James Sène: “No estan dient la veritat a la gent”

En aquest episodi d’Ens Interessa parlem del context econòmic internacional amb James Sène, president d’11Onze. El primer d’una sèrie de dos pòdcasts sobre el curs de la recessió, on analitzem les causes de la crisi actual, el discurs dels mitjans i les propostes que fa 11Onze.

 

Des d’11Onze fa més d’un any que avisàvem que els índexs de previsió econòmica indicaven que ens encaminàvem cap a una crisi financera global sense precedents i una possible fallida del sistema financer internacional. Malauradament, sembla que les previsions més catastrofistes es van fent realitat, deixant un desolador escenari econòmic a Europa.

Com explica Sène, “la gent està sentint els efectes de tot allò que hem anat dient, que semblava catastròfic, però s’ha anat complint”. Un deute públic que ha assolit màxims històrics, una inflació desbocada que havia de ser temporal, però que s’ha cronificat, i l’inevitable encariment del crèdit, fan preveure una imminent recessió global.

Un relat que no s’ajusta a la realitat

A l’hora de trobar solucions per afrontar el desgavell econòmic que estan patint moltes famílies, alguns ‘experts’ recomanen augmentar el consum seguint la tendència del ‘Buy Now, Pay Later”. Però realment estem solucionant el problema o l’estem empitjorant? Com apunta el president d’11Onze, “això és augmentar el deute, crear deute per consumir és exactament el que no s’ha de fer”.

Per altra banda, la classe política i els mitjans d’informació semblen estar més interessats a servir els seus interessos que a l’interès públic. Dona la impressió que l’excusa del conflicte a Ucraïna serveix per justificar qualsevol calamitat econòmica i eludir responsabilitats polítiques. “La premsa té una responsabilitat en tot això, si jo fos cap de redacció d’algun diari, no dormiria, perquè no estan dient la veritat a la gent”, afirma Sène.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

2022: l’any de la gran crisi

6min lectura

L’escenari amb què ens trobarem el 2022 pot fer por.

Economia

L’huracà de les calamitats

3min lectura

La crisi energètica, una inflació desbocada, un deute públic de

Estalvis

Diversifica l’estalvi

6min lectura

El reconegut economista Robert Kiyosaki ha pronosticat “una crisi històrica”.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Aquest es un dels punts forts d’11Onze ,saber i anticipar-se als aconteixements
    Gràcies

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Sí, tenim molt clar com són les coses i cap allà a on van, a més a més tot és cíclic i hem de tenir en compte com i de quina manera hem arribat fins aquí, fins al dia d’avui, i res no és perquè sí…. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

      Fa 6 mesos
  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    La controla el diner sí, però atenció! Que encara que tinguis diners si no fas una bona gestió no et serveixen de res!! Cal fer una bona gestió al llarg del temps amb l’horitzó possat a decades.(Cosa que no podem esperar dels actuals polítics que amb prou feines no són capaços de fer-ho bé ni durant 4 anys!! Per tant molt em temo que no sols caldran decades de bona gestió sinó un cop d’efecte a la islandesa com van fer entre 2008-2011 o se’ns tornara a repetir la greu situació.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Moltes gràcies pel teu acurat comentari, Jordi!!!

      Fa 6 mesos
    • Mercè ComasMercè Comas says:
      Mercè

      Es clar que cal una bona gestió.
      Aquí rau el problema, que el poder econòmic pot mantenir al poder pèssims gestors i utilitzar-los pels seus interessos.
      Es retroalimenten

      Fa 2 anys
  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    El responsabilitat de la premsa sota la tempesta.
    Bon apunt.
    No diuen la veritat pels interessos dels editors i els propietaris dels mitjans, i la gent no exigeix saber-la perquè només els interessa la conxorxa política, quan al cap a la fi, la política local i la geopolítica la controla el diner, com tot.

  6. Carles MarsalCarles Marsal says:
    Carles

    Fantàstica xerrada 👌

Deixa una resposta

App Store Google Play