Set tecnologies que transformaran les finances

És probable que, més d’hora que tard, la banca tradicional acabi desapareixent. I les eines de seguretat, com la biomètrica o la criptografia, ens ajudaran a protegir-nos dels fraus.

 

El món de les finances està canviant molt de pressa. Les fintech estan desbancant les entitats financeres tradicionals, sobretot, perquè han apostat per combinar tecnologia i atenció al client. Tot amb l’objectiu que els nous avenços permetin operacions cada vegada més senzilles, però més segures. Ho veiem!

 1. Els serveis, al núvol. Cada vegada més, les entitats financeres organitzaran els seus serveis a través d’internet. Per això, les aplicacions financeres no deixen d’innovar: busquen que cada vegada més operacions es puguin fer des del núvol. 
 2. La intel·ligència artificial, una eina imprescindible. Aquesta tecnologia és molt més sofisticada i influeix de forma cabdal en la internet de les coses, en la gestió del ‘big data’, en el reconeixement facial i òptic i en el ‘blockchain’, que és l’estructura amb la qual treballaran les noves entitats financeres. 
 3. Les finances al mòbil, més senzilles. El sistema de l’anomenada ‘banca mòbil’ no és nou, però serà cada vegada més fàcil de fer servir: donarà més accessibilitat i incorporarà pagaments amb un sol clic de client a client. A més, el sistema de ‘banca digital’ de client a empresa ja no dependrà de les contrasenyes. 
 4. Més ‘blockchain’. Els comerciants de programari de ‘blockchain’ atrauran l’interès de les organitzacions que volen accelerar les seves prestacions. Amb el ‘blockchain’ aconseguiran operacions més rendibles.  
 5. Caixers automàtics d’última generació. S’espera que, en un futur no massa llunyà, operem als caixers automàtics sense haver de fer servir cap targeta, directament amb el mòbil. Alguns caixers automàtics del món, de fet, ja incorporen l’autenticació biomètrica o el reconeixement de l’iris.
 6. Seguretat, seguretat, seguretat. És una preocupació constant de les entitats financeres, que cercaran com incloure nous serveis de protecció per als seus clients. Per accedir a les dades financeres serà habitual fer servir la biomètrica. 
 7. Vincles entre entitats financeres. Els experts s’han adonat que les entitats financeres poden reduir costos i facilitar els serveis als clients si s’associen entre elles. Treballar col·lectivament fa que la innovació progressi i s’estableixi una cooperació més sana.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Les fintech guanyen terreny als bancs

5min lectura

Les fintech estan fent una revolució financera sense

Tecnologia

Automatització del treball

4min lectura

Els economistes fan previsions de cap on portarà l’economia

11Onze

Servei d’atenció 24h

3min lectura

Les entitats bancàries hauran d’atendre de manera personalitzada als clients les 24Equip Editorial Equip Editorial
 1. Laura León AmatLaura León Amat says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Merci per la info

 3. Daniela SimónDaniela Simón says:
 4. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  Molt bona informació.

 5. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Bona informació.

 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  M’ha interessat força l’article. Suposo que els caixers automàtics tendiran a desaparèixer amb la desaparició lenta dels intercanvis amb “cash” i per tant les funcions que hauran d’assolir els mòbils seran gairabé totes

  • Lels says:

   Ens alegra que et sembli interessant, Francesc. És per això, que amb la superapp d’11Onze en un futur podràs operar tots els teus productes financers amb el teu mòbil.

   Fa 2 anys
 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 8. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Punt número 7. Una mena de mutua financera. Metge de capçalera que deriva a especialistes. Veurem cap on va. Com sempre serà un bon servei o només ànim de lucre depenent de qui i com s’ apliqui. Sembla la idea innovadora d’11Onze al definir-se com a hub financer. A 11Onze tenim assegurada la vocació de servei del negoci.

  • Joan BenedictoJoan Benedicto says:
   Joan

   I tant, Mercè. Entre una entitat i una altra sempre poden haver-hi discrepàncies. Tot i això, aquests vincles poden donar molts avantatges!

   Fa 2 anys
 9. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  L’últim punt el número 7 ,em sembla més que intel·ligent i eficient

  • Joan BenedictoJoan Benedicto says:
   Joan

   Si es coordina bé i es coopera correctament podria donar molts bons resultats.

   Fa 2 anys
 10. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play