Els plàstics que ofeguen el nostre planeta

 

Des de l’Àrtic fins a l’Antàrtida, el món s’enfonsa sota el pes de milers de milions de tones de contaminació plàstica acumulada que trobem per tot el planeta. Es tracta de residus persistents, que poden tardar centenars d’anys en desaparèixer, i que amenacen la subsistència de moltes espècies d’animals.

Com explica Cornudella: “La situació és dramàtica, durant l’any 2020 s’han produït 500 milions de tones de plàstic, un 900% més del que es va produir l’any 1980”. Una producció mundial de plàstics que s’ha disparat en les últimes dècades. Tanmateix, només una minoria d’aquests plàstics són reciclats, i molts s’acaben descomponent en microplàstics. “Petites boletes de plàstic, que no tenen més de 5 mm de gruix i passen pels filtres de les depuradores fins a acabar al mar”, apunta Cornudella.

Però, com podríem solucionar aquest problema? Què podem fer cada un de nosaltres per posar el nostre granet de sorra perquè això no vagi cada vegada a més? Per saber-ne més, mireu el vídeo que hi ha a continuació.

Si vols descobrir com beure la millor aigua, estalviar diners i ajudar al planeta, entra a Imprescindibles 11Onze.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

La lluita contra els oceans de plàstic

3min lectura

Els residus plàstics formen ja ingents illes al mar i han arribat

Sostenibilitat

Per la Mar Viva

4min lectura

Per la Mar Viva és una organització sense ànim de lucre d’origen menorquí amb un

Sostenibilitat

Per què hi ha tantes meduses?

4min lectura

Any rere any sentim notícies sobre la gran quantitat de



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Cal prendre consciència de la greu situació i cadescú de nosaltres hauríem de canviar els nostres hàbits, per tal de no dependre tant del plàstic.

    • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
      Càrol

      Hauríem de començar per aquí, Manuel, però també hi ha moltíssima feina a fer en molts altres àmbits. Gràcies pel teu comentari!

      Fa 2 anys
  3. Daniela SimónDaniela Simón says:
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Convindria fer una ruta guiada pels abocadors del país. Allò que ningú no vol prop de casa i que no cap en el terme municipal de cap ciutat perquè està ocupat per equipaments o pulmons verds. Potser però seria un vist i no vist un cop s’ ha tornat a casa.
    I per les incineradores, empreses de concessió governamental.

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Del tot d’acord, Mercè. Crec que una ruta com aquesta que proposes seria d’un gran impacte per tothom. L’ideal potser fora que no hi hagués cap abocador, de manera que tot, absolutament tot, es reciclés.
      Gràcies per la teva reflexió!

      Fa 2 anys
  5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Sí, tenim a sobre una lluita esfereïdora contra el plàstic. Quan abans ens posem a netejar el món de plástic, abans ens conscienciarem i veurem la llum al final del túnel. Cal una neteja integral de plàstic a tots els nivells del planeta. Hi han localitzades 5 superilles de brossa de plàstic al oceà pacífic. Campanya per a treure-les♻️🌍https://anellides.com/es/blog/islas-de-plastico/

    • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
      Càrol

      Molt d’acord amb tu, Jordi! Gràcies pel teu comentari!

      Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play