Emporarom: essències empordaneses
Emporarom, Aromes de l’Empordà, és una empresa productora de plantes aromàtiques i medicinals, conreades en diferents terrenys situats a l’Empordà. En un nou pòdcast de Persones, Pere Coll, un dels socis fundadors, ens parla del projecte i dels diferents productes que elaboren amb aquestes plantes.
De la unió dels mots Empordà i Aromàtiques neix el nom Emporarom, uns productors empordanesos de plantes aromàtiques, culinàries i medicinals que s’associen per desenvolupar i comercialitzar diversos productes, recuperant el coneixement popular sobre les plantes del seu entorn natural.
Aromes de l’Empordà cultiva moltes de les plantes que trobem en estat silvestre o al jardí de casa: romaní, farigola, alfàbrega, orenga, menta, fonoll, Maria Lluïsa… Totes elles conreades de manera ecològica en petits terrenys arran de mar, on tot el procés de producció es fa de forma artesanal, respectant els recursos naturals i preservant el medi ambient.
Una experiència sensorial
Les infusions són la punta de llança de la feina que fan per poder oferir nous productes que sorprenguin el consumidor. Cinc varietats amb caràcter propi que es basen en la mitologia grega, “les hem dedicat a deus i deesses gregues, amb barreges de plantes que s’ajustin a les seves característiques”, apunta Coll.
Així mateix, una extensa oferta de condiments culinaris es complementen amb visites sensorials on s’elaboren begudes aromatitzades i es fan tallers culinaris amb plantes i flors autòctones. Com explica Coll, “fem tallers on la gent pot identificar, olorar i tocar plantes, mentre pren un vermut, gintònic o una ratafia”.
11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👍
Gràcies, Manel!!!
👏👏👏👏
Gràcies, Jordi!!!
Gràcies
Gràcies a tu, Joan, per ser-hi i per seguir-nos!!!