Previsió del preu de l’or per al 2024

Després d’un 2023 en què el valor del metall daurat ha pujat fins a xifres rècord, analistes financers esperen que el preu de l’or continuï pujant durant el 2024, gràcies a la caiguda dels tipus d’interès i la forta demanda dels bancs centrals.

 

En el que portem del 2023, el preu de l’or ha pujat un 13% respecte al mateix període de l’any passat, superant les expectatives en un entorn de tipus d’interès alts. Es tracta d’una rendibilitat molt més elevada que altres opcions d’estalvi o inversió de baix risc, com poden ser els dipòsits a termini fix o les lletres del Tresor.

La crisi bancària estatunidenca, les tensions geopolítiques, els conflictes bèl·lics i la postura de la Reserva Federal dels Estats Units de mantenir els tipus d’interès han sigut alguns dels principals factors que han contribuït al fet que l’or continués sent un valor refugi per als inversors al llarg de l’any.

Encara que els preus de l’or començaven el mes d’octubre a la baixa —després d’haver caigut durant el setembre— l’esclat d’un nou conflicte armat entre Palestina i Israel feia pujar més d’un 10% el preu del metall daurat, superant la xifra mítica dels 2.000 dòlars el 4 de desembre, quan va assolir els 2.130,20 dòlars l’unça, compensant així les pèrdues que s’havien donat des dels màxims del mes de maig.

 

És probable que el preu de l’or es mantingui a l’alça durant el 2024

Segons es desprèn d’una enquesta feta per Reuters a 30 analistes i operadors de mercats, el preu de l’or pujarà durant el 2024 respecte a la mitjana d’enguany. Concretament, preveuen una mitjana de 1.986,5 dòlars l’unça en el 2024, per sobre dels 1.925 dòlars previstos per aquest any

Això es basa en la suposició que els bancs centrals mundials començaran a relaxar la seva política monetària i al fet que les tensions a Orient Mitjà segueixen impulsant l’or com a valor refugi dels inversors. “L’or ha sigut durant molt de temps un instrument de cobertura geopolítica i s’ha mantingut fidel a la seva reputació”, va afirmar Nitesh Shah, estrateg de matèries primeres de WisdomTree.

La majoria d’economistes coincideixen que la Reserva Federal donarà per concloses les seves pujades dels tipus d’interès i començarà a iniciar retallades en el primer semestre de 2024, afavorint una revaloració de l’or. Marko Kolanovic, cap de mercats de JPMorgan, aconsella als inversors que apostin per valors refugi com l’or i els bons a mesura que augmenten les tensions a l’Orient Mitjà, mentre que Goldman Sachs preveu un augment de la rendibilitat de matèries primeres, com l’or, en els pròxims 12 mesos.

Tanmateix, com afirma Carsten Menke, de Julius Baer (referent internacional en gestió de patrimonis) “Un retorn cap a màxims històrics només seria possible en cas d’una greu desacceleració de l’economia estatunidenca, que desemboqués en una recessió més duradora i generalitzada”.

 

Preciosos 11Onze t’ho posa fàcil perquè puguis comprar or al millor preu i amb total seguretat. Protegeix-te de les crisis econòmiques amb el valor refugi per excel·lència: l’or. Si vols que els teus estalvis tinguin valor el dia de demà, Or Patrimoni.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

L’impacte de les guerres en el preu de l’or

4min lectura

El preu de l’or es va disparar en resposta a l’actual...

Economia

Per què la Xina no declara tot l’or que té?

5min lectura

La Xina és el major productor d’or del món i fa anys...

11Onze

SORTEIG D’OR: una setmana i sortegem un lingot

3min lectura

El pròxim 21 de desembre 11Onze sortejarà un lingot i...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Bon article, i esperem que els analistes no s’equivoquin amb les prediccions i l’or es revaloritzi com indiquen.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’hagi agradat, Cristian. Ja saps que l’or és un valor refugi i segur, i per tant sempre tindrà un valor constant i a l’alça, això sí, a mig o llarg termini. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 6 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play