James Sène: “llancem un compte per pimes”

En aquesta segona conversa sobre el curs de la recessió amb James Sène, president d’11Onze, parlem de la responsabilitat dels mitjans de comunicació a l’hora d’informar de la situació econòmica, com ens afecta la nova Llei de Seguretat Nacional, i quins nous productes d’11Onze veurem pròximament.

 

Una de les claus principals de la base estructural d’una democràcia consolidada és que la ciutadania estigui ben informada per a poder prendre les millors decisions possibles. Un concepte especialment rellevant en el context econòmic actual. És per això que des d’11Onze donem tanta importància a l’educació financera de la nostra comunitat, i a la lluita contra la desinformació econòmica amb la secció d’11Onze Check.

La responsabilitat dels periodistes a l’hora d’informar correctament a la població no es pot prendre a la lleugera. Com afirma James Sène, “els periodistes teniu drets, però també teniu deures, el primer és la veritat”. Posa l’exemple d’un suposat ‘expert’ que recentment donava informació econòmica a les xarxes socials en relació amb la inflació dient que els treballadors han d’acceptar que no se’ls hi pot apujar el sou, perquè si accepten que no se’ls hi pot apujar el sou anirem bé, i continua Sène, “jo pensava, com pot ser que es digui una cosa tan bàrbara i ningú digui res”.

La potestat de l’Estat sobre els nostres diners

La polèmica reforma de la llei de seguretat nacional va generar dubtes i inseguretat jurídica de fins a quin punt el govern espanyol pot embargar diners i béns de la ciutadania i empreses en cas de crisi econòmica. L’ambigüitat de la llei genera preocupació per com pot afectar els nostres drets fonamentals.

En situacions de crisi econòmica els estats es protegeixen a si mateixos utilitzant tots els recursos al seu abast, com explica Sène, “els estats demanen diners als bancs privats, i si no poden pagar entren en caos”, per tant, els bancs han de tenir la seguretat que els estats podran tornar els diners, si cal, “per la força, per imposició, a través d’impostos”, o una llei que permeti requisar els diners directament de la gent.

En aquest context, des d’11Onze volem que els nostres valors es vegin reflectits en solucions socialment responsables que empoderin a la nostra comunitat, i oferim la possibilitat de tenir comptes amb IBANS d’altres països, així com les alternatives més segures per diversificar i protegir els nostres estalvis amb la compra d’or. 

Però què hi ha de nou a 11Onze? En l’àmbit financer fem el gran salt i llançarem 11Onze Business per autònoms i pimes, “amb unes prestacions que revolucionaran el mercat, perquè realment posem, un altre cop, en mans de les persones i empreses el control total dels seus diners, i amb preus molt accessibles”, apunta Sène. Per descobrir la resta de novetats que podràs veure pròximament a 11Onze, escolta el pòdcast que tens més amunt.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

“No estan dient la veritat a la gent”

2min lectura

En aquest episodi d’Ens Interessa parlem del context

11Onze

“Els bancs desapareixeran”

4min lectura

La segona ponència de Fintech Talks s’ha centrat en les

Premsa

“La nova generació de solucions financeres”

8min lectura

WP Engine, l’empresa de ‘hosting’ de WordPress



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Estar informat et fa sentir segur quan et mous pel sistema
    Això juntament amb formar part d’una comunitat et dóna força
    Gràcies

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Doncs sí, Alícia, molt bona la teva observació, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

      Fa 1 any
  3. Joan CaparrósJoan Caparrós says:
    Joan

    Bona feina Onze!

  4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Totalment d’acord! Gràcies

  6. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    La manca d’ informació econòmica o simplement esbiaixada, converteix el quart poder en una arma de manipulació.
    Els polítics els podem canviar cada 4 anys, en canvi els mitjans es mantenen recolzats pel poder, sense soroll. Realment practiquen el mètode del xim xim
    de la pluja fina.
    Es pot informar d’escàndols en política, els escàndols econòmics no surten ni
    a Twitter. Com que no es té formació financera pocs estan capacitats per a rebatre la informació , i els periodistes s’ hi juguen la feina

    • Mònica Cornudella says:

      Totalment d’acord amb tu, Mercè! Ens cal formació financera des de petits per poder entendre i rebatre les informacions que ens donen i rebem quan ja hi depenen els nostres diners. Tenim feina a fer! Gràcies pel teu comentari.

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play