James Sène: “Els bancs desapareixeran en deu anys”

La segona ponència de Fintech Talks s’ha centrat en les tendències fintech. El fundador i president d’11Onze, James Sène, ha parlat de com els neobancs estan protagonitzant una revolució financera i desbancant a la banca tradicional. L’agent 11Onze Xavi Viñolas ens explica a La Plaça com va anar la jornada!

 

La idíl·lica posta del sol des del ‘coworking’ de Monday, situat al costat oest del Port de Barcelona, ha marcat l’inici de la segona xerrada de Fintech Talks organitzada per 11Onze. S’han col·locat les càmeres i les 50 cadires li han pres el lloc a la taula de ping-pong, als pufs antiestrès i a la poltrona tantra. El personal de Monday ho ha tingut tot a punt. James Sène, president d’11Onze, Gemma Vallet, CMO d’11Onze, i Xavi Bassons, CEO de Monday, es preparen per a la ponència mentre la sala s’acaba d’omplir. El públic assistent ha esgotat les places disponibles.

La conferència comença amb tres preguntes clau: els neobancs són una amenaça real per a la banca tradicional? Com serà l’atenció al client amb la digitalització de la banca? Quina opinió ens mereix la banca comunitària? L’allau de preguntes continua amb el públic assistent. “En quin punt es troba l’ecosistema de les fintech?”, “Som pioners?”, “Quan tindrà lloc aquesta transició?” demanen els assistents.

La taula ja no hi és, però el ping-pong dialèctic entre Sène i l’audiència augmenta de ritme progressivament. En preguntar-li sobre el canvi de paradigma que poden representar les fintech, i com s’adaptaran els estats als diners digitals, el president d’11Onze respon que ja està passant, que aviat desapareixeran els diners físics, que els diners digitals com l’e-dollar i els seus equivalents a la Xina o Suècia, amb tecnologia de cadena de blocs, ja estan en fase de proves o entrant en funcionament.

Al seu torn, Bassons pregunta com podem explicar aquest canvi a una societat que entén què són els diners físics, però té dificultats per assimilar els diners digitals. Sène afirma que, de fet, ja fa anys que fem servir diners digitals quan rebem els nostres salaris o paguem amb targetes: “Es fa tot digitalment i els diners en efectiu només representen el 0,3% o el 0,5%. A l’economia li cal un ‘reset’, i això només es pot fer amb una economia digitalitzada”.

Altres participants qüestionen la utilitat dels bancs tradicionals com a intermediaris financers i Sène explica com l’‘open banking’ ha facilitat l’entrada de nous actors al mercat, fintechs com 11Onze, que introdueixen “un missatge molt clar, un servei molt polit, i a una fracció del cost de la banca tradicional”. I fa una previsió: “Per a mi, els bancs estan acabats i desapareixeran en deu anys”.

Ja és ben entrat el vespre i la xerrada formal arriba a la seva fi, però la conversa continua entre el ponent i els assistents. Un noi vol saber fins a quin punt els governs podran regular i controlar les criptomonedes, altres comenten el futur de les finances descentralitzades. La fincom d’11Onze s’ha fet realitat: cada vegada hi ha més persones aprenent de persones, motivades per uns valors afins, on l’educació financera ha d’estar al centre. Ben aviat, podreu veure la xerrada completa a La Plaça.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Fintech vs. Banca tradicional

3min lectura

Mike Tyson deia que “tothom té un pla fins que se li dona un cop

11Onze

“La tecnologia hi és, tot depèn de nosaltres”

5min lectura

11Onze va iniciar les FintechTalks parlant de criptomonedes amb

Finances

Les fintech guanyen terreny als bancs

5min lectura

Les fintech estan fent una revolució financera sense



Equip Editorial Equip Editorial
  1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  2. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Esperarem a que estigui disponible a La Plaça.

  3. Daniela SimónDaniela Simón says:
  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Sembla un tema secundari. No pertany als demagògics “problemes que realment importen”, i en canvi és bàsic, elemental. La nostra vida gira al voltants dels bancs. No podem prescindir d’una entitat financera. Si un gran banc fa fallida és notícia de primera plana. Si hi ha “rumors” sobre liquiditat, correm-hi tots. Targetes, cobraments, pagaments, empreses, autònoms ,etc…Però no es debat com la política, i resulta que els polítics són els que tenen els lligams més forts amb el sistema financer. (amagats)
    Benvingudes les fintechs. Benvingut 11Onze.No hem de dir “Sí senyor” quan tractem dels nostres diners.

  6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Interessant el què s’ha plantejat en aquest article. A veure quan el tenim sencer

  7. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    Esperem la xerrada completa.

Deixa una resposta

App Store Google Play