc és que sereu intermediaris amb altres bancs però no tindreu comptes propis. És així o no està del tot ben explicat 🤔

  • James SeneJames Sene says:
   James

   Bona pregunta Jordi. Un Hub financer emula en la pràctica el que fa un Aeroport intercontinental. Permet, controla i agilitza el traffic de bens entre persones i empreses. Actua sota múltiples llicències de pagament o bancàries que comparteix amb altres entitats en diferents països. Aquest fet és possible perquè totes són regulades per el Banc central Europeu. La Unió Bancària Europea és l’objectiu principal del mandat de la Christine Lagarde presidenta actual del BCE, 11onze simplement s’avança a aquesta realitat propera creant una superApp de tipus Alipay.

   Fa 3 anys
 20. Maria Blanca Boix CurósMaria Blanca Boix Curós says:
  Maria Blanca

  La meva filla fa 18 anys al novembre i m agradaria que tingues un compte a l 11.Com ho faig?

  • Mireia Sitjà López says:

   Hola Maria, doncs el primer que haurà de fer quan sigui major d´edat és registrar-se a la Plaça !!

   Fa 3 anys
  • James SeneJames Sene says:
   James

   Gràcies Maria, no pateixis, que al novembre és podrà obrir el compte ella mateixa des del seu telèfon amb el DNI i empadronament.

   Fa 3 anys
 21. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Quin orgull de pertànye aquesta comunitat i de poder ser clent d’11Onze,es molt més que una fintech
  Gràcies per tot el que esteu construint

 22. EduMC

  Em recorda una mica a la jugada del cens universal del 1 d’Octubre…..

 23. Lluís UrpíLluís Urpí says:
  Lluís

  Vol dir que Onze no actuarà com a dipositari dels comptes corrents? Que el que fa és d’enllaç a altres entitats bancàries?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   Lluís vol dir que 11onze comparteix llicències amb vàries entitats financeres en varis països europeu i passaporta aquelles a Espanya tal com ho permet el Banc central Europeu. La novetat és que mai ningú abans ho havia fet amb diverses entitats. Perquè normalment competeixen. Aquí la força de la comunitat d’11onze ha sigut essencial per convèncer-les. Així podem donar de forma indiscriminada el millor de cadascuna d’elles als membres de la nostra comunitat. L’Unió fa la força.

   Fa 3 anys
 24. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  “Prepareu-vos per ser la punta de llança de totes les fintech del món”.
  Els catalans hem creat una marca que identificarà un sector 🙏🏽

 25. Xavier TarridaXavier Tarrida says:
  Xavier

  Mooolt engrescador i interessant.
  Amb ganes de que el dia 1OCT tinguem a l’abast la App per operar.

 26. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play