Pasta Z: el podcast on la Gen Z parla de diners

11Onze estrena un podcast on els joves alcen la veu per parlar d’economia. El presenta el còmic Guillem Estadella i el primer convidat és l’‘influencer’ Joan Grivé. Amb aquesta estrena, a 11Onze aprofitem per obrir un nou canal a Spotify.

 

Sobre els joves n’han de parlar els joves. Amb el seu to i la seva manera de fer. Per això 11Onze llança Pasta Z, per conèixer la mirada dels joves sobre un món que sembla exclusivament adult, però que els afecta en el seu dia a dia i en el seu futur: el món dels diners. Què en pensen? Com s’organitzen? Quines expectatives tenen?

Pasta Z és, per tant, el podcast que donarà veu a una generació fins ara exclosa del debat econòmic. I ho farà de la mà del còmic Guillem Estadella. Amb tan sols 24 anys, Estadella ha construït una sòlida trajectòria al món audiovisual a Catalunya. Ha presentat i guionitzat els espectacles Estoy madurando i Quin pollastre! i ha col·laborat en programes radiofònics i televisius com Molta canya!, Fricandó matiner, Tabús, El Foraster o Ahora Caigo. Ara, presenta Pasta Z, on conversarà amb joves “amb més privilegis que els seus pares, però que viuen en la precarietat”. El podcast es podrà escoltar a 11Onze Podcast i també al canal d’11Onze a Spotify.

“Als joves se’ns posen moltes traves per emprendre, quan se suposa que hauríem de tenir més oportunitats de fer-ho. I sí, tenim molt poca cultura financera. A molts els hi preguntes quant paguen d’IRPF i no et saben respondre… I, alhora, tinc un munt de col·legues que estan enganxats al mercat de criptomonedes i es pensen que són Bill Gates. Passem d’un extrem a l’altre”, explica Estadella. Amb l’objectiu de posar ordre al desconcert, reconeix el còmic, ha nascut Pasta Z. 

 

Els ‘influencers’ també treballen molt

Precisament, en el primer capítol, Estadella conversa amb Joan Grivé, més conegut pel seu avatar digital, Sir Joan. “És un xaval de vint-i-pocs, que treballa en el món digital, que és ‘influencer’, que fa uns horaris estranys, crea contingut i tots els seus ingressos li entren gràcies a internet”, explica el còmic, que se sent fascinat per la capacitat de Grivé per buscar-se la vida. “M’interessa saber com s’organitza com a autònom, i com veu ell la relació humans-diners… I la veu cardada, com jo!”, argumenta entre rialles. 

Sir Joan guanya molts diners, però s’ha adonat que té tantes despeses que no es farà mai ric. “Tenim molt estigmatitzats els ‘influencers’, com que no treballen en una oficina… Però en Joan Grivé fa més hores que ningú”, segueix Estadella. Com Sir Joan, per Pasta Z desfilaran altres joves, alguns coneguts i altres anònims, i hi haurà estones per canviar el món i altres per criticar el sistema financer globalitzat i les herències de les generacions precedents, com els ‘boomers’.

Localisme contra “el pantà ple d’incerteses”

“A mi em fa gràcia que els ‘boomers’ ens critiquin per l’‘ecoansietat’, quan ells van ser els primers a comprar paper higiènic perquè la pandèmia exterminaria el món. Tot i que tampoc estic molt a favor del terme ‘ecoansietat’. Sí que em plantejo el futur, però prefereixo fer en el present!”, diu Estadella. Preparant el podcast, l’humorista s’ha adonat que els joves tenen moltes pors perquè se’ls ha pintat un escenari amenaçador i perquè les xarxes socials obliguen a voler-ho resoldre tot de forma immediata. La combinació d’ambdues coses, diu, ha estat letal per la salut mental de la generació Z. “Estem sempre navegant un pantà ple d’incerteses”, assegura. 

Però ell està convençut que tot canvi arribarà si es deixa de banda l’egoisme. “Que sí, que els joves de seguida pugem al carro del dramatisme, però en un món globalitzat el que ens salvarà és el localisme. Per això 11Onze, que té una mirada de país, ens pot ajudar a entendre com gestionem els diners”, afirma Estadella, que veu en 11Onze la caixa d’estalvis del futur. “Les caixes d’estalvi sí que eren una estructura de país, n’hi havia una a cada poble i els diners es quedaven allà on s’havien generat. Però tot ha anat creixent tant que ens ha anat capant”, segueix. El jovent té ganes de girar-ho tot com un mitjó, de fer una veritable revolució, i Pasta Z hi contribuirà.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

La literatura de la Gen Z: polititzar el malestar

4min lectura

La Carbonera és una llibreria situada al barri d’El Poble-sec de

Finances

Lliçons financeres que has d’assolir als 30

3min lectura

Que sí, que la joventut és per gaudir-la i cal aprofitar cada

Cultura

“L’audiovisual català no creu en el talent jove”

4min lectura

Es diu Pol Gise i té centenars de milers de seguidors.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    M’agrade aquesta manera de fer i com el francesc coneixer com es la generació zeta serà un plaer,estem tots a la comunitat

  3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Els Z una franja que per arribar-hi cal adaptar el llenguatge i molta empatia per veure les coses des del seu punt de vista. El Pasta Z és un bon pas

  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    👏👏👏 Benvinguts a 11Onze. Entre tots ho farem tot!

Deixa una resposta

App Store Google Play