DeFi: “Cap autoritat central les controla”

Les noves tecnologies han entrat al sector financer amb força. Les Finances Descentralitzades (DeFi) són la punta de llança d’una revolució fintech que està desbancant la banca tradicional. Com explica Albert Chic, membre de l’equip d’agents 11Onze, estem davant d’un canvi de paradigma.

 

La descentralització del sistema financer ja és una realitat palpable. L’auge de les criptomonedes sembla imparable i, fins i tot els bancs centrals treuen les seves pròpies monedes digitals per no perdre rellevància en un món que tenien controlat, però que de mica en mica veuen com se’ls hi escapa de les mans. “És un canvi de paradigma, cap autoritat central les controla”, apunta Chic.

L’agilitat proporcionada per unió de la tecnologia amb els serveis financers s’està fent seu un mercat especialment de públic jove, hiperconnectat, que mai ha entès la lentitud, complicació innecessària, i comissions desorbitades associades a la banca tradicional. A més, moltes d’aquestes noves eines financeres estan basades en tecnologia de cadena de blocs, que les fa més segures a l’hora de protegir-nos d’atacs informàtics. Com explica l’Albert Chic, “fins ara, han demostrat ser xarxes més resistents als atacs informàtics”.

Avui dia, pràcticament hi ha una alternativa descentralitzada a la majoria dels serveis financers. Si en vols saber més, mira el vídeo que hi ha a continuació, on l’Albert Chic ens en fa cinc cèntims.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Una fincom per fer sostenible l’economia

4min lectura

Darrerament sentim expressions com “producte Km 0”

Economia

Les fintech, el futur de la banca és ara

4min lectura

Cada vegada són més les empreses que fusionen

Economia

La revolució bancària

5min lectura

Sigui per la pandèmia arran de la covid-19, o pel fet de reinventar-se quant a serveis



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Pere SorianoPere Soriano says:
    Pere

    Gràcies per la informació.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Faltaria, estem aquí per informar a la Comunitat de 11Onze. Moltes gràcies pel teu comentari, Pere!!!

      Fa 2 anys
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Complicat, pero com que no es tracta de fer un exàmen, pregunto: aquestes tecnologies deixen completament fora la persona?
    Per exemple, a l’hora de demanar un crèdit només es tè en compte el perfil del contractant q respon a les preguntes d’una màquina?
    No hi ha marge de negociació o de rectificació?

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Totes les regles, obligacions i drets, estan inclosos als contractes intel·ligents, que són públics i inalterables. Quan el servei és controlat per una DAO (Decentralized Autonomous Organization), sí que t’hi pots dirigir, perquè és una organització de persones, però que es regeix pels principis DeFi. Per tant, el marge de negociació o rectificació depèn del servei, depèn de si aquest servei és gestionat per una DAO i depèn també de si el servei és totalment descentralitzat o parcial. És certament complex.
      Gràcies per plantejar-ho, Mercè!

      Fa 2 anys
  5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Gràcies Albert, 0er e picar-nos d’una manera planera les noves tecnologies. Desitjant q el Canut ofereixi aquest producte.
    ✊✊

Deixa una resposta

App Store Google Play