“El ‘blockchain’ és més segur que la gran banca”

La tecnologia ho està canviant tot. El sistema financer s’enfronta a un nou paradigma. El món dels diners evoluciona. Per tal de comprendre la nova economia, 11Onze presenta les Fintech Talks. En la primera xerrada vam debatre sobre les criptomonedes, amb una ponència a càrrec de Raul Arribas, CTO d’11Onze. 

 

És molt important entendre i formar-se per poder prendre decisions que et siguin beneficioses”, apunta Arribas. En el cas de les criptomonedes, explica el CTO d’11Onze, cal tenir present que, com que és un actiu molt nou i, per tant, encara està buscant el seu preu, molta gent el fa servir per especular. “Però, realment, això és accessori a la tecnologia i el que aquesta et permet fer”, afirma.

Que pugui fer una transferència en qüestió de minuts, a l’altra punta del món, un diumenge al migdia, una operació que pots fer amb les criptomonedes, i que no pots fer amb el sistema financer tradicional, no té res a veure amb el fet que hi hagi gent especulant amb el seu preu per intentar guanyar diners, o prendre’n molt”, argumenta el CTO.

Arribas també apunta altres avantatges que fan que les criptomonedes siguin un atractiu en molts sentits més enllà de les inversions de risc. “En el sistema financer convencional, tota la part digital depèn al final d’entitats centrals com un banc. I a la seva base de dades s’hi pot arribar a accedir. De fet, segurament, passa més del que sap el gran públic…”, explica Arribas. Les criptomonedes, en canvi, estan construïdes sobre el ‘blockchain’. “És un sistema distribuït. I, per definició, és més segur, perquè està tot xifrat, i no depèn d’un ens central únic, a qui puguis atacar per esventrar el sistema”, defensa. 

A 11Onze ja vam publicar una crònica de la Finteck Talk d’en Raul Arribas, però, si vols saber-ho tot sobre el món de les criptomonedes, recupera la xerrada sencera aquí.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

T’expliquem les criptomonedes

2min lectura

11Onze inicia un cicle de xerrades a Monday, xarxa pionera

11Onze

“La tecnologia hi és, tot depèn de nosaltres”

5min lectura

11Onze va iniciar les FintechTalks parlant de criptomonedes amb

Finances

Pioners en educació financera a Europa

4min lectura

La Comissió Europea i la Xarxa Internacional d’EducacióEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Josep RosJosep Ros says:
  Josep

  És un sistema molt segur, a més a més hi ha cada vegada més adopció de criptos per part de les institucions.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Tens raó, Josep, perquè la xarxa on funciona, la cadena de blocs, és l’única xarxa informàtica que s’ha demostrat invulnerable fins ara.

   Fa 2 anys
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  És la moneda del futur

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   És una interessant reflexió, Manuel. Al capdavall, que un actiu financer tingui futur, només depèn de la confiança i acceptació que generi.

   Fa 2 anys
 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  👍gracies,entenc el tema blocchaine avui per avui és més especulatiu que res?

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Les criptomonedes no són intrínsecament especulatives, però hi ha qui les usa per especular.
   Gràcies per plantejar-ho, Alícia!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play