“La tecnologia hi és, tot depèn de nosaltres”

11Onze va iniciar les FintechTalks parlant de criptomonedes amb el CTO Raul Arribas al coworking de Monday. Ens va explicar els conceptes bàsics de les criptomonedes mentre responia les preguntes de l’audiència. L’agent 11Onze Xavi Viñolas detalla com va anar la jornada.

 

Ja és fosc a Barcelona encara que només siguin les sis de la tarda. Queda una hora perquè comenci a entrar el públic, i en Gerard i el Pere col·loquen el logotip lluminós d’11Onze a l’escenari. Hi ha tres cadires altes, una on seurà el Raul, i a la seva dreta el Xavi Bassons, CEO de Monday, i la Gemma Vallet, CMO d’11Onze, que li faran les preguntes.

A dins està gairebé tot a punt. A fora, el personal de Monday hi col·loca unes taules, per fer un beure a l’exterior en acabar l’acte. El pati de Monday és una mena de pista frontó restaurada. I durant la ponència el Raul serà exactament això, un frontó que anirà tornant les cada cop més precises preguntes de l’audiència. La convocatòria ha exhaurit les 60 places disponibles i, el Raul encara no ho sap, però acabarà el vespre xerrant animadament amb alguns dels assistents.

La xerrada comença amb preguntes introductòries per part de la Gemma Vallet i en Xavi Bassons. Què són les criptomonedes? Com funcionen? Acabaran substituint els diners actuals? Però la conversa es va sofisticant amb les preguntes de l’audiència. Els miners de criptomonedes poden col·laborar entre ells per controlar el sistema? És possible que els reguladors actuals emetin criptomonedes o deixarien d’interessar al públic? Quantes de les 8.000 criptomonedes que existeixen actualment seguiran existint d’aquí a uns anys? I la més habitual, formulada de diverses maneres: quina criptomoneda et convenç més? En quina invertiries? 

En Raul Arribas respon amb una exuberant precisió tècnica les preguntes més complexes. I no esquiva el debat. Quan li demanen si ens podem refiar del preu d’una criptomoneda pel fet de no existir un regulador, respon preguntant si ens podem refiar del preu de qualsevol moneda pel fet que el marqui un regulador atenent als seus interessos. En preguntar-li com les criptomonedes poden ajudar al medi ambient, respon preguntant com està ajudant el sistema financer mundial al medi ambient. És un frontó dialèctic interessant: li exigim a la tecnologia i a les noves finances coses que no exigim a les empreses, governs i organitzacions que controlen el sistema econòmic actualment. Però també obre una porta a l’esperança: “la tecnologia hi és, ara depèn de nosaltres”.

La interacció amb el públic continua amb una allau de preguntes. Un noi argentí proposa que potser el seu país esdevindrà una potència mundial en mineria de criptomonedes, atès el poc cost de l’energia. Altres qüestionen l’estabilitat de les monedes digitals, i tots volen saber, insistentment, en quina criptomoneda han d’invertir. En Raul tampoc ho defuig: “no ho sé, si ho sabés seria ric!”. Aquesta és en part la gràcia dels nous projectes, són una incògnita. Quins es consolidaran? Quins desapareixeran? En Raul ho compara amb la bombolla de les puntcom. És cert que moltes van desaparèixer, però allò no va suposar que desapareguessin ni les pàgines web ni les empreses tecnològiques. Ans al contrari: les que es van consolidar, es van convertir en gegants que han configurat el món. Un patró similar es pot produir amb les criptomonedes, però ara és impredictible.

En Raul no s’arronsa, i respon a totes les preguntes amb diligència i professionalitat tot insistint que no el prenguin per un oracle, que no pot predir el futur de les criptomonedes. Però l’intercanvi amb els assistents també posa de manifest l’esperit emprenedor de la nostra societat, que no només accepta els canvis de paradigma, sinó que els celebra i en vol formar part.

Arriben les vuit del vespre, i ara sí, es permet la distensió a la terrassa tot fent una cervesa. Tres nois s’acosten i pregunten què són Les Peles (el token de La Plaça). D’altres s’acosten a en Raul per acabar de preguntar alguna cosa que no han comentat a la xerrada. Gent amb interès, formant-se per entomar el futur i preguntant, preguntant i preguntant. La conversa està en marxa, l’objectiu d’11Onze de teixir una comunitat financera es consolida. Ben aviat, podreu veure la xerrada completa a La Plaça.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Fintech Talks

2min lectura

11Onze inicia un cicle de xerrades a Monday, xarxa pionera d’espais de ‘coworking’ a

11Check

La premsa contra les criptomonedes?

5min lectura

L’èxit del fenomen de les criptomonedes està forçant un

11Onze

El 2022, 11Onze arriba el doble de fort

2min lectura

2021 ha estat l’any que ha vist néixer 11Onze. 2022 veurà com el



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Innovar es el futur. Esforcem-nos en aprendre.

  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Lluitar per un projecte nou i que competeix amb un gegant ,seguir endavant
    Gràcies 11Onze

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Tal qual… No es mereixen, som una Comunitat, el que es fa és en benefici de tots… Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

      Fa 2 anys
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Encara que a molts se’ns escapi aquest món sabem valorar quan es fan feines ben fetes. Una d’ elles és la capacitat de sortir-se del guió.
    L’ enhorabona.

  5. Xavier SantiagoXavier Santiago says:
    Xavier

    Tot esperant la següent xerrada, felicitacions per la iniciativa. Vaig quedar gratament sorprès de la resposta del públic. En volem més!

  6. Laura CarlúsLaura Carlús says:
    Laura

    Malgrat la incertesa, és prenen decisions 👍Esperem veure la xerrada completa.

    • Lels says:

      Gràcies, Laura, ben aviat podrem veure la xerrada completa aquí a La Plaça.

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play