Quina és l’opció d’estalvi que més t’encaixa?

Els dipòsits a termini fix, les lletres del Tresor i els fons d’inversió són les tres principals opcions escollides per les llars que busquen rendibilitzar els seus estalvis i protegir-se de l’increment de costos generalitzats. Tanmateix, hi ha alternatives que ofereixin més rendibilitat?

 

Tot i la baixa remuneració pels estalvis que continua oferint la gran banca, segons dades publicades el mes de desembre pel Banc d’Espanya, les famílies han mogut més de 50.000 milions d’euros a dipòsits de termini fix des de l’inici del 2023, per un total acumulat de més de 115.000 milions en aquests productes al tancament de novembre.

El sector bancari de l’Estat espanyol s’ha mostrat com un dels més lents de tota la Unió Europea a reflectir la pujada de tipus d’interès del Banc Central Europeu amb una millor rendibilitat dels estalvis. La mitjana espanyola del 2,45% de remuneració en dipòsits de fins a un any segueix molt per sota del 3,27% de la zona euro.

Mentre que durant els dos primers trimestres de l’any la banca espanyola patia la pitjor fuga de dipòsits bancaris d’Europa, la ciutadania incrementava la seva inversió en el Tresor Públic fins a superar els 28.000 milions d’euros durant 2023, un rècord sense precedents. L’alta rendibilitat que ofereix el deute públic a curt termini ha arribat a fregar el 4% (3,7% en l’última subhasta) enfront del 2,45% de mitjana que donen els bancs tradicionals pels dipòsits.

Per altra banda, les llars també han buscat treure partit als seus estalvis a través dels fons d’inversió garantits de renda fixa, que prometen als inversors, a partir de la data de venciment, la recuperació del capital inicial i també una rendibilitat fixa predeterminada. El poc risc que comporten aquests fons ve sovint lligat a una baixa rendibilitat, tanmateix, en el context actual poden constituir una bona alternativa als dipòsits a termini fix que ofereix la banca.

Les opcions d’estalvi que 11Onze Recomana

L’estalvi amb 11Onze sempre parteix d’una màxima: cal que siguin propostes segures. Per això hem apostat decididament per l’or, pel seu històric paper com a reserva de valor. Amb Preciosos 11Onze  pots comprar lingots d’or des de 3.000 € o monedes d’or Filharmònica de Viena a partir de 225 €. T’oferim lingots d’or en dos formats que han contrarestat l’efecte de la inflació durant els dos últims anys: Or Patrimoni i Or Llavor.

Un Fons Garantit amb total seguretat i amb un interès acumulat d’entre el 2,5% i 165%. El capital i els rendiments estan assegurats al 100% per una de les principals asseguradores en l’àmbit mundial. Per tant, esquives les fluctuacions del mercat i saps del cert que obtindràs fins a un 35% d’interessos pels teus diners en 10 anys.

Si vols que els teus estalvis generin ingressos mensualment, 11Onze Recomana Retorn Mensual, un producte per aconseguir guanys d’un 22% en 2 anys. Es tracta d’un producte d’alta rendibilitat i baix risc, amb els fons coberts per una assegurança.

La justícia social no té per què estar renyida amb generar beneficis pels teus estalvis. Gràcies a Finança Litigis pots ajudar a altres persones que han patit abusos per part de la banca o de l’Administració, mentre aconsegueixes rendiments d’entre el 9% i l’11% pels teus diners. 

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze o fes un repàs als productes que 11Onze Recomana en el nostre Marketplace.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

Previsió del preu de l’or per al 2024

3min lectura

Després d’un 2023 en què el valor del metall daurat ha...

Estalvis

La fal·lera per comprar lletres del Tresor

3min lectura

En l’última licitació de l’any, els inversors minoristes s’han...

Finances

Fons Garantits: Què són i com funcionen

3min lectura

En un context econòmic de gran incertesa, inflació i baixos...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Interessant article, gràcies

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Lluis TomasLluis Tomas says:
  Lluis

  Quan pesa un lingot d’or i quans euros costa?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Això depèn del pes del lingot i del preu diari de l’unça d’or, perquè el seu preu cotitza diàriament a l’alça o a la baixa i segons el mercat, com les divises. Moltes gràcies pel teu comentari, Lluis!!!

   Fa 7 mesos

Deixa una resposta

App Store Google Play