Com triomfar en les presentacions virtuals?
Treballar i estudiar a distància ha generat un nou escenari on les presentacions virtuals tenen més pes que mai. Us portem les eines imprescindibles per assegurar l’èxit en les vostres presentacions.
Sigui un projecte laboral, un treball acadèmic, una presentació en grup o una classe en línia, tots ens hem trobat o ens trobarem amb la necessitat de fer una presentació virtual. Per tal de rebaixar els nervis i l’estrès que una presentació oral pot suposar, us portem deu eines que us ajudaran a tenir-ho tot sota control.
Tota presentació virtual necessita certa organització prèvia. Un cop tinguem això clar, passarem al següent pas: crear una bona presentació.
Un suport imprescindible
- Sway: El programa de Microsoft pensat per crear presentacions. Un format a l’estil de PowerPoint pensat per a presentacions del segle XXI, que permet enllaçar fàcilment tuits, vídeos de plataformes com YouTube o contingut de SoundCloud.
- Prezi: Una de les plataformes per a presentacions més coneguda, amb la qual faràs autèntiques filigranes sense dificultat, fins i tot en format 3D. A més, la pantalla compartida de Prezi Video et permetrà aparèixer en pantalla i interactuar amb els continguts durant la presentació.
- Genially: Segueix la dinàmica de les eines anteriors, però posa l’èmfasi en l’originalitat. Tant si crees contingut acadèmic com laboral, innovar en la presentació serà la millor manera de diferenciar-te.
- Mentimeter: Soluciona el principal problema de les presentacions virtuals: la falta d’interacció. L’aplicació incorpora preguntes, reaccions de “M’agrada” i enquestes, per tal que els participants puguin reaccionar a les teves paraules, al més pur estil de les xarxes socials.
- Canva: Per a tots els amants del disseny que busquen rapidesa i agilitat, Canva ofereix infinitat de plantilles amb dissenys per a tots els gustos i canals, des d’un post d’Instagram fins a un cartell o una presentació virtual.
- Videoscribe: La teva pissarra digital per escriure i dibuixar, al mateix temps que pots afegir imatge, text i so. L’eina més dinàmica i personalitzada, en què la creativitat serà el teu millor aliat.
- Oomfo: Pels amants de l’Excel i dels gràfics en general, aquesta eina serà imprescindible per al vostre dia a dia. Permet visualitzar gràficament les dades directament importades des d’Excel amb el format i la llegenda que prefereixis.
- Preseria: Per a gestionar conferències o projectes amb diverses presentacions, Preseria permet agrupar-les totes, gestionar-les, i en modifica el contingut posteriorment o crea un calendari de presentacions. Disponible per a arxius de PowerPoint, PDF o vídeos i per a formats de Windows i macOS.
- Knovio: Enfocat a crear contingut didàctic, tant per a empreses com per a formacions. Permet convertir el contingut en píndoles audiovisuals i seguir tot el procés, des de la creació fins a la distribució i el seguiment dels vídeos.
- Google Slides: Per als que creeu les presentacions en equip, aquesta és una de les eines més eficients per a treballar de forma conjunta. Tot i que les plantilles predefinides i les opcions de disseny són limitades, pots convertir-les en presentacions interactives gràcies a plataformes com Nearpod o Pear Deck, que ofereixen recursos enfocats a l’educació. L’altra opció és descarregar plantilles en pàgines com Slidesgo.
Aquests són només alguns exemples, però cada any apareixen noves eines i actualitzacions que ofereixen tantes possibilitats com imaginació tinguem. Això sí, recorda que els suports potenciaran la teva presentació, però el contingut que hi incorporis, el teu discurs i la presència seran la part més important.
11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!
Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:
Reunions productives
4min lecturaHas tingut mai la sensació que estàs perdent el temps mentre assisteixes a una reunió?
Deixa una resposta
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.
👌
Gràcies, Joan!!!
Mai agues pensat que aquí a la plaça un aprengues tantes coses, gràcies .
I tant, Manel! Crec que això ens passa a tots 🙏. Gràcies per ser-hi!
Caram quina quantitat de programes i eines per a poder fer presentacions ja m’hagues agradat saber i tenir-les quan havia de fer presentacions
Gracies per aquesta informacio
De res Alícia, nosaltres n’usem alguna i van d’allò més bé!
M’encanta el llistat de programes que ajuden a fer un presentació més efectiva. Moltes gràcies.
Tenim una gran diversitat per triar, només cal posar-s’hi. Seguim Gabriel, moltes gràcies.
Es un no parar. Aquests suports són les taules de sumar i multiplicar de no fa tant.
Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!