Els treballs del futur per liderar el món laboral

Fa tan sols unes dècades els perfils professionals que les empreses demanen avui dia ni existien ni s’imaginaven. Però, i si mirem al futur, quins són els treballs que despuntaran al mercat laboral? L’agent 11Onze Mireia Sitjà fa un repàs als cinc currículums que marcaran tendència.

 

Si no saps com enfocar la teva carrera professional o si vols fer un gir en el teu currículum, aquestes cinc professions et poden donar algunes pistes. Per una banda, destacaran els treballadors tecnològics i experts en el món digital i, per l’altra, en un mercat laboral canviant, caldran experts i formadors que ens guiïn.

  1. Programador, analista o dissenyador de la internet de les coses. Quan parlem d’internet de les coses ens referim a tots aquells aparells tecnològics que, per una raó o altra, funcionen gràcies a la xarxa: des dels telèfons mòbils o l’ordinador, és clar, fins a les neveres o els microones. 
  2. Nanotècnic. La nanotecnologia pot sonar a ciència-ficció, però ja fa temps que és aquí, i encara estarà més present els pròxims anys. Els experts consideren que serà sobretot l’àmbit de la medicina el que necessitarà més nanotècnics. En concret, caldrà el perfil del nanometge, una combinació entre enginyer i metge. 
  3. Impressor 3D. Semblava pura fantasia quan va néixer fa poc més d’una dècada. Tanmateix, els pròxims anys la impressió 3D serà imprescindible per a tota mena de dissenys industrials, perquè és a la base d’un procés d’automatització i robotització imparable.
  4. Assessors i representants laborals. Com que els treballs no seran mai més tan estables com ho havien estat fa vint anys o, fins i tot, abans de la pandèmia, sinó que segurament les empreses apostaran per la contractació per projectes, cada vegada més necessitarem el suport d’experts legals, perquè ens aconsellin i ens ajudin a portar els comptes, i també perquè promocionin el nostre currículum allà on més ens interessi.
  5. Professors i formadors independents. Per construir una bona trajectòria professional, la formació és imprescindible. No obstant, alguns experts apunten que pot ser que, d’aquí a 20 anys, els joves ja no busquin tenir un grau universitari tal com els coneixem actualment, sinó que cadascú es construirà els seus estudis de forma autònoma i segons els seus interessos. Per això, és probable que calguin cada cop més formadors en línia, independents i de prestigi en un àmbit concret, no lligats a cap centre o empresa, que adaptin les seves classes a la demanda d’estudiants.

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Automatització del treball

4min lectura

Els economistes fan previsions de cap on portarà l’economia

Management

Teletreball: ha arribat per a quedar-se?

4min lectura

El terme teletreball el va crear en 1973 el físic Jack Nilles i la

Cultura

La sal que ens dona el treball

2min lectura

Cada gener, després dels tiberis nadalencs, tornem a la rutina



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  2. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
    Joaquin

    Aquest món va massa ràpid.

    • Mireia Sitjà López says:

      Potser sí que va massa ràpid, però ens hem d’adaptar, no pots quedar enrere. Seguim endavant

      Fa 2 anys
  3. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    El punt 5 el trobo molt interessant

    • Mireia Sitjà López says:

      Gràcies Alícia , m’alegro que ho trobis interessant. Seguim endavant!

      Fa 2 anys
  5. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    Un futur que ja és present!

  6. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Molt interessant la idea de que en un futur pot canviar
    l’organització del treball, amb un augment dels autònems, treballant per projectes. Seria una mica l’ actual contracte d’obra però més professionalitzat sense vincle laboral amb l’empresa, potser perquè els robots faran les feines bàsiques. Juntament amb l’augment de l’ aprenentatge online més específic, el futur es preveu diferent. I es clar, els canvis porten noves necessitats, nous serveis. Val la pena pensar-hi

  7. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play