Vacances a Catalunya amb destins originals
Si esteu pensant a viatjar aquest estiu i voleu sortir del circuit habitual de platja i muntanya, potser en aquest article trobareu alguna proposta per a vosaltres i dins de Catalunya.
L’estiu de 2021 arriba com un dels més desitjats, en el qual molts esperem retrobar-nos amb la normalitat que ens ha pres la pandèmia i a la qual, a poc a poc, anem tornant. En l’article Com seran les vacances d’estiu dels catalans?, us explicàvem com es preveu la recuperació del 50% del turisme respecte a l’any passat, on els catalans vam gastar un 42% menys.
Ens preparem, doncs, per a gaudir d’unes vacances sabent que les restriccions per a viatjar i desplaçar-se van quedant enrere. Torna el moment de seleccionar i discutir destins, però sense oblidar que moltes butxaques han quedat tocades i, també, que encara és possible que se’ns demanin costosos tests si la nostra destinació és a l’estranger.
Si no volem fer despeses excessives ni patir per haver de passar quarantenes en destí, no cal dir que a Catalunya tenim de tot. Potser, però, ens ve de gust alguna cosa que surti dels recorreguts més coneguts. Si fos així, ara us en proposarem diversos:
A l’estiu, l’or el busquem al riu
Si us pensàveu que calia marxar al llunyà oest de Califòrnia per a buscar or, estàveu equivocats. En realitat podeu gaudir d’aquesta experiència per a tota la família molt més a prop: al riu Segre.
En aquestes sortides, que podreu fer des de Balaguer durant el juliol i l’agost, us explicaran per què es troba or al riu Segre, us ensenyaran a buscar-lo i destriar-lo com ho feien els autèntics buscadors i, si en trobeu, us el podreu endur cap a casa.
L’experiència, que dura unes dues hores, té uns preus molt assequibles: 8 € els adults i 5 € els menors de setze anys. Podreu trobar tota la informació a la pàgina del Museu de la Noguera de Balaguer. Si us decidiu per fer aquesta sortida, també podeu aprofitar per a visitar i conèixer el seu interessant fons arqueològic, d’art i etnològic.
Els escenaris de la batalla de l’Ebre
Memòria clau del nostre país, la Ribera d’Ebre ha fet un gran esforç per recuperar els espais i els escenaris que van ser testimoni d’aquesta batalla decisiva de la Guerra Civil Espanyola i continua treballant a fer-ne divulgació per al viatger.
Decidir-nos per aquestes rutes és endinsar-nos en refugis antiaeris, com els de Flix o el de la Font Gran de Benissanet; en trinxeres conservades en bona part, com les de Berrús; campaments del Cos de l’Exèrcit de l’Ebre, com el que trobem a Ascó; búnquers defensius, com el de Reguers; o castells que es van convertir en refugi de soldats, com a l’edat mitjana, i van ser fortament bombardejats, com ara el castell de Mora d’Ebre i el castell de Miravet.
A turismeriberaebre.org podeu consultar rutes, allotjaments, on menjar i tot el que us calgui per a organitzar el vostre viatge. A més, trobareu moltes altres propostes de les quals gaudir a la zona, com ara navegar per l’Ebre amb el Llagut lo Roget.
Dormir als arbres
Per als més aventurers, a les comarques de Girona, existeix un allotjament ben peculiar: les Cabanes als Arbres. Situades en mig del bosc de Sant Hilari Sacalm, aquestes cabanes de fusta s’integren al paisatge i us permeten, literalment… dormir a dalt dels arbres.
Es tracta del primer allotjament d’aquestes característiques que es va obrir a l’Estat i, com els seus fundadors diuen, us permetrà desconnectar absolutament del dia a dia i deixar-vos absorbir per la natura; fins i tot, haureu d’anar a la masia principal si voleu carregar el mòbil. Relaxació total.
Els animals del Pirineu, en el seu entorn
Si el que us agrada és el passeig per la natura, però voleu conèixer la fauna que s’hi troba, a Catalunya disposem d’un bon nombre de parcs on podreu observar els animals en el seu entorn. Us en destaquem dos:
- El Zoo del Pirineu, situat a prop de Port del Comte, és ideal si us agraden les aus. Ofereix moltíssimes activitats diferents que ajuden a conèixer-les i, fins i tot, poder tocar-les.
- El Molló Parc, en mig de la Vall de Camprodon, al Ripollès, ens ofereix un fabulós recorregut durant el qual trobarem ossos, guineus, cérvols, isards i fins i tot linxs, a més de moltes altres espècies autòctones.
Aquestes són, només, algunes propostes de tot el que ens ofereix el país, però si en voleu més, podeu consultar la web de Turisme de la Generalitat, on en trobareu de tota mena. I aneu preparant la maleta.
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
Quins destins mes originals!🤩m’encanten👌
👏
Des de el 2017 porto fent les vacances arreu de Catalunya….no te l’acabes…Pobles, Paisatges, Monuments, Muntanyes, Boscos, Rutes, Platges, Gorgs, Gastronomia…..
👍
Gràcies, Joan! Ens veiem per La Plaça!
Busquem fora i tenim mokt a veure a dins
Doncs sí, tenim un país fantàstic, amb racons realment preciosos i especials que molts cops ni sabem que existeixen.
I tant!! Igual que a Les Bombolles (Banyoles). Tenen molta demanda aquest tipus d’allotjaments originals.
Si voleu anar a les Cabanes de Sant Hilari Sacalm, reserveu amb mesos d’antelació.