Les fintech, el futur de la banca és ara

Cada vegada són més les empreses que fusionen tecnologia i finances

 

D’aquí sorgeix el terme anglès fintech, format per les paraules angleses finance i technology, és a dir,  tecnologies financeres. Les Fintech ofereixen serveis financers a través de senzilles aplicacions i permeten realitzar qualsevol classe d’operació bancària sense haver de comptar amb l’entitat. Des de demanar una línia de crèdit fins a poder gestionar tots els moviments dels comptes personals. I sense oblidar les inversions, pràcticament com en un banc tradicional. Un tant per cent elevat d’empreses o marques de les finances utilitzen algun tipus de programari o producte fintech en la seva empresa. 

El que està clar és que la unió de la tecnologia amb els serveis financers ha arribat per quedar-s’hi.

Ens ofereixen estalvi i gestions més ràpides i automatitzades. La flexibilitat és un concepte aplicable al 100% a la fintech. Ofereixen també transparència, és a dir, les finances de l’empresa es poden gestionar de manera totalment directa i clara. Incorporen eficiència,  la tecnologia financera és i ens fa ser més eficients. A més, els serveis inclouen l’ajuda digital a les startups, banca electrònica o moneda virtual, nous tipus de pagament, targeta sense contacte o encara més, opcions pel finançament col·lectiu.

La seva principal aposta és oferir productes financers innovadors i alternatius als que ofereixen les entitats financeres tradicionals.

 • La construcció d’un nou sector econòmic emergent

Les fintech són més àgils i aquest en seria el principal avantatge, però no l’únic: també proporcionen transaccions més barates a conseqüència de l’eliminació d’intermediaris. I aporten propostes creatives per a solucionar els problemes de manca de liquiditat de forma molt més ràpida i eficaç. Es pot accedir a nous productes i mercats financers, sense limitacions geogràfiques. I tot això amb rapidesa, una de les claus per operar amb èxit a les principals places de renda variable o renda fixa de tot el món.

 • El fenomen fintech, la modificació del panorama mundial bancari

L’allau mundial de serveis tecnològics alternatius a la banca tradicional és tal que no podem obviar que es tracta d’un fenomen imparable i que anirà en augment. Cada cop hi ha més persones amb accés a aquests nous serveis financers. En part es deu a la facilitat d’utilització i també a la seva versatilitat.

Fins ara les fintech han tingut molt més èxit millorant els ecosistemes i infraestructures dels mercats financers tradicionals que desenvolupant-ne de nous. 

 • Quines diferències existeixen entre una fintech i un banc tradicional?

Tradicionalment, la banca arrossega una manca de transparència que genera experiències nefastes pels seus clients. Aquest és un punt en el qual les fintech centren molt els seus esforços, ser tan transparents com sigui possible i posar el client en el centre del negoci.

Respecte al coneixement del client, és cert que els bancs compten amb el contacte físic i personal amb els seus clients, però les fintech gaudeixen d’un coneixement més gran dels seus clients gràcies a la tecnologia, per exemple, i les dades que ja es tenen d’ells. La banca tradicional té uns horaris establerts per atendre els seus clients; les fintech ofereixen els seus serveis 24 hores els set dies de la setmana i els 365 dies de l’any. 

I és que la unió entre finances i tecnologia està afectant i afectarà la forma amb  la qual ens relacionem amb els nostres diners, amb les nostres finances, amb els nostres pagaments i amb tots els productes financers. Però la ràpida evolució d’aquestes empreses, gràcies als continus avenços tecnològics, augura una forta transformació del mercat en un futur que ja és ara.

Gràcies a la tecnologia, els usuaris estan canviant i també ho fan les seves prioritats en els productes i serveis diaris que escullen. La senzillesa, claredat, rapidesa i seguretat en la gestió dels seus estalvis i en el control immediat dels diners són necessitats que les fintech estan cobrint de manera rapidíssima i els clients valoren.

Les fintech han entrat a les nostres vides per quedar-s’hi.

Equip Editorial Equip Editorial
 1. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Tot un món nou per descobrir, amb el soport del agents d’11, gràcies

 2. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. ANTONIO GARCIA RODRIGUEZANTONIO GARCIA RODRIGUEZ says:
  ANTONIO

  Molt be paraix interesant

 5. Meritxell CornudellaMeritxell Cornudella says:
  Meritxell

  Les respostes ràpides i personalitzades entenc que es refereix a temes fiscals, pagaments, declaracions de rendes, consells per invertir, orientacions en projectes mediambientals, orientacions sobre subvencions…
  En marxa ..!

  • Francesc Serra CarreraFrancesc Serra Carrera says:
   Francesc

   Hola, Meritxell! Sí, en marxa ho estarem ben aviat!

   Fa 2 mesos
 6. Patricia CarrerasPatricia Carreras says:
  Patricia

  Molt bé. Coneixent aquesta alternativa 11Onze com a nova opció.

 7. Esther CanovasEsther Canovas says:
  Esther

  Tot avança, pero tambe es bo trovar una cara amiga

  • Elisabet Porqueras GarciaElisabet Porqueras Garcia says:
   Elisabet

   Hola, Esther, per a 11Onze això és molt important, saber amb qui parles. Gràcies i ens seguim veient per la Plaça

   Fa 2 mesos
 8. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Hi ha molta gent que l’hi agrada anar a la seva sucursal bancaria i parlar cara a cara amb l’empleat/Ada del banc. Heu pensat en posar sucursals?

 9. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Es el futur-present

 10. Vicente Amoretty MarquezVicente Amoretty Marquez says:
  Vicente

  Les fintech són el futur en l’economia.

  • Sara CasalsSara Casals says:
   Sara

   Gràcies per el teu comentari Vicente,. Cert, son el futur, però en el present ja tenen molta rellevància!

   Fa 4 mesos
 11. Jordi OssóJordi Ossó says:
  Jordi

  Ben trobats! I les targetes de crèdit VISA i similars, com queden?

  • David LópezDavid López says:
   David

   Benvingut Jordi. Tot evoluciona, i a 11Onze estarem al dia per poder adaptar-nos a qualsevol mena de canvi que ens porti la tecnologia. En aquest enllaç; https://comunitat.11onze.cat/particulars/ podràs veure les funcionalitats i serveis que tindrà a la seva disposició la comunitat 11Onze.

   Fa 5 mesos
 12. Mònica CornudellaMònica Cornudella says:
  Mònica

  Som-hi 11Onze!!

 13. Albert Chic GiménezAlbert Chic Giménez says:
  Albert

  Clarifying the stuff

 14. Pilar Oltra ViguerasPilar Oltra Vigueras says:
  Pilar

  M’agrada la idea!

  Fa 5 mesos
 15. XavierXavier Esteve says:
  Xavier

  Tot un repte

Deixa una resposta