La serp monetària: donar estabilitat a Europa

La serp monetària va fer fallida aviat, durant els anys 70 del segle XX, però va permetre a Europa crear el sistema monetari europeu tal com el coneixem. Per què es va crear i en què es va transformar? Ens ho explica l’agent 11Onze Eve Doña.

 

L’acord per crear la serp monetària s’estableix entre els anys 1972 i 1974 com a sistema europeu de canvi”, detalla Eve Doña. De les conseqüències derivades dels Acords de Bretton Woods, que fixaven uns marges de fluctuació de les diferents monedes del planeta respecte del dòlar nord-americà, el sistema va néixer després de l’Acord de Basilea.

Els països pertanyents a la Comunitat Econòmica Europea (CEE) es van adonar dels problemes que suposava comptar amb uns tipus de canvi flexibles per al mercat comú i van crear la serp monetària. D’aquesta manera, van mirar de dotar els territoris de cotitzacions creuades per a les seves monedes. Però, quin va ser el resultat?

“La serp monetària va tenir uns resultats gens encoratjadors. Els desequilibris entre les economies europees van derivar en dificultats més grans, que van fer de la serp monetària una política fallida”, argumenta l’agent. Així, les devaluacions i les revaluacions, tenint en compte les diferents sortides i entrades del mecanisme d’estabilitat canviària, van fer de la serp monetària un sistema que no va poder corregir aquesta qüestió. 

Per això, el 1979 es va desestimar la serp monetària per posar en marxa el que avui en dia coneixem com a sistema monetari europeu. Mira el vídeo de sota i descobreix més coses sobre la serp monetària.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

El valor de l’or

7min lectura

Al llarg de la humanitat, s’han ensorrat imperis, molts sistemes econòmics han fet fallida i

11Onze

“L’or és una protecció”

4min lectura

En temps d’inflació rampant cal buscar maneres de protegir els nostres estalvis.

Invertir

Bons governamentals o or

6min lectura

L’or és considerat tradicionalment com el millorEquip Editorial Equip Editorial
 1. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Gràcies. Concepte nou, desconegut, i volàtil va durar poc.

 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies Eva ,no en tenia n’idea d’aquest concepte

 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. Daniela SimónDaniela Simón says:
 6. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  Joan

  Interessant la serp monetària! 👌

 7. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Bona explicació, no sabia de l’existència de la serp monetària. Merci

Deixa una resposta

App Store Google Play